Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Oyun Bilgisayarı için Oyun Monitörü mü Arıyorsunuz?

İyi bir oyun bilgisayarı topladınız, harika bir ekran kartı seçtiniz, işlemci deseniz süper peki monitörünüz bir o kadar iyi mi? Oyun bilgisayarınız ne kadar iyi olursa olsun iyi bir oyuncu monitörü seçmediğiniz sürece yaptığınız oyun bilgisayarı yatırımının sonuçlarından sonuna kadar faydalanmış olmazsınız.

Oyun Bilgisayarı için Oyun Monitörü mü Arıyorsunuz?

 

İyi bir oyun bilgisayarı topladınız, harika bir ekran kartı seçtiniz, işlemci deseniz süper peki monitörünüz bir o kadar iyi mi? Oyun bilgisayarınız ne kadar iyi olursa olsun iyi bir oyun monitörü seçmediğiniz sürece yaptığınız oyun bilgisayarı yatırımının sonuçlarından sonuna kadar faydalanmış olmazsınız.

 

Evet bildiğiniz gibi yakın dönemde kendim için bir oyun bilgisayarı topladım. İşlemci tarafında şahsen Intel’den şaşmadım. Anakart seçimim ise vazgeçilmezim Asus’tan oldu. Sıvı soğutucu ve RAM tarafından ise XPG’nin ürünlerini tercih ettim. Bugünkü yazımızın konusu olan, iyi bir oyuncu monitörü için de seçimim Monster’ın Aryond A32 V1.3 165 Hz Oyuncu Monitörü oldu.

Şimdi gelin hep birlikte, oyun severler için ulaşılabilir bir fiyatla satışa sunulan Monster’ın bu 32’inçlik kavisli monitörünün özelliklerine ve sağladığı avantajlara birlikte bakalım.

 

Kavisli Ekran mı? Düz Ekran mı? Neden Kavisli Ekran Seçtim?

Öncelikle Kavisli Monitörler şu anda bana göre güncel teknolojiyi temsil ediyor. Bir çok oyun profesyoneli de, insanı içine çeken bir doğası olması nedeniyle bu modelleri tercih ediyor. Sadece bu değil elbette, kavisli monitörler tasarımlarına özgü daha az göz yorgunluğu ve daha iyi görüş alanı gibi daha birçok avantajı da beraberinde sunuyor.

 

Ayrıca kavisli monitörler üç boyuttan faydalanıyor, bu nedenle çevresel görüşünüzü tamamen genişletiyor. Bunun anlamı, özellikle oyun oynarken sürükleyici bir deneyimin kapıları size sonuna kadar açılıyor. Bir başka deyişle, gözünüz için daha konforlu olan bu kavisli ekranlar gözünüzün her şeyi daha kolay algılamasını sağlıyor. Aşağıdaki grafikte aradaki görüş farklarının nasıl olduğunu görebilirsiniz.

Peki 27 inç oyun monitörü mü 32 inç oyun monitörü mü?

Genel anlamda bu sorunun cevabı, bana göre bütçeye ve kullanacağınız yere göre değişiklik gösteriyor. Artık oyun monitörlerinin tepkime hızları ve sağladıkları netlik değerleri arasında bu ölçülerde çok fark etmiyor. Yada aradaki farkı gözünüzün algılaması biraz zorlaşıyor. Ben, büyük ekran seviyorum. Bu nedenle 32 inç’i daha kullanışlı buluyorum. Neyse ki, bütçenize uygun kavisli bir Monster Monitör seçeneği ister 27 inç olarak isterseniz de 32 inç olarak bulunuyor.

 

Peki benim seçimim olan, Aryond A32 V1.3 165 Hz Oyuncu Monitörü Özellikleri Neler?

Akıcı ve gerçekçi bir görüntü sunan Aryond A32 V1.3, 165 Hz QHD (2560×1440) VA panel ile çalışmalarınızda en gerçekçi renkleri size sunarken, oyun deneyiminizde rakiplerinize karşı fark yaratan üstünlükler vaat ediyor. Bu harika monitörün tepkime hızı 1 ms, kontrast değeri ise 3500:1, profesyonel renk gamına sahip model HDR10 destekliyor.

Kolay ve rahat bir takip imkanı sunan 1500R curved ekran ile yüksek tempo gerektiren oyunlarda dahi gözünüzün yorulmadığını hemen fark edeceğinizden eminim.

Monitörün arka tarafında ise oyun bilgisayarlarının olmazsa olmazı RGB desteğini ve 2 adet sağ ve sola yerleştirilmiş 2Wattlık hoparlörlerler bulunuyor. Üstelik bu küçük hoparlörler, ekstra bir ses kaynağına ihtiyaç duymadan ses üretebiliyorlar. Bu nedenle film izlerken ya da oyun oynarken eğlenceye ara vermenize gerek kalmıyor.

Hareket kabiliyetine baktığımızda ise, 9 cm aşağı yukarı, yanlara 30 derece, Öne 5 derece ve yukarı doğru ise 20 derecelik açılarla hareket ettirebilirsiniz. Bu sayedi size en uygun görüş ve göz mesafesini ayarlayabilirsiniz.

 

Bitmedi, Aryond A32 V1.3 ile artık tam 7 farklı ekran görüntüsü moduna sahipsiniz. Evlerimizdeki televizyonlarımızdan aşina olduğumuz bu özellik sayesinde oyun oynarken Standart, Film, Fotoğraf, RTS, FPS1 ve FPS2 modları olmak üzere toplamda tam 7 farklı modu seçebilirsiniz.

AMD FreeSync ve NVIDIA G-Sync teknolojileri ile de desteklenen Aryond A32 V1.3 yırtılmayan, gecikmeyen ve kaymayan görsel deneyim sunuyor. Gölgelenmeyi engelleyen ve hareket halindeki nesneleri daha keskin gösteren en yeni MPRT teknolojisi de bulunuyor.

RGB Aydınlatma olmazsa olmaz, Monster logosunun dikkat çektiği modelin arka tarafında yani sırt bölgesinde RGB destekli ışıkları görebilirsiniz.

Montajı oldukça kolaylaştıran Kensington Kilit Sistemini ise çok beğendiğimi ifade etmek isterim.

Monitörde ayrıca bir HDMI 2.0, 2 adet Display Port 1.2, Kulaklık Girişi ve yukarıda bahsettiğim dahili 2 adet hoparlörlerin olduğunu de eklemeliyim.

Monster Aryond A32 V1.3 165 Hz Oyuncu Monitörü Kutu İçeriği

Kutuyu açtığınızda ilk olarak ayakların demonte vaziyette yerleştirildiğini görüyoruz. Yanında ise güç adaptörünü ve güç kablosunu, buna ek olarak 1 adet HDMI kablosu  ve 1 adette Display Port kablosunu görüyoruz. Bu köpüğü kaldırdığınızda ise 32 inç monitörün güzelce korunduğunu görebilirsiniz.

Küçük bir not, paket içeriğini benden daha çok merak eden kedim pamuk bu paket içeriğine dahil değil…

Benim hoşuma giden küçük bir detayıda paylaşmak isterim. Kutuda 3 tane vidayı kolayca monte etmek için bir tornavida görevi görecek aparat bile var.

Üçgen ayağın, yüksek ayarı yapacağımız amartisörlü kola montajını işte bu tornavida görevi gören bu paratla kolayca yapabilirsiniz. Aşağıda Kensington Kilit sisteminin ayak/gövde montajını ne kadar kolaylaştırdığını görebilirsiniz.

Tüm paket içeği ise aşağıdaki gibi gördüğünüz gibi.

 

Monster Aryond A32 V1.3 165 Hz Oyuncu Monitörü Satın Alınır mı?

Özellikle fiyatına ve size sunduğu özelliklere baktığınızda, rakiplerine göre oldukça avantajlı, tasarımı şık bir monitör olarak dikkat çekiyor.

Bütçesi daha düşük olanlar için,

Aryond A27 V1.2 240 Hz Curved Oyuncu Monitörü daha doğru bir seçim olabilirken, benim gibi büyük ekran oyun deneyimini sevenler ve merak edenler için Aryond A32 V1.3 165 Hz Oyuncu Monitörü en doğru seçim olabilir.

Üstelik Monster güvencesiyle aldığınız tüm modeller 2 yıl garantiye sahip.

Ben özellikle çerçevesiz yapısını, sunduğu görüntü kalitesini ve o minik 2 wattlık hoparlörlerin bile performansını oldukça beğendim. İtiraf etmeliyim, özellikle tahminimden çok daha kolay olan montajını çok ama çok beğendim. 3 tane ayak vidasının montajını yaparken kullanacağınız tornavidayı bile düşünmeleri oldukça güzel.

Yükseklik ayarlamaları, arka tarafta yani monitörün sırt bölgesindeki RGB LED aydınlatma harika bir ambians katıyor. Arka köşedeki Monster logosu ve elinizle kolay ulaşabileceğiniz açma kapama düğmesi bana göre olması gerektiği yerde.

Şahsen Monster markasını seviyorum, sadece monitörünü değil, kablolu ve kablosuz oyuncu kulaklıklarını, oyuncu mouselarını hala kullanıyorum. Bu nedenle her zaman olduğu gibi Monster kalitesine rahatlıkla güvenebileceğinizi söyleyebilirim.

Sonuç olarak,

Oyun Bilgisayarı için Oyun Monitörü mü Arayanlar için Monster’ın Aryond A32 V1.3 165 Hz Oyuncu Monitörü kesinlikle harika bir çözüm olacaktır. Ben kesinlikle tavsiye ediyorum.

Monitör ile ilgili bir çok detayı Monster Notebook web sitesinde de bulabilirsiniz.