Sosyal Medya

iPhone

Apple Yeni Modelinde Intel LTE Kullanacak!

Apple Qualcomm modemler artık yerini Intel’in LTE modemlerine bırakabilir.

Apple Qualcomm modemler artık yerini Intel’in LTE modemlerine bırakabilir.

Piyasadaki kaynaklar ve özellikle VentureBeat raporlarına göre Intel, Apple’ın sıradaki iPhone telefonu için yeni nesil LTE modem desteği sunmaya hazırlanıyor. Intel 7360 LTE modem yongalarının muhtemel iPhone 7’lerde kullanılabilmesi için 1000 kişilik bir ekip çalışmalara başlamış. Intel bu hamlesiyle Apple cihazlarda kullanılan Qualcomm 9X45 LTE yongası gibi modelleri devre dışı bırakmayı hedefliyor.

Apple ve Intel birlikte

Yine VentureBeat’e göre bu hamlelerin amacı, Apple’ın Ax yongalarında bulunduğu gibi yeni bir yonga üzeri sistem oluşturmak istemesi. İşlemciyi ve LTE modemi tek başına küçük, hızlı ve güçlü bileşenlerde buluşturmak için Apple, Intel’in bu teknolojisini lisanslayabilir ve Ax serisinin devamı şeklinde kullanıcılarına sunabilir.

Apple şimdiye kadar iPhone 6S yongası A9’larda Samsung ve TSMC ile çalışmış, LTE modem için ise Qualcomm’a başvurmuştu. Intel ile yapılacak bir ortaklık, yüksek üretim yöntemleri dışında Apple’a kendi bünyesinde yonga tasarımları yapma imkanı sunacakken aynı zamanda çalıştığı diğer firmalardan da uzaklaşmasını sağlayacak. Apple geçtiğimiz iki sene içerisinde Intel’in sahibi olduğu Infineon’dan birçok çalışanı kendiye bünyesine geçirmişti. Alman firma iPhone 3G cihazları için, 2011 yılında Qualcomm’a geçilmeden önce modem desteği sağlıyordu.