Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Pentagon Saldırısının Arkasında Rusya’nın Olduğu İddia Edildi!

Rusya Pentagon'u Hackledi mi?

Rusya Pentagon’u Hackledi mi?

Yaklaşık bir buçuk ay önce Pentagon’un personel kadrosunun email sistemi hacklenmiş ve sistemde kayıtlı olan bilgiler hacklerların eline geçmişti. 25 Haziran tarihinde gerçekleşen saldırıda hacklerlar, email sistemine izinsiz giriş yapmış, toplamda 4 bin ordu çalışanı ve sivilin bilgilerini çalmıştı.

Pentagon saldırısının arkasında Rusya mı var?

Şimdi ise bu saldırının arkasında Rusya’nın olduğu iddia edildi. NBC News’a konuşan ve kimliği açıklanmayan Pentagon çalışanları, gerçekleşen saldırının Rusya tarafından organize edildiğini açıkladı. Bu arada saldırının farkedilmesine müteakip kullanıma kapatılan email sistemi önümüzdeki hafta yeniden açılacak.

pentagon

Pentagon’dan resmi açıklama

Konu ile ilgili resmi açıklama yapan yetkililer, Amerika Birleşik Devletleri’nin her gün binlerce siber saldırıya maruz kaldığını, ancak bu saldırıda iddia edildiği gibi, bir hükümet tarafından desteklenen saldırılara karşı koymanın çok daha zor olduğunu söyledi.

Resmi olarak bunlar aktarılsa da NBC’ye konuşan kimliği belirsiz Pentagon çalışanlarının saldırının arkasında Rusya olduğu yönündeki açıklamaları hala iddia olma özelliğini koruyor. Rusya’dan ise bu konuda herhangi bir açıklama gelmedi.