Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

PS5 Nasıl Ucuza Alınır? Ukranya’dan PS5 Almak Mantıklı mı?

Bedava Tatil ve PS5 Nasıl Ucuza Alınır? Ukranya'dan PS5 Almak Mantıklı mı? Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş'tan dikkat çeken tavsiye

PS5 Nasıl Ucuza Alınır? Ukranya’dan PS5 Almak Mantıklı mı?

Ukrayna’da Bedava Tatil Yap, Dönerken Playstation Kap! Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş’tan dikkat çeken tavsiye…

Korona virüs salgınıyla uğraşan dünya izole oldu ve evlere kapandı. Zaruri şartlar dışında neredeyse kimse evden dışarı çıkmıyor. İnsanlar evlerine kapanınca film izlemek ve konsol oyunları oynamak kaçınılmaz oluyor. Zaten hali hazırda büyük bir hayran kitlesi olan oyun konsollarının pandemi döneminde hayran sayısı da ciddi oranda artış gösterdi.

Oyun konsolları arasında en çok rağbet edilen Playstation yeni çıkardığı Ps5 ile yine akılları baştan almayı başardı.

Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş, Ukrayna’ya gidip Ps5 almak ile ilgili ilginç bir öneri ile yüzbinlerce kişinin beyninde şimşekler çakmasına neden oldu.

PS5 Nasıl Ucuza Alınır? Ukranya'dan PS5 Almak Mantıklı mı?

UKRAYNA’DA BEDAVA TATİL YAPARAK PS5 NASIL ALINIR?

Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş “oyun konsolları ve diğer teknolojik ürünler ülkemizde yüksek fiyatlara satılıyor. Yüksek fiyatları nedeniyle satın alamayan kişiler farklı alternatif yolları üretmeye başladılar. Ben de yurtdışında satılan Ps5’lerin fiyatları ile tatil fiyatlarını analiz edince, Türkiye’de satılan Ps5 fiyatına Ukrayna’da 4-5 gün tatil yapıp dönerken de Ps5 alınabileceğini fark ettim. Bu fikir kısa sürede ilgi gördü” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya gidip Ps5 alabilmek için ne yapılması gerektiğini anlatan Adem Atbaş şu açıklamalarda bulundu;

“Playstation 5’in Türkiye’deki satış fiyatı 8 bin 300 TL’dir. Aynı Ps5, Ukrayna’da 3 bin 500 TL’ye satılıyor. Aradaki fiyat farkı son derece uçuk olunca yeni fikirler üretmeye başlıyorsunuz.

Ukrayna’da 1 kişinin konaklama, yemek, alışveriş gibi ihtiyaçlarını içeren bir tur fiyatı ise yaklaşık olarak 4 bin 500 TL civarındadır.

Yani kaba taslak hesapla Ukrayna’da 4 bin 500 TL’ye 4-5 gün tatil yapıp dönerken de 3 bin 500 TL’ye Ps5 alıp dönerseniz toplamda 8 bin TL’ye hem tatil yapıp hem de çok ucuz bir şekilde Ps5 sahibi olabiliyorsunuz” dedi.

UKRAYNA’DAN PS5 ALMAK MANTIKLI MI?

“Ukrayna’dan Ps5 almak mantıklı mı?” sorusuna cevap veren Adem Atbaş “ gayet mantıklı, çünkü Ukrayna ile Türkiye arasında yapılan anlaşmayla iki ülkenin vatandaşları sadece kimlikle seyahat edebiliyor. Pasaport veya vize gibi işlerle uğraşmıyorlar. Ps5’in Türkiye fiyatından daha ucuza Ukrayna’da tatil yapıp ülkenize dönerken de bir Ps5 sahibi olabiliyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

“VERGİ KONUSUNA DİKKAT”

Ukrayna’dan alınacak Ps5 için vergi uyarısında bulunan Dijital Projeler Girişimcisi Adem Atbaş “ Ukrayna’dan 1 adet Ps5 alırsanız vergi ödemezsiniz ancak 1’den fazla alırsanız ülkenize girdiğinizde 1’i hariç her bir Ps5 için vergi ödersiniz” ifadelerini kullandı.

Adem Atbaş’ın bu fikrine birçok insan “gayet akıllıca bir çözüm” yorumlarında bulundular.