Sosyal Medya

Oyun Dünyası

PES 2021 Oyun Rehberi

Popüler futbol oyunlarından Pro Evolution Soccer, milenyum öncesinden 2021 yılına kadar her yıl güncellenen bir seri olarak hayranları ile buluştu.

PES 2021 Oyun Rehberi

PES 2021 oyunu ile ilgili incelemeler, rehberler ile oyunun ihtiyaç duyduğu donanım segmentlerine kısa bir bakış.

Popüler futbol oyunlarından Pro EvolutionSoccer, milenyum öncesinden 2021 yılına kadar her yıl güncellenen bir seri olarak hayranları ile buluştu. 2021 yılından itibaren eFootball ismi ile çıkış yapmaya başlayan oyunun dinamizminde çok fazla bir fark gözlenmedi. Benzer durum FIFA serileri için de bu yıl yaşanacak. Artık FIFA 24 gelmeyecek ve EA Sports FC 24 olarak yeni ismiyle oyun severlerin karşısına çıkacak. Birçok kurum ve kuruluşta, topluluk organizasyonlarında adına turnuvalar düzenlenen PES oyunlarının günümüzde en çok PES 2021 serisi oynanmakta.

PES 2021 oyunu halen daha eFootballserilerine alışamamış PES hayranları tarafından en çok oynanan sürüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunda en büyük liglerin tüm takımlarına ek olarak Türkiye Süper Ligi’nden takımları da ister takımınız olarak isterseniz de rakip olarak karşınıza alıp oynayabilirsiniz. Nispeten zayıf takımları alıp güçlülere karşı dik duruş gösterip kendi sisteminizle maç kazanabilirsiniz. Ancak PES 2021 güçlü takım psikolojisi ile Real Madrid, Barcelona, Liverpool ve Bayern Münih gibi takımlar oyun severler tarafından daha fazla talep görmekte.

PES 2021 Hangi Platformlarda Oynanır?

PES 2021 sezon güncellemesi PlayStation 4, Xbox One ve Windows platformları için 15 Eylül 2020 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Daha sonra iOS ve Android platformların da desteklendiği oyunu standart üstü donanım içeren bilgisayarlar rahatlıkla oynatabilir.

Oyunun sistem gereksinimlerine bakıldığında 8GB bellek ile Core i5 işlemci bulunan PC, 40GB disk alanı ile PES 2021’i oynatır.

FIFA mı PES mi? Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Yıllardır FIFA serilerini oynamış olan oyunculara PES serilerinden herhangi birisini oynatmanız oldukça güçtür. Öte yandan PES hayranları da FIFA serilerini genel anlamda yetersiz bulmaktadır. Fakat genel oyun özellikleri dikkatlice incelendiğinde daha fazla gerçeklik, grafik üstünlüğü ve oyun içi aksiyonların PES serilerinde bir adım ileride diyebiliriz. Yeni Medya Düzeni, PES serileri hakkında detaylı analizleri okuyucularına duyurmuş, iyi bir rehber tavsiyesi olarak değerlendirilebilir.

Önümüzdeki haftalarda Eylül ayı içerisinde eFootball serisinin yeni oyunu olan eFootball2024 oyunu KONAMİ tarafından duyurulacak. Orta yaş seviyesindeki oyuncular halen daha bu isme alışamamış olsa da her sistemde olduğu gibi güncellik hem güvenli hem de yararlıdır.