Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

PayTR’ın yeni risk direktörü Burcu Ergenç oldu!

Sektörde 13 yıldır başarılara imza atan ve aldığı yatırımla daha da güçlenen PayTR, ekibine deneyimli bir ismi daha kattı.

PayTR’ın yeni risk direktörü sektörün deneyimli isimlerinden Burcu Ergenç oldu

Sektörde 13 yıldır başarılara imza atan ve aldığı yatırımla daha da güçlenen PayTR, ekibine deneyimli bir ismi daha kattı. 15 yıllık deneyimiyle PayTR Risk Direktörü olarak göreve başlayan Burcu Ergenç, mevzuat kapsamında risk süreçlerinin yönetimi, bankalar ve MC&Visa ile risk süreçlerinin iletişimi, riskli müşteri başvurularının yanı sıra ürün ve projelerin risk değerlendirme çalışmalarını yürütecek.

2021 yılında Türkiye’nin en büyük özel sermaye fonu Actera ile yaptığı yatırım ortaklığıyla sermaye yapısı ve kurumsal yapısını daha da güçlendiren sektörün en köklü ödeme kuruluşu PayTR’ın Risk Direktörü 15 yıllık deneyimiyle Burcu Ergenç oldu. Ergenç PayTR’da, mevzuat kapsamında risk süreçlerinin yönetimi, bankalar ve MC&Visa ile risk süreçlerinin iletişimi, riskli müşteri başvurularının yanı sıra ürün ve projelerin risk değerlendirmeleri görevlerini üstlenecek.

Burcu Ergenç kimdir?

1984 İzmit doğumlu olan Burcu Ergenç, Ege Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 2007-2015 yılları arasında Akbank Risk Yönetimi – Güvenlik bölümünde çalışan Ergenç; kredi kartı, işyeri, ATM, dijital bankacılık ve alternatif dağıtım kanallarında oluşabilecek dolandırıcılıklara karşı projeler geliştirmenin yanı sıra MC/Visa/BKM bültenleri uyum programları, PCI DSS süreçlerinin takibi ve koordine edilmesi, KYC süreçlerinin yürütülmesi ve Banka Risk Komitesi üyeliği gibi görevleri üstlendi.

2015-2022 yılları arasında Paratika Risk & Fraud Müdürü olarak görev alan Ergenç, şirketin 6493 sayılı Mevzuat kapsamında risk süreçlerinin yönetilmesi, KYC süreçleri, Fraud ürünü proje ve geliştirmelerinin yönetimi, şüpheli işlemlerin ve müşteri itirazlarının takibi ve yönetimi, MC/Visa uyum programlarının takibi, müşteri onboarding süreçlerinde risk değerlendirmesinin yapılması gibi süreçleri yürüttü.

2016-2019 yılları arasında ÖDED Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcılığını yapan Ergenç, 2021-2022 döneminde TÖDEB Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı oldu.

2015-2022 yılları arasında Payten Risk Danışmanı olarak görev yapan Ergenç, Fraud ürününün tanıtımı, satış öncesi destek, mevcut ürün kullanan müşterilere ürün danışmanlığı verilmesi görevlerini üstlendi.

2022 Mart ayından itibaren PayTR Risk Direktörü olarak göreve başlayan Ergenç, evli ve bir çocuk sahibi.