Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Organik Kimya Akıllı Tartı Sistemi ile Atıkları Azaltmaya Başladı!

Organik Kimya, Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim şirketi olan Fazla ile uzun soluklu bir iş birliğine imza attı.

Organik Kimya Akıllı Tartı Sistemi ile Atıkları Azaltmaya Başladı!

 

Organik Kimya Akıllı Tartı Sistemi ile gıda atıklarını azaltmak için çalışmalara başladı!

 

Kökleri 1924 yılına dayanan kimya sektöründe çeşitli pazar ve uygulama alanlarındaki tecrübesiyle yenilikçi çözümler sunan Organik Kimya, Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim şirketi olan Fazla ile uzun soluklu bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında Organik Kimya, Fazla’nın profesyonel mutfaklar için özel olarak geliştirdiği Akıllı Tartı Sistemi ile yemekhanesinde oluşan gıda atıklarını ölçümlemeye başlıyor.

Müşterilerine çeşitli uygulamalara yönelik 6 farklı iş biriminde etkin çözümler sunan, sürdürülebilir ürün ve uygulamaları geliştiren inovasyon ve teknolojilere yatırım yapmayı bir öncelik haline getiren Organik Kimya; israf ve israf kaynaklı karbon emisyonu ile mücadele etmek için teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetimi çözümleri sunan Fazla ile yaptığı iş birliğinde; Fazla tarafından profesyonel mutfaklar için özel olarak geliştirilen ve nesnelerin interneti çözümü olan Akıllı Tartı Sistemi ile gıda atığına dikkat çekiyor. Bu iş birliği ile Organik Kimya, sürdürülebilir çözümler ile insanlık için daha iyi bir gelecek vizyonunu yeni bir seviyeye taşıyor ve farklı sektörlere de örnek oluyor. Üretim merkezlerinden biri olan Kemerburgaz fabrikasındaki yemekhanesinde Akıllı Tartı Sistemi ile 2 yıl boyunca gıda atığı ölçümleri yapacak olan Organik Kimya, ölçümler sonucunda sistem tarafından sunulan analiz raporları sayesinde gıda atığını kaynağında azaltmayı ve fabrikadaki çalışanların gıda atığına yönelik farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.

 

 

“Dijital teknolojileri süreçlerimize entegre ederek Dünya adına pozitif etki yaratıyoruz”

 

Organik Kimya Proje Müdürü Melissa Kaslowski iş birliğinin doğuş hikayesi ile ilgili

“İklim krizi problemlerini çözmek adına dijitalleşmenin büyük önem taşıdığı bu dönemde, süreçlerimizi iyileştirmek ve birim maliyetlerimizi azaltmak bizim için oldukça kritik. Bu sebeple dijital teknolojileri süreçlerimize entegre ederek Dünya adına pozitif etki yaratmak için sürekli yeni fırsatlar arıyor ve inovasyon projelerini destekliyoruz. Fabrikamızda oluşan kimyasal atıkların yönetimi için Fazla ile tanıştığımız sırada yemekhanemizde oluşan gıda atıklarını da atık yönetimi ajandamıza dahil etmeye karar verdik. Bu kapsamda öncelikli olarak gıda atığımızı kaynağında azaltmayı ve çalışanlarımızın gıda atığı üzerine farkındalıklarını arttırmayı hedefledik. Başlattığımız iş birliği ile Fazla’nın teknolojik çözümü olan Akıllı Tartı Sistemi’ni kullanarak yemekhanemizde oluşan gıda atıklarını takip etmeye, atık kaynaklı çevresel etkimizi analiz etmeye ve bu etkimizi azaltmak için gerekli aksiyonları almaya odaklanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

“Atık yönetiminin temel amacı, atıklar oluşmadan kaynağında azaltabilmek”

 

Takip sistemlerinin atık oluşumunu %50 oranında azaltma potansiyeli olduğunu belirten Fazla Pazarlama Lideri Koray Koçer de;

“Fazla olarak sunduğumuz teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim çözümlerimiz ile zincirdeki her paydaşımızla birlikte fayda yaratabilecek projeler yürütüyoruz. Kimya sektöründe akla gelen ilk firmalardan biri olan Organik Kimya ile gıda atığı odaklı başlattığımız Akıllı Tartı Sistemi projesi atık problemini daha kapsamlı ele almamız gerektiğini gösteren örnek bir proje niteliğinde. 2 yıl boyunca Akıllı Tartı Sistemi ile yapılacak sürekli ölçümler ile Organik Kimya, yemekhanesinde oluşan gıda atıklarını teknolojinin gücünü kullanarak detaylı bir kırılımla takip edebilecek. Raporlardan yola çıkarak büfe yönetimi, menü optimizasyonu, üretim planlama ve şirket içi iletişim çalışmaları gibi aksiyonlarla atığını azaltabilecek. Böylece şirketin sürdürülebilirlik ajandasına da ciddi bir katkı sağlıyor olacak. Biliyoruz ki atık yönetiminin temel amacı atıklar oluşmadan kaynağında azaltabilmek, Fazla olarak bizler de Akıllı Tartı Sistemi ile gizli kalan atığın kaynağını veriye dayalı hale getirerek görünür kılınıyoruz” şeklinde konuştu.