Sosyal Medya

Otomobil

Otomotiv endüstrisinde elektromobiliteye geçişte tedarik zinciri verimliliği

Tedarik zincirinde yaşanan bu aksaklıkları en aza indirmek için özel çözümler geliştiren CHEP, yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle araçların doluluk oranını artırarak, nakliye maliyetlerini düşürüyor.

Otomotiv endüstrisinde elektromobiliteye geçişte tedarik zinciri verimliliği

 

Otomotiv endüstrisinde elektromobiliteye geçiş: CHEP tedarik zinciri verimliliğinde firmaların en büyük yardımcısı

Otomotiv endüstrisinin elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesiyle birlikte, üst düzey ana sanayi üreticileri (OEM) ve yan sanayi firmaları, hassas parçaların taşınmasında birçok zorluk yaşıyor. Tedarik zincirinde yaşanan bu aksaklıkları en aza indirmek için özel çözümler geliştiren CHEP, yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle araçların doluluk oranını artırarak, nakliye maliyetlerini düşürüyor. CHEP, aynı zamanda ürünlerin hasarsız şekilde teslim edilmesini sağlayan iç profil çözümleriyle iade süreçlerini en aza indiriyor. Ayrıca, BM sertifikalı konteynerleriyle tedarik süreçlerinde OEM’lerin en büyük yardımcısı konumunda yer alıyor.

 

Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv endüstrisi köklü bir dönüşüm geçiriyor. Dünyada ve Türkiye’de ise elektrikli ve hibrit araçlara yönelik ilginin hızla artış göstermesi, bu araçlarda kullanılan hassas parçaların nakliye yöntemlerini gündeme getiriyor. Tedarik zincirinde ortaya çıkan aksaklıkların temel sebeplerini saptayarak doğru çözümler bulmak ise bu süreçte oluşan maliyetlerden tasarruf etmek için en iyi ve en hızlı uygulanabilecek yöntemlerden biri oluyor. CHEP’in dünyanın her köşesindeki üst düzey ana sanayi üreticilere (OEM) ve yan sanayi firmalara özel hizmetler sunduğunu hatırlatan CHEP Türkiye Otomotiv Ülke Temsilcisi Derya Çınar tedarik zincirinde önemli çözüm ortaklıkları geliştirdiklerini söylüyor.

“Ürünlerin hasarsız teslimatını sağlayarak iade süreçlerini en aza indiriyoruz”

Tedarik zincirlerinin her aşamasında en son teknolojiden faydalanarak çok çeşitli kasa ve konteynerler aracılığıyla geniş kapsamlı çözümler sunduklarına işaret eden Derya Çınar,

“Özellikle otomotiv endüstrisinde elektromobiliteye geçiş ile lityum iyon batarya kullanımının yayınlaşması, bu parçaların güvenli bir şekilde taşınmasını ön plana çıkartıyor. Bu doğrultuda biz de CHEP olarak, tedarikçilerin Ar- Ge çalışmalarında ve yeni ihalelerde daha rekabetçi olabilmesi için paketleme maliyetlerini optimize ediyor, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modelimiz sayesinde araç içi doluluk oranını artırarak nakliye maliyetlerini düşürüyoruz. Aynı zamanda endüstri standartlarındaki çözümlerimizle ürünlerin hasarsız teslim edilmesini sağlıyor, iade süreçlerini minimuma indiriyoruz” dedi.