Sosyal Medya

Donanım

Panasonic TOUGHBOOK Avrupa, sürdürülebilirlik inisiyatiflerini güncelliyor

 Panasonic TOUGHBOOK ekibi, Avrupa'nın önde gelen dayanıklı mobil bilişim üreticisi olarak sektörün sürdürülebilirlik alanında en çok karşılaştığı zorluklara odaklanıyor.

Panasonic TOUGHBOOK Avrupa, sürdürülebilirlik inisiyatiflerini güncelliyor

  • Panasonic, yeni döngüsel ekonomi modeliyle sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarının dayanıklılığını artırıyor.
  • Panasonic TOUGHBOOK Avrupa, en yeni ve geniş kapsamlı sürdürülebilirlik inisiyatiflerini güncelliyor.

Panasonic TOUGHBOOK ekibi, Avrupa’nın önde gelen dayanıklı mobil bilişim üreticisi olarak sektörün sürdürülebilirlik alanında en çok karşılaştığı zorluklara odaklanıyor. Bu kapsamda ürünlerinin ömrünü uzatarak üretimin ve tüketimin etkisini azaltmak için kurumsal YEŞİL ETKİ stratejisinin bir parçası olan girişimlerini duyurdu.

Cihazın ömrü uzuyor

TOUGHBOOK Revive, Avrupalı müşterilere kullanmayı bıraktıkları TOUGHBOOK cihazlarını yeniden kullanmaları veya sorumlu bir şekilde geri dönüştürülmeleri için teslim etme fırsatı veren ve kar amacı gütmeyen yeni bir sürdürülebilirlik programı olmasıyla öne çıkıyor. Cardiff’teki Avrupa Servis Merkezi’nde yenilenebilen TOUGHBOOK cihazları, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çalışan şirketleri desteklemek için hayır kurumlarına bağışlanacak veya ikinci el pazarında yeniden satılacak. Programdan gelir elde edilmesi durumunda cihaz yenileme maliyetlerini desteklemek için kullanılacak.

TOUGHBOOK Revive’dan yararlanan şirketler, hayırsever bağışları destekleyerek ve müşterileri ve personelini sürdürülebilir geri dönüşüm uygulamalarına yönlendirerek döngüsel ekonomiye katkıda bulunarak sıfır atık hedeflerine daha kolay ulaşabilecek. Programa katılan şirketler, bağış sertifikasının sahibi olacak.

Sürdürülebilir tasarım

Panasonic, TOUGHBOOK ürünlerinin sürdürülebilir tasarımına büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. TOUGHBOOK 40, 55 ve G2 gibi modüler tasarımlı sağlam cihazlar kullanıcıların çeşitli genişletme alanlarını kullanarak cihazı farklı zorluklar için hızlı ve kolay bir şekilde değiştirmelerine olanak tanıyor, dizüstü bilgisayarların ve tabletlerin ömrünü ve kullanımını uzatıyor. Bu yaklaşımı eksiksiz hale getirmek için şirket, geriye dönük uyumlu aksesuarlara odaklanıyor. Böylece güç adaptörleri, yuvalar ve pil takımları gibi TOUGHBOOK ekosisteminin temel unsurları cihazlar yükseltildiğinde değiştirme zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Buna ek olarak, TOUGHBOOK cihazları plastiksiz ambalajlarda gönderiliyor ve cihazlardaki tüm değerli metaller kullanım ömrünün sonunda Birleşik Krallık’taki Royal Mint programının bir parçası olarak geri kazanılıyor. Royal Mint, Kanadalı temiz teknoloji start-up’ı Excir ile İngiltere’ye dünyada ilk olan bir teknolojiyi tanıtmak için bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile altın ve diğer değerli metalleri elektronik atıklardan güvenli bir şekilde geri almasını ve geri dönüştürmesini sağlıyor.

Net Sıfır Hedefler

Tüm bu girişimler, Panasonic’in küresel grup düzeyindeki “YEŞİL ETKİ” sürdürülebilirlik programı tarafından destekleniyor. Panasonic, 2030 yılına kadar kendi iş operasyonları için ve 2050 yılına kadar tüm değer zinciri boyunca net sıfır karbon emisyonu elde etmeyi taahhüt ediyor. Temiz enerji üretimini ve yenilenebilir enerji kullanımını ölçeklendirerek, optimize edilen enerji verimliliği sayesinde enerji tüketimini iyileştirerek ve döngüsel ekonomik uygulamalarla kaynak tüketimini ve israfı azaltarak bu hedefleri yerine getiriyor.

Sürdürülebilirlik yolunda büyüyor
Panasonic TOUGHBOOK, kendi operasyonlarını Almanya’daki Bavyera Eyalet Ormanları’nda iklime dayanıklı ağaç dikerek destekliyor. TOUGH Trees programı kapsamında ormanlık alanların iklime dayanıklı ormanlara dönüştürülmesine yardımcı olmak için 1.000 fide dikilecek.

Panasonic Connect Avrupa Mobil Çözümler Bölüm Başkanı Daichi Kato, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Hızlı düzeltmeler yok, sürdürülebilirliği yaptığımız her şeyin merkezine koymaya devam etmeye kararlıyız. Bunu da net sıfıra yönelik küresel taahhütlerimizle başlatıyoruz ve içinde yaşadığımız çevreyi iyileştirme taahhüdümüzle ürünlerimizin döngüsünün tamamına yansıtıyoruz. Müşterilerimizin bizimle daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya yardımcı olmak için TOUGHBOOK Revive gibi programları benimseyeceklerinden eminim.”