Sosyal Medya

Donanım

Oyun Bilgisayarı için Bütçe Dostu SSD’mi Arıyorsunuz?

SSD'ye bir servet dökmeden de hem günlük hem de oyun bilgisayarında kullanabileceğiniz bir model ADATA Legend 710 1TB PCIe NVMe SSD.

Oyun Bilgisayarı için Bütçe Dostu SSD’mi Arıyorsunuz?

 

Oyun bilgisayarı toplamak başlı başına meşakatli ve pahalı bir iş gerçekten. İşlemci seçiminden tutun da anakart seçimini kadar her şey, bir süre sonra sorun olmaya başlayabiliyor. Hadi seçtiniz o zamanda da belli ölçüde bütçelere takılmaya başlıyorsunuz.

 

Sizde, benim gibi oyun bilgisayarı toplamaya başlamış ve kullanacağınız Gaming SSD  – Oyun bilgisayarı SSD‘sini son güne bıraktıysanız, muhtemelen tüm bütçenizi tüketmiş durumdasınızdır.

Bir dünya para verdikten sonra elbette daha fazlasını verip, bir Oyun Bilgisayarı SSD‘si almayı da tercih edebilirsiniz. Ancak SSD’ye bir servet dökmeden de hem günlük hem de oyun bilgisayarında kullanabileceğiniz bir model olduğunu size belirtmek isterim.

Bu model ADATA Legend 710 1TB PCIe NVMe SSD.

Size peşin peşin söylemek isterim, neredeyse 2 katı fiyat ödemeden 1TB’lık SSD probleminizi rahatça çözebileceğiniz bir çözüm bu. Gelin özelliklerine birlikte bakalım.

Önemli Noktaları Neler?

  • ●PCIe Gen3 x4 arayüzü
  • ●Mükemmel okuma/yazma performansı
  • ●Isı emici, işleri %15 daha serin tutar
  • ●Oluşturucular için harika yükseltme seçeneği
  • ●NVMe 1.4 desteği
  • ●LDPC ve AES 256 bit şifreleme
  • ●Ana Bilgisayar Bellek Arabelleğini (HMB) destekler
  • ●3 yıllık sınırlı garanti

 

Legend 710, PCIe Gen3 x4 ve NVMe 1.4’ten faydalanarak saniye başı 2,400/1,800MB sürdürülebilir bir okuma yazma hızı sunuyor. M.2 2280 özelliği en güncel Intel ve AMD platformlarını, masaüstü bilgisayarlarda dahil olmak üzere destekliyor.

Okuma 2400MB – Yazma 1800MB olan Legend 710’un soğutma sistem tasarımı yukarıda da görebileceğiniz gibi altın çizgiler ile çerçevelenmiş mavi bir tema ile hayata geçirilmiş. Performans ve sürdürülebilirliği en iyi seviyede tutmak için soğutucular ısıyı %15’in altında tutuyor. Elbette bazı anakartların kendi SSD soğutma sistemleri var ve bu soğutmayı kullanmak zorunda değilsiniz. Yine de soğutucu ile geliyor olmasını önemli buluyorum.

Modelin ayrıca performans sağlayacak SLC ve HMB Teknolojisi ile cache ve buffer işlerinde oldukça başarılı olduğunu da eklemeliyim. Veri güvenliği tarafında ise LDPC ve AES 256-bit kodlama ile Legend 710 güvenli ve doğru veri tranferini sağlıyor.

Adata’nın SSD Toolbox yazılımı ile RAM sağlığını kolaylıkla takip edebilirsiniz!

SSD Toolbox, Kişisel İzleme, Analizler ve S.M.A.R.T. teknolojilerini kullanarak, otomatik olarak en güncel ve en iyi performans düzeyine sahip olduğunuzu kontrol ederken aynı zamanda SSD sağlığını da gözlemlemektedir. Güncel ısılar, kapasite ve kullanılabilir alanlar ile ilgili bilgiler sağlamaktadır.

Teknik Özellikleri

Kapasite 256GB / 512GB / 1TB / 2TB
Form faktörü M.2 2280
NAND Flash 3D NAND
Controller RTS5766DL
Boyutlar (U x G x Y) 80 x 22 x 3,13 mm / 3,15 x 0,87 x 0,13 inç (ısı emici ile)
80 x 22 x 2,15 mm / 3,15 x 0,87 x 0,09 inç (ısı emici olmadan)
Ağırlık 9g / 0.32oz (ısı emici ile)
6.2g / 0.22oz (ısı emici olmadan)
Arayüz PCIe Gen3 x4
Sıralı Okuma (Maks.) 2.400MB/saniyeye kadar*
Sıralı Yazma (Maks.) 1.800MB/saniyeye kadar*
4KB Rastgele Okuma IOPS(Maks) 200K’ya kadar*
4KB Rastgele Yazma IOPS(Maks) 150K’ya kadar*
Çalıştırma Sıcaklığı 0°C – 70°C
Depolama sıcaklığı -40°C – 85°C
Darbeye Dayanıklılık 1500G / 0.5ms
MTBF 1.500.000 saat
Terabyte Yazılı (TBW) 520TB**
Garanti 3-yıllık sınırlı garanti***

 

ADATA Legend 710 1TB PCIe NVMe SSD Neden Seçilebilir?

Benim gibi ADATA ürünlerini kullanmayı seven birisi için bu model diğerlerine göre çok daha uygun fiyatlı ve uzun ömürlü hatta 3 yıl garantili bir kullanım sunuyor. Evet okuma yazma hızlarını göz önüne aldığınızda en üst seviyede uçup, kaçan bir modelden daha ziyade hem günlük kullanım için ideal olan ve gaming performansında da sizi kesinlikle sizi yarı yolda bırakmayacak bir model olarak görüyorum.

Özetle, şunu söyleyebilirim,

Benzerleri için daha fazla para vermektense bu model benim için güzel bir çözüm oldu. Bu yüzden Oyun Bilgisayarı için Bütçe Dostu SSD arayanlar için uygun bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Fiyat Performans olarak paranızın karşılığını alıyorsunuz.

 

Endeksbilişim distribütörlüğünde gelen modeli ve bütçenize uygun kapasitelerini, teknobiyotik, amazon.com.tr, gaming.gen.tr, incehesap.com, laptop.com.tr, inventus.com.tr gibi yetkili satıcılarda bulabilirsiniz.