Sosyal Medya

Otomobil

Oto Lastik Modelleri ve Fiyatları, Oto Lastik Çeşitleri Nelerdir?

Oto Lastik Modelleri ve Fiyatları, Oto Lastik Çeşitleri Nelerdir? Oto lastik fiyatları da lastiğin markasına, boyutuna ve türüne göre değişiklik gösterir...

Oto Lastik Modelleri ve Fiyatları

Oto lastikleri pek çok farklı marka ve modele sahiptir. Oto lastik fiyatları da lastiğin markasına, boyutuna ve türüne göre değişiklik gösterir. Modeller temelde üçe ayrılır. Bunlar arasında yaz, kış ve dört mevsim lastikleri bulunur. Yaz lastiklerinin üst kısmında yer alan desenler kış lastiklerine göre daha az girinti ve çıkıntıya sahiptir.

Oto Lastik Çeşitleri Nelerdir?

Yaz lastikleri dört mevsim ve kış lastiklerine göre biraz daha az yakıt tüketimi, daha konforlu bir sürüş ve daha üstün bir performans sunabilir. Ancak lastiklerin seçimini yaparken can ve mal güvenliğiniz için mevsimlere göre hareket etmeniz gerekir. Kış lastikleri kış aylarında karlı ve yağışlı havalarda kullanılmak için tasarlanır. Bu modellerin üzerindeki desenler yol tutuşunu sağlayabilecek girinti ve çıkıntılardan ibarettir.

Dört mevsim lastikleri ise kullanıcılar tarafından her mevsim kullanılabileceği için daha uygun görülür. Aynı yaz lastikleri gibi ılıman havalarda bu tür lastikleri kullanabilirsiniz. Dört mevsim lastikleri mevsimin daha yumuşak geçtiği bölgelerde kış aylarında da tercih edilebilir. Oto lastik modelleri seçimi yaparken sadece fiyatlara bakılması yeterli değildir. Yakıt tasarrufu, yol tutuşu, mevsim uyumluluğu, fren mesafesi gibi detaylara dikkat edilmesi gerekir.

Oto Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir?

Güvenilir markalar tarafından tasarlanan oto lastik modelleri aracınızın performansına da olumlu yönde etki eder. Oto lastiklerinin ömrü belirli etkenlere göre değişebilir. Fakat ortalama olarak bir lastiğin ömrü 10 yıldır. 10 yıldan sonra lastikte bozulmalar başlayabileceği gibi performansınızı düşürebilecek etkiler de ortaya çıkmaya başlar. Süreyi aşmış lastiklerin diş derinlikleri azalmasa bile ömrünü tamamladıkları için mutlaka değişmesi gerekir.

Lastik rotasyonunu belirlemek için belirli aralıklarla ön taraftaki iki tekerleğin lastiklerini arkaya, arka taraftaki ikiliyi de öne alarak değiştirebilirsiniz. Lastik ömrü aynı zamanda lastik basıncına göre de değişebilir. Değiştirilen lastikleri yıkadıktan ve kuruladıktan sonra yer ile temas etmeyecek bir bölgede saklamanız ömrünün kısalmasına engel olabilir. En ucuz oto lastik fiyatları için sizler de Birlasshop adresine göz atabilirsiniz. Farklı araç türleri için firmanın resmi sitesi olan https://www.birlasshop.com/binek-lastik adresini inceleyebilir ve uygun fiyatlı ürünlere sahip olabilirsiniz.