Sosyal Medya

Yazılım

Otomotiv sektörü için dijital devrim!

Otomotiv Sektöründe ERP Seçimine Dikkat! Otomotiv sektörünün ERP programı seçerken dikkat edilmesi gereken kriterlere değinen DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay,

Otomotiv Sektöründe ERP Seçimine Dikkat!

Otomotiv sektörünün ERP programı seçerken dikkat edilmesi gereken kriterlere değinen DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay,

“Sıfır ya da ikinci el otomobil alım satımı yapan, yalnız yedek parça alım satımı yapan veya satış sonrası teknik servis destek veren firmalar var. Otomotiv sektöründeki firmalar, kendi ihtiyaçlarına göre alacakları yazılımın kendi iş kollarındaki ihtiyaçlarına yönelik çözüm sunup sunmadığına bakmalılar. Bu yüzden ERP yazılımı seçerken dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

Otomotiv sektörünün bulut yazılımda olmasının çok gerekli olduğunu belirten Onay,

“Gerek entegrasyon, gerek mobil kullanım, gerekse yöneticilerin anlık olarak raporları görebilmesi açısından otomotiv sektöründeki firmaların mutlaka bulut bir yazılım tercih etmeleri gerekir” diye konuştu.

Otomotiv sektöründe barkod kullanımının önemini vurgulayan Onay, sözlerine şöyle devam etti:

“Otomotiv sektörü, özellikle yedek parça tarafında en çok barkod kullanılan sektörlerden birisi. Öncelikle bir ticari yazılım tercih ederken işletmenizin ihtiyaç duyduğu tüm işlemleri göz önünde bulundurmak gerekli. Hem yedek parça satışı hem de teknik servis hizmeti veren bir firma iseniz ve satış sonrası teknik servis hizmetini karşılamayan bir ticari yazılım seçmişseniz, bu durumda iki farklı program kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu hem iki program arasında entegrasyon sorunları oluşmasına hem de ekstra bir maliyetle sebep olacaktır.”

Otomobil satışında da yazılım büyük kolaylık

DİA Yazılım’da araçların şase numaralarından, plakalarından, renk takibi, motor numaraları yedek parça kodları, ikinci el araçlar için kullanım durumları, kilometresi gibi deforme olmuş alanlarının kaydedilmesi veya ekspertiz raporlarını dosya halinde saklama gibi birçok şekilde araçların takibini yapabilmek mümkün. Bu şekilde satılan otomobilin tüm geçmişini görüntüleyerek satışları da rahat bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.