Sosyal Medya

Donanım

PUC+ Bluetooth MIDI: iOS ve Mac Müzisyenleri Buna Bayılacak!

PUC+ Bluetooth MIDI: iOS ve Mac Müzisyenleri Buna Bayılacak!

iOS ve Mac müzisyenleri için yeni Bluetooth MIDI cihazı tanıtıldı.

Zivix’in Apple Merkezli müzisyenler için yeni kablosuz MIDI cihazı Puc+ ‘ı piyasaya sundu.

Bir önceki Wifi Puc’tan farklı olarak Bluetooth 4.0’ı kullanan bu Cihaz PUC+ (Puc Plus) şirkete göre “evrensel herhangi MIDI kontrolörü destekleyen ilk Bluetooth cihaz  arayüzü olma özelliğini” taşıyor. 5 pinlik eski midilerden yeni USB midi kontrolörlere kadar destekliyor.

Garageband, protools ve diğer Mac,iPad ve iPhone uygulamalarını destekliyor. Ayrıca Kablolu çözümlere göre gecikme süresinin eşit olduğunu iddaa ediyor. 15 ms’lik bir gecikmeden bahsediyoruz ve cihaz 40 feet yaklaşık 12 metre’den biraz fazla mesafeden kontrol edilebiliyor.

puc-plus-2015-07-21-01

Eğer Zivix’in zaten kablosuz MIDI kontroller’ı var diyorsanız biraz bekleyin haklısınız fakat Bluetooh versiyonunun bir kaç avantajı var.

  1. Öncelikle iOS 8.2 ve OS X için tasarlanmıştır.
  2. Apple’ın yeni MIDI bağlantısını destekler.
  3. bi-directional USB  ve MIDI giriş/çıkış destekler.
  4. Son derece düşük gecikme süresi var ve performans açısından kablosuz PUC’u kesinlikler geride bırakıyor.

Eğer bunlardan bir tane isterseniz öncelikle Pad Mini, iPad 3 veya daha yeni , iPad Air, iPad Air 2 yada bir iPhone 5 ve hepsinde de  iOS 8.2 yukarısı olmak zorunda.

Mac üzerinden çalıştıracak kişilerin ise en azından OS x 10.10 Yosemite olması gerekiyor.

Cihaza indiegogo üzerinden şu anda 89$ ve 8 tanesini 729$ satın alınabilir. Kampanya sonrası perakende satış fiyatı 130 $ olacak.

Henüz kampanyada toplana para 5000$ ve 20.000$ ‘lık hedefinin çeyreğinde fakat bir önceki PUC kampanyası başarılı olmuş ve güzel eleştiriler almıştı.

Kaynak: Indiegogo