Sosyal Medya

Otomobil

Porsche, ani güç kaybı nedeniyle 43 bin Taycan EV’yi geri çağırıyor

Porsche'nin söylenti olarak başlayan geri çağırma işleminin resmileşmesi fazla uzun sürmedi. Alman otomobil üreticisi, ani bir elektrik kesintisi sorunu nedeniyle dünya çapında yaklaşık 43.000 Taycan ve Taycan Cross Turismo EV'yi geri çağırdı.

Porsche, ani güç kaybı nedeniyle 43 bin Taycan EV’yi geri çağırıyor

Porsche Taycan EV sahipleri bir güncelleme yüklemek için ABD’de servislere çağırıldı.

Porsche’nin söylenti olarak başlayan geri çağırma işleminin resmileşmesi fazla uzun sürmedi. Alman otomobil üreticisi, ani bir elektrik kesintisi sorunu nedeniyle dünya çapında yaklaşık 43.000 Taycan ve Taycan Cross Turismo EV’yi geri çağırdı.

Porsche, güncelleme hazır olana kadar sürmeye devam edebileceğinizi söylese de, bir saatlik yazılım güncellemesi (bu sefer kablosuz olarak bir seçenek değil) almak için elektrikli spor sedan’ınızı bir servise götürmeniz gerekecek.

Geri çağırma, NHTSA’nın, otomobiller hareket halindeyken elektriğin kesildiği ve altı otomobilin yeniden çalıştırmayı reddettiği dokuz olayla ilgili bir soruşturma tarafından başlatıldı. Autoblog, Porsche’nin kendi soruşturmasını yürüttükten sonra sorunun bilinen 130 arabada bulduğunu tespit etti. Konu ile ilgili olarak ta herhangi bir çarpışma veya yaralanma bildirilmedi.

Söz konusu Geri çağırma, Taycan gibi güçlü satışların gerçekleştiği Porsche için (küçük de olsa) bir darbe niteliğinde kabul ediliyor. Özellikle ABD’de Taycan, 911, 718 ve Panemara’dan daha popüler modellerin hala gerisinde. Zira Porsche tüketicileri şirketin efsanevi gazlı modellerinden elektrikli modellere doğru yönlendirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Bu tip geri çağırmalarda bu yöndeki çabaları baltalıyor.