Sosyal Medya

Donanım

Qualcomm’dan Araçlar için Kablosuz Şarj Cihazı

Akıllı telefon pazarında, yonga seti ve işlemci söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerden biri olan Qualcomm araç içinde kullanılabilecek kablosuz bir şarj cihazı geliştirdi.

Akıllı telefon pazarında, yonga seti ve işlemci söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerden biri olan Qualcomm araç içinde kullanılabilecek kablosuz bir şarj cihazı geliştirdi.

Özellikle Android kullanıcılarının yakından tanıdığı firmalardan biri olan Qualcomm, Snapdragon serisiyle akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olmayı başarmıştı. Birçok elektronik devi, geliştirdikleri orta ve üst segment telefonlarda Qualcomm’un Snapdrogon yonga seti modellerine yer vererek, kullanıcılardan olumlu dönüşler almayı başarmıştı.

İyi işler yaparak, hızlı bir şekilde yükselen Qualcomm, sadece ürettiği yonga setleriyle değil, telefon kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak çözümler üreterek de adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Bir süre önce otomotiv sektörünün dev isimlerinden Mercedes’le ortak çalışma kararı aldıklarını açıklayan Qualcomm yetkilileri, bu birlikteliğin ilk meyvelerinden biri olan araç içi kablosuz şarj cihazını geçtiğimiz gün tanıttı.

Qualcomm1

Araç içerisinde özel bir bölmeye yerleştirilen kablosuz şarj standı sayesinde, kabloya ya da ek bir aparata ihtiyacınız olmadan, telefonunuzu şarj standının bulunduğu bölmeye bırakarak şarj işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz.

Şimdilik Sadece Mercedes’te

Telefonla özdeşleşen bir sistemin bulunduğu araçta, şarjınızı azaldığında ya da telefonunuz kapanmak üzere olduğunda, telefonunuzu şarj bölmesine koymanız konusunda bir uyarı alıyorsunuz. Ayrıca bu sistem sayesinde, gelen aramalardan, mesajlara pek çok işlemi telefonunuzu şarj bölmesinden almadan gerçekleştirebiliyorsunuz.

Şimdilik sadece Mercedes araçlarının yeni modellerinde uygulanacak olan bu sistemin, yakın gelecekte diğer araçlar içinde gelip gelmeyeceği henüz kesinlik kazanmış değil. Yine de Qualcomm tarafından geliştirilmiş olmasa bile, başka markaların kablosuz şarj cihazlarını yakın zamanda özel araçlarımızda kullanabileceğimizi söylemek sanırım yanlış bir tahmin olmayacaktır.