Sosyal Medya

Sağlık

Pfizer Global Medikal Akademi Bilimsel Direktörlüğü’ne Dr. Teoman Yusuf Cesur atandı

2018 yılında Pfizer Türkiye'ye Medikal Müdür olarak katılan Dr. Teoman Yusuf Cesur, İnflamasyon ve İmmünoloji Medikal Liderliği, Gelişmiş Pazarlar Yayın Üretimi ve Eğitim Projesi Liderliği gibi sorumluluklarının ardından Pfizer Global Medikal Akademi, Bilimsel Direktörlüğü'ne atandı.

Pfizer Global Medikal Akademi Bilimsel Direktörlüğü’ne Dr. Teoman Yusuf Cesur atandı

2018 yılında Pfizer Türkiye’ye Medikal Müdür olarak katılan Dr. Teoman Yusuf Cesur, İnflamasyon ve İmmünoloji Medikal Liderliği, Gelişmiş Pazarlar Yayın Üretimi ve Eğitim Projesi Liderliği gibi sorumluluklarının ardından Pfizer Global Medikal Akademi, Bilimsel Direktörlüğü’ne atandı.

2004 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Teoman Yusuf Cesur, 2005-2009 tarihleri arasında Medeniyet Üniversitesi’nde Aile Hekimliği ihtisasını tamamladı. 2012 yılından itibaren farklı uluslararası firmalarda medikal ve pazarlama rollerinde görev aldı. 2018 yılında Pfizer Türkiye’ye katılarak bir yıl içerisinde İnflamasyon ve İmmünoloji Medikal Lideri oldu. Dr. Teoman Yusuf Cesur, 4 yıldan uzun bir süre Romatoloji, Dermatoloji ve Gastroenteroloji terapötik alanlarının medikal liderliğini üstlenirken, birçok medikal müdürün koçluk ve mentorluğunu da yaptı. Dr. Cesur, ayrıca Orta Ölçekli Avrupa Ülkeleri Bölgesi’nde Hasta Dijital Çözümler Mükemmeliyetçilik Merkezi Sponsorluğu, Gelişmiş Pazarlar Yayın Üretimi ve Eğitim Projesi Liderliği, Orta Ölçekli Avrupa Ülkeleri Bölgesi adına Glocal Şampiyonu ve Amerika İnflamasyon ve İmmünoloji Medikal Ekibi ile Amerika Medikal Saha Ekibi için dijital interaktif platform ve içerik üretiminin yanında Global Medikal Takım ile veri üretimi gibi bölgesel ve global sorumluluklar aldı.

Pfizer Global Medikal Akademi, Bilimsel Direktörü Dr. Teoman Yusuf Cesur yeni görevi hakkında şunları söyledi:

“Amacımız bilimi ve global kaynaklarımızı kullanarak insanların yaşamlarını iyileştirmek, hastaları anlamlı biçimde iyileştiren ve onların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler geliştirmek. Tecrübemizi ve kaynaklarımızı, bilimin öncülüğü ve işimize olan tutkumuzla birleştirerek, hastaların hayatını temelden değiştirmeyi hedefliyoruz. Bu ailenin ve hedefinin bir parçası olduğum için onur duyuyorum.”