Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Oyunfor, oyun dünyasına damga vuran en iyi oyun müzikleri derledi!

Destansı melodilerle dolu Skyrim’den, heyecan verici Swing parçalarıyla bezeli Cuphead’e kadar, dinlemesi en keyifli olan oyun müziklerini Oyunfor sizler için bir araya getirdi

Oyunfor, oyun dünyasına damga vuran en iyi oyun müzikleri derledi!

Destansı melodilerle dolu Skyrim’den, heyecan verici Swing parçalarıyla bezeli Cuphead’e kadar, dinlemesi en keyifli olan oyun müziklerini Oyunfor sizler için bir araya getirdi…

Bastion

2011 yılında piyasaya çıktığında, özellikle oynanışıyla ve ona eşlik eden grafikleriyle dikkat çeken Bastion’ın müzikleri de oyuna o kadar sağlam bir atmosfer sağlamıştı ki, oyunu oynayanlar müzikleri ayrıca dinlemek için albümün peşine düşmüşlerdi. Tam anlamıyla otantik olarak tabir edilebilecek müzik parçalarının en farklılarından bir tanesinde sazın eşlik ettiği Terminal March şarkısı.

Crypt of the Necrodancer

Bağımsız yapımlar arasında kendine hemen sağlam bir yer bulan bu oyunun en önemli özelliği ritme dayalı oynanışıydı. Eh, bir ritim oyununda da iyi müzikler olmazsa olmaz ve Crypt of the Necrodancer, drum’n bass ağırlıklı elektronik parçalarıyla hem oyunu son derece eğlenceli bir hale getirmişti, hem de oyundan bağımsız olarak son derece sağlam bir elektronik müzik albümü sağlamıştı. Oyuna imzasını atan Crypteque, dinlemesi en keyifli olan parçalardan bir tanesi.

Cuphead

Eski çizgi filmlerdeki görsellikle dikkat çeken ve buna mücadeleci bir oynanış da getiren Cuphead, çizgi film havasına katkıda bulunmak adına eski dönemlerin Swing ve klasik parçalarını kullanmıştı. Oyunla birebir bir uyumda olan bu müzikler, özellikle 1920-1940’ların Swing müziklerini sevenler için son derece eğlenceli bir müzik keyfi sunuyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim

RPG oyunlarının şahı olarak nitelendirilen Skyrim’i bir ihtimal oynamamış olsanız bile, duymama olasılığınız sıfıra yakın. Bu efsanevi oyun, fantastik temasına son derece uygun olacak şekilde, sizi alıp başka diyarlara sürükleyecek olan da bir müzik albümüne sahip. Dragonborn parçasıyla efsanevi bir maceraya çıktığınızı anlayıp daha sonra yolculuğa eşlik eden melodilerle sakin bir atmosferin içine dalıyorsunuz.

Final Fantasy VI & Final Fantasy VII

Final Fantasy oyunlarının aslında birçoğunda çok sağlam müzikler bulunuyor lakin altıncı ve yedinci oyunların eşlikçisi olan müzikler, apayrı bir dinleme keyfi sunuyor. Bunlar öylesine iyi bestelenmiş parçalar ki Distant Worlds: Music from Final Fantasy adında bir canlı konser turu bile mevcut. Senfoni orkestrasının gerçekleştirdiği müzikleri dijital platformlarda dinleme imkanı var ve özellikle FFVI’daki Maria and Draco ile FFVII’deki Sephiroth’un One Winged Angel parçaları yılların eskitemeyeceği türden eserler.

Grim Fandango

Bir başka dinlerken sizi eski dönemin casus filmlerinin atmosferine bırakacak olan müzik albümü… Özellikle kafanızı biraz dinlemek istediğinizde, hayallere dalma ihtiyacı içinde bulunduğunuza imdadınıza yetişecek olan bu albüm, elbette ki Grim Fandango oyuncuları için çok daha farklı bir dinleme tecrübesi sağlayacaktır.

Mafia 2 & Mafia 3

Bir tanesi sizi 1920’lerin Amerikasına taşıyacak olan müziklere sahip olan, diğeri 1960’ların rock ağırlıklı parçalarıyla çok daha tanıdık bir müzik yelpazesiyle buluşturan iki oyun… Her iki oyunun da albümleri tek başına ilgili dönemlerin en güzel parçalarını içeren, sağlam birer toplama albüm ve oyunlardan bağımsız olarak da hem Jazz & Swing türlerinin, hem de rock ve pop şarkıların çok iyi örneklerini içeriyor.