Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Panasonic yeni yazılım tabanlı medya prodüksiyon paketini duyurdu

Yeni Medya Prodüksiyon Paketi ve açık havada çekim yaparken bile yeşil arka plan ihtiyacını ortadan kaldırmak için “AI Keying” işleviyle Yapay Zeka teknolojisini kullanan Video Mixer eklentisi ISE 2024'te beğeniye sunuluyor.

Panasonic yeni yazılım tabanlı medya prodüksiyon paketini duyurdu

 

Yeni Medya Prodüksiyon Paketi ve açık havada çekim yaparken bile yeşil arka plan ihtiyacını ortadan kaldırmak için “AI Keying” işleviyle Yapay Zeka teknolojisini kullanan Video Mixer eklentisi ISE 2024’te beğeniye sunuluyor.


Panasonic Connect Europe, Panasonic’in profesyonel kamera sistemleri için PC yazılımını tek bir kullanışlı platformda birleştiren yeni yazılım tabanlı Medya Prodüksiyon Paketi’ni duyurdu. Son derece sezgisel ve verimli yerinde video prodüksiyonu için tek bir GUI ekranında birden fazla işleve erişim sağlar. Ücretsiz olarak sunulan Media Production Suite, gelecekte genişletilmeye devam edecek çeşitli ücretli eklentiler de sunuyor.

Akademik ve kurumsal dünyada video kullanımının artmasıyla birlikte, yeni Media Production Suite kamera kurulumunu kolaylaştırıyor ve küçük ekiplerle yüksek kaliteli video prodüksiyonu sağlamak için çok çeşitli özellikler sunuyor. Sezgisel dokunmatik tabanlı GUI ekranı, uzman olmayan personel tarafından bile yüksek kaliteli video prodüksiyonuna olanak tanıyor.

Device View ve PTZ Control’ün temel işlevleri Medya Prodüksiyon Paketi’ne ücretsiz olarak dahil edilmiştir. Ücretli eklentiler arasında Video Mikser, Görsel Ön Ayar ve Otomatik İzleme bulunmaktadır.

Cihaz Görünümü özelliği, kamera ağ ayarları, durum kontrolleri dahil olmak üzere birden fazla PTZ kameranın yönetimini tek bir bilgisayardan merkezileştirir. Ağ genelinde verimli video yönetimi için bir bilgisayardan tüm ağ ayarlarını ve ürün yazılımı güncellemelerini aynı anda tüm kameralara erişerek uygulamanızı kolaylaştırır.

PTZ Kontrol ile kullanıcılar, bir PC’den video çıkışını görüntülerken kamera kaydırma, eğme ve yakınlaştırmanın yanı sıra odak, iris, kazanç, beyaz dengesi, deklanşör ve ND filtresini ayarlayabilir. Akıllı çalışma için 100 adede kadar ön ayarı uygulayabilirsiniz.

Yüz tanıma kullanarak doğru izleme için otomatik izleme ve akıcı otomatik video çekimi için beklenmedik hareketleri takip etmek için vücut algılama gibi belirli ihtiyaçları karşılamak için platforma çok çeşitli ücretli eklentiler de eklenebilir.

Yakında sunulacak olan Video Mixer eklentisi, açık havada çekim yaparken bile arka plan oluştururken yeşil bir arka plan ihtiyacını ortadan kaldırmak için AI Anahtarlama işlevine sahip yapay zeka teknolojisinden yararlanacak. P-in-P işlemeyi, mikrofona bağlı otomatik video geçişini, ayrıca SDI, NDI®* ve SRT giriş/çıkışını destekler.

Son olarak, Görsel Ön Ayarlar sayesinde, kullanıcıların çok açılı prodüksiyonlar için birden fazla PTZ kamerayı bir nesneye doğrultmak için bir simgeye tıklamalarına olanak tanır. Örneğin hibrit konferanslarda konuşmacıların video çekimini otomatikleştirmek için bir PTZ kamera ve bir Panasonic kablosuz mikrofon bağlamak da mümkündür.
Medya Prodüksiyon Paketi hemen kullanıma sunuldu ve Barselona’daki ISE 2024’te Kurumsal Prodüksiyon Stüdyosu’ndaki Panasonic standında sergileniyor.

Daha fazla bilgi içini: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/products/broadcast-proav/media-production-suite