Sosyal Medya

Yazılım

Otellere e-Fatura Zorunluluğu

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle e-fatura kullanmaya başlamak zorunda olan otellerin kapsamları hakkında bilgi verdi.

Otellere e-Fatura Zorunluluğu

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), ciro limitini yıldan yıla düşürerek daha fazla işletmenin e-dönüşümden faydalanmasını destekliyor. Son yapılan düzenlemeyle, otel işletmelerinin e-fatura ve e-defter geçişlerine yönelik yeni kapsamlar açıklandı.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle e-fatura kullanmaya başlamak zorunda olan otellerin kapsamları hakkında bilgiler vererek,

“Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi alarak konaklama hizmeti veren otel işletmeleri e-fatura ve e-arşiv fatura zorunluluğu kapsamına alındı. Diğer otel işletmeleri için de ciro limiti 4 milyon TL’ye indi. Zorunluluğa uymayan mükellefler hakkında ise özel usulsüzlük cezası uygulanacak. DİA Yazılım olarak turizm sektöründeki müşterilerimizin bu geçişini kolaylaştırmak için avantajlı Otel Dijital Dönüşüm Paketleri hazırladık. Paketlerin içeriklerini de otel işletmelerinin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde farklılaştırdık” dedi.

E-dönüşüm paketleriyle ilgili bilgiler de aktaran Onay,

“E-faturaya zorunlu olarak geçiş yapan işletmeler, geçişlerini izleyen yıl itibariyle e-defter uygulamasına da geçmek zorundalar. DİA olarak, e-Otel Eko, e-Otel Temel ve e-Otel Pro olarak 3 ayrı paket hazırladık. Bu paketlerle oteller, e-fatura, e-arşiv, ön büro, arka büro, housekeeping gibi işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirirken, bu geçiş sürecini de kolaylıkla atlatabilecek.” şeklinde konuştu.