Sosyal Medya

Otomobil

Oto Bagajlarına Elektrikli Bisiklet / Scooter Zamanı!

Doğan Trend Otomotiv, Hollandalı BIMAS BIKES ile Elektrikli Araç Ürün Gamını Genişletiyor: Otomobil, Motosiklet, Bisiklet ve Scooter’lar Aynı Çatı Altında!

Oto Bagajlarına Elektrikli Bisiklet / Scooter Zamanı!

Doğan Trend Otomotiv, Hollandalı BIMAS BIKES ile Elektrikli Araç Ürün Gamını Genişletiyor: Otomobil, Motosiklet, Bisiklet ve Scooter’lar Aynı Çatı Altında!

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil ve motosiklet markalarını Türkiyedeki tüketicilerle buluşturan Doğan Holding çatısı altındaki Doğan Trend Otomotiv, Hollanda markası BIMAS BIKES ile elektrikli bisiklet ve scooter ürünlerini de portföyüne ekledi. İş birliği kapsamında, BIMAS BIKES çatısı altındaki elektrikli bisikletler markası BIMAS ve elektrikli scooter markası OKAI, Doğan Trend Otomotiv güvencesiyle tüketicilerle buluşacak. BIMAS markalı bisikletler City, Comfort, eFolding ve eCargo olmak üzere 4 ana kategoride sunuluyor. OKAI’nin ise herkes için kullanışlı, güvenli ve eğlenceli e-scooter seçenekleri bulunuyor.

Doğan Trend Koşuyolu merkezindeki imza törenine katılan Hollanda Başkonsolosu Arjen Uijterlinde,

BIMAS BIKES ülkemizin önemli markaları arasında yer alıyor. Her biri kendi alanında uzman iki markanın buluşmasını önemli bir adım olarak görüyoruz. Hollanda ile Türkiye arasındaki iş birliklerini önemsiyoruz ve benzer iş birliklerini desteklemeye hazırız” diye konuştu. BIMAS BIKES Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erciyas ise, BIMAS BIKES olarak, bisikletin ana vatanı Hollanda’da başarılı olmuş modellerimizle %10a yakın bir paya ulaşmış bir markayız. Son yıllarda özellikle elektrikli ürünlere odaklandık. Ürünlerimizi kendi tesislerimizde uluslararası kalite standardlarında üretiyoruz. Doğan Trend Otomotivle yaptığımız anlaşma kapsamında elektrikli şehir içi mobilite ürünlerimizi Türkiyede kendilerine emanet ediyoruz” dedi.

Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin ise,

Doğan Trend olarak elektrikli mobilite dönüşümünde ürün gamımızı genişletmeye devam ediyoruz. Yakında her otomobilin bagajında bir katlanır bisiklet ya da e-scooter olacak. Otomobil kullanıcıları artık daha fazla esnekliğe ihtiyaç duyuyorlar. Trafik sıkıştığında veya otomobille girmenin zor olduğu yerlere gelmeden aracı park edip BIMAS ve OKAI’leriyle hem zaman kazanacak hem tasarruf yapacak hem de stres seviyelerini azaltacaklar” şeklinde konuştu.

 

Dünya devi elektrikli otomobil ve motosiklet markalarını Türkiye’deki tüketicilerle buluşturan Doğan Trend Otomotiv, Hollandalı BIMAS BIKES ile elektrikli bisiklet ve scooter pazarına da girdi. Türkiye’deki sürdürülebilir mobilite dönüşümünün önemli temsilcilerinden olan Doğan Trend Otomotiv, Hollanda merkezli BIMAS BIKES’ın ülkemizdeki tek yetkili distribütörü oldu. Distribütörlük anlaşması kapsamında, BIMAS BIKES çatısı altındaki elektrikli bisiklet markası BIMAS ve elektrikli scooter markası OKAI, 2021 yılının kalan aylarından itibaren Doğan Trend Otomotiv güvencesiyle Türkiye’de satışa sunulacak.

Doğan Trend Otomotiv ve BIMAS BIKES arasındaki distribütörlük anlaşması kapsamında bir imza töreni de düzenledi. İstanbul’da düzenlenen törene Hollanda Başkonsolosu Arjen Uijterlinde, BIMAS BIKES Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erciyas ve Doğan Holding Otomotiv Grubu CEO’su Kağan Dağtekin katıldı. Bununla birlikte, Hollanda Başkonsolosluğu ve yetkilileri, Hollanda Büyükelçilik temsilcileri ile BIMAS BIKES ve Doğan Trend Otomotiv’den çok sayıda yetkili de gerçekleştirilen imza töreninde hazır bulundu. Hollanda Başkonsolosu Arjen Uijterlinde törende yaptığı açıklamada, “Bisiklet Hollanda kültürünün çok önemli bir parçası ve artık hızla sürdürülebilir çözümler için elektrikli ürünlere de öncülük ediyoruz. Trafiği ve genç nüfusu düşündüğümüzde ise bisikletin gerçekten Türkiye için de iyi bir çözüm olacağına inanıyoruz. Bu noktada, BIMAS BIKES ülkemizin önemli markaları arasında yer alıyor. Her biri kendi alanında uzman iki markanın buluşmasını önemli bir adım olarak görüyoruz. Hollanda ile Türkiye arasındaki iş birliklerini önemsiyoruz ve benzer iş birliklerini desteklemeye hazırız” dedi.

Hollanda’da %10’a yakın pazar payına ulaştı

Konuşmasında Avrupa bisiklet pazarına, BIMAS BIKES’ın Hollanda pazarındaki konumuna ve Doğan Trend Otomotiv ile olan iş birliklerine değinen BIMAS BIKES Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erciyas,

“İki tekerli ulaşım araçları son yıllarda birçok farklı anlamda talep görmeye başladı. Pandemiyle birlikte büyüyen e-ticaret pazarı, tedarik zincirindeki yeni ihtiyaçlar ve artan çevre bilinci elektrikli mobiliteye olan talebi artırdı. 2020 senesinde tüm Avrupa’da 22 milyon adet bisiklet satışı yapıldı ve bu rakamın 4,5 milyonu elektrikli bisiklet olarak gerçekleşti. Toplam pazar büyüklüğü ise 18,3 milyar Euro’ya ulaştı. 2025 yılında elektrikli bisiklet rakamının 10 milyon adet seviyelerine ulaşması bekleniyor.

BIMAS BIKES olarak Hollandada yani bisikletin anavatanında faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca %10a yakın bir pazar payına ulaşmış bir markayız. Şimdi ürün gamımızı genişletiyoruz ve özellikle elektrikli ürünlere odaklanıyoruz. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz kaliteli ürünlerimiz var.

Doğan Trend Otomotiv’le yaptığımız anlaşma kapsamında, elektrikli şehir içi mobilite ürünlerimizi Türkiye’de kendilerine emanet ediyoruz. Doğan Trend Otomotiv, alanının önde gelen köklü şirketlerinden biri. Hem mikro hem makro mobilite alanındaki uzmanlığını temsil ettiği uluslararası markalarla kanıtlamış bir şirket. Anlaşmadan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye pazarında bisiklete olan ilgiye de değinen Erciyas,

“Türkiye’nin, bisiklet pazarı için çok büyük bir potansiyel taşıdığını düşünüyoruz. Hem yüksek bir genç nüfusumuz var, hem paylaşımlı mikro araç kullanımında ciddi artışlar yaşanıyor. Ayrıca pandemi ile değişen ulaşım tercihleri de bisiklete olan ilgiyi artırmaya başladı. Günlük hayatta bisikleti artık bir ulaşım aracı olarak da görmeye başladık. Çevre konusundaki artan duyarlılık seviyesi ve Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması konusundaki adımıyla beraber, bisikletin ulaşım aracı olarak daha çok tercih edilmeye başlanacağını düşünüyoruz. Şehir içi bisiklet yolu alt yapı yatırımları da bu gelişimi destekleyecek adımların önünde geliyor” dedi.

“Yakında her otomobilin bagajında bir elektrikli bisiklet olacak”

Doğan Trend Otomotiv’in mobilitede yaşanan dönüşümdeki rolünü vurgulayan Doğan Holding Otomotiv Grubu CEO’su Kağan Dağtekin ise;

“Sadece otomotiv değil tüm iş kolları büyük bir dönüşümden geçiyor. Biz de Doğan Trend olarak özellikle ulaşımda sürdürülebilir mobilite ihtiyaçlarını karşılamak üzere elektrikli ürün gamımızı genişletmeye devam ediyoruz. Yakında her otomobilin bagajında bir katlanır bisiklet ya da e-scooter olacağını söylemek mümkün. Trafiğin artmasıyla birlikte otomobil kullanıcıları daha fazla esnekliğe ihtiyaç duyar hale geldi. Bu durumlarda kullanıcılar arabalarının bagajından BIMAS veya OKAI’leriyle hem zaman tasarrufu sağlayacak hem de trafiğin sebep olduğu stres seviyelerini azaltacaklar” diye konuştu.

Hollanda tasarımı ve mühendislik gücüyle Türkiye’de üretim

1996 yılında kurulan BIMAS BIKES, yalın ve fonksiyonel tasarım özelliklerine sahip elektrikli bisikletleri ile Hollanda bisiklet pazarının önde gelen markaları arasında yer alıyor. Uzmanlığını Hollanda tasarım ve mühendislik gücü ile birleştiren marka, bisikletlerini Türkiye İzmir’de yer alan tesislerinde, uluslararası kalite standartları ve Avrupa bisiklet standardı EN15194’a göre sıfır emisyonlu olarak sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde üretiyor. Yenilikçi, insan odaklı, sürdürülebilir ve doğa dostu tasarım ve üretim sürecinden geçen ürünleri işlevsel, güvenilir, uzun ömürlü ve ergonomik özellikleri ile e-mobilite pazarında fark yaratıyor.” Love At First Ride” felsefesini odağına alan BIMAS marka bisikletler ise sürücülerine güvenli ve konforlu bir sürüş keyfi yaşatırken, şehir yaşantısındaki kalabalık ve trafikten kaçmak için pratik ve sağlıklı bir fırsat sağlıyor.

Konforlu ve güvenli yolculuk deneyimleri sunan BIMAS markalı bisikletler City, Comfort, eFolding ve eCargo olmak üzere 4 ana kategoride satışa sunuluyor. 17 yılı aşkındır mikromobilite alanında yarattığı tasarım ve çözümlerle, ulaşım deneyimini yeniden tanımlayan OKAI ise herkes için kullanışlı, güvenli ve eğlenceli ulaşım seçenekleri sunuyor. OKAI’nin katlanabilir, uzun menzilli ve performanslı scooter modelleri Doğan Trend Otomotiv güvencesiyle Türkiye’deki tüketicilerle buluşuyor.