Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

PCI Checklist ve TÜV AUSTRIA SyberCode’dan kritik iş birliği

PCI Checklist, ileri seviye siber güvenlik entegratörü TÜV AUSTRIA SyberCode ile birlikte tüm sektörler için güvenlik tehditlerini ortak zeminde çözecek.

PCI Checklist ve TÜV AUSTRIA SyberCode’dan kritik iş birliği

Güvenlik tehditlerini tüm sektörler için ortak zeminde çözecekler…

Banka ve ödeme kuruluşları adına üye işyeri olan e-ticaret sitelerinin siber güvenliğini değerlendiren yerli girişim PCI Checklist, iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. PCI Checklist, ileri seviye siber güvenlik entegratörü TÜV AUSTRIA SyberCode ile birlikte tüm sektörler için güvenlik tehditlerini ortak zeminde çözecek.

Banka, ödeme kuruluşlarının üye işyeri ve e-ticaret sitelerinin siber güvenlik risklerini ölçümlendiren PCI Checklist; ileri seviye siber güvenlik entegratörü TÜV AUSTRIA SyberCode ile güçlerini birleştirdi. Siber güvenlik risklerinin otomatize yönetileceği iş birliğiyle tek yerden tüm tedarikçi ve iş yeri riskleri belirlenecek. Böylece bağlı olan açıklara ilişkin merkezi bir yöntemle diğer güvenlik önlemleri müşteriler ve kurumlar nezdinde alınırken, tüm sektörler için güvenlik tehditleri ortak bir zeminde doğru, kaliteli kaynak ile çözülecek. Bu da kaynak yönetimi ve zaman açısından fayda sağlayacak.

PCI Checklist Kurucu Ortağı ve CEO’su Kıvanç Harputlu

Harputlu: “Bütünsel güvenlik anlayışını farklı coğrafyalarda etkin kılacağız”

İş birliğine ilişkin değerlendirmede bulunan PCI Checklist Kurucu Ortağı ve CEO’su Kıvanç Harputlu, şunları söyledi: “Dijitalleşmenin hızlandığı dünyamızda siber güvenlik tehditleri de artmaya devam ediyor. Bu noktada yapılacak güç birlikleri kurumların ve bireylerin veri güvenliklerinin sağlanmasında önem arz ediyor. PCI Checklist olarak bütünsel güvenlik anlayışını farklı coğrafyalarda da etkin kılmak ve siber güvenlik firmaları ile olan iş birliklerimizi artırmak amacıyla TÜV AUSTRIA SyberCode ile yaptığımız bu birlikteliğimizi oldukça kıymetli ve değerli buluyoruz. İş birliklerimizi genişleterek siber güvenlik tehditleriyle mücadele etme konusunda emin adımlarla ilerlememizi sürdüreceğiz.”

TÜV AUSTRIA SyberCode Kurucusu ve CEO’su Serhat Yediel

Yediel: “Güvenlik her zaman birinci öncelik olmalı”

Siber saldırılarda hızlı tespitin ve doğru müdahalenin saldırıların etkilerini azaltmada kritik önemi olduğuna dikkat çeken TÜV AUSTRIA SyberCode Kurucusu ve CEO’su Serhat Yediel;

“TÜV AUSTRIA SyberCode’un uzmanlaştığı alan çok daha uygun maaliyetle bütünsel çözümler sunmak üzerinedir. BT departmanı olmayan bir firmayı 7/24 koruyabileceğimiz, büyük ölçekli bir firmaya uçtan uca bir hizmet verebileceğimiz ve 7/24 siber güvenlik politikasını oluşturabileceğimiz uzman bir kadromuz var. Değişen ve gelişen teknolojilerle birlikte, siber saldırılar da gelişim ve değişim içinde olduğundan, bu uzmanlık her zamankinden çok daha kritik bir hale geldi. Dolayısıyla güvenlik her zaman birinci öncelikte olması gereken bir konu. Buradaki açığı eğer müşterimize net ifade edebiliyorsak ve bu açığın, ileride yapacakları işlere aniden bir engel teşkil edebileceğini açıklayabiliyorsak, gerçek faydayı sağlayabiliyoruz demektir. PCI Checklist ile olan iş birliğimizin de bu bağlamda oldukça önemli olduğu kanaatindeyim” dedi.