Sosyal Medya

Samsung

Galaxy Note 7’den 5 yıl sonra bir başka Samsung telefon da uçakta alev aldı!

Samsung'un gizemli ve skandallarıyla meşhur olmuş Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının patlatması - alev alması eskide kalmış olabilir ancak Alaska Havayolları uçuşundaki 129 yolcu ve altı mürettebat için bu durum bundan biraz farklı....

Galaxy Note 7’den 5 yıl sonra bir başka Samsung telefon da uçakta alev aldı!

Samsung Galaxy A21 uçakta alev aldı! Samsung Galaxy A21’in Alaska Havayolları uçağında aşırı ısındığı bildirildi.

Son beş yıl açıkçası 20 yıl gibi hissettirdi. Samsung’un gizemli ve skandallarıyla meşhur olmuş Galaxy Note 7 akıllı telefonlarının patlatması – alev alması eskide kalmış olabilir ancak Alaska Havayolları uçuşundaki 129 yolcu ve altı mürettebat için bu durum bundan biraz farklı….

Alaska Airlines sözcüsü Associated Press‘e verdiği demeçte, Alaska Airlines’ın New Orleans’tan Seattle’a giden 751 sefer sayılı uçuşu Pazartesi akşamı indikten sonra bir yolcunun Samsung Galaxy A21 telefonunun “aşırı ısınıp kıvılcım çıkarmaya başlamasından dolayı” korktuğunu belirtti. Uçuş ekibi üyeleri telefonla başa çıkmak için yangın söndürücü kullandı ve kabinin içi dumandan puslu olduğu için uçaktaki yolcular kaydıraklarda tahliye etmek zorunda kaldı.

İki yolcu hastaneye kaldırıldı!

Yaşanan durum sonrasında Alaska Havayolları AP’ye iki yolcunun hastane kaldırılması gerektiği ancak Seattle-Tacoma Uluslararası Havaalanı Twitter hesabında ilgili yolcularda sadece morluk ve sıyrıkların rapor edildiğini söyledi.

Samsung Galaxy A21, geçen yıl ABD’ye gelen ve 2016’da pek çok soruna neden olan kötü şöhretli Galaxy Note 7‘den dört yıl sonra satışa sunulan bütçe dostu akıllı telefon olarak biliniyor. Fiyatı ise 249,99 dolar.

Hatırlarsanız Galaxy Note 7’nin sorunları özellikle pil yuvasındaki sıkıntılardan kaynaklanıyordu ve dünya genelinde geri çağırma gerektirecek kadar kötüleşmişti. Akıllı telefonların patlaması 2016’dan sonra 2021’de de başımıza geliyor olması bu konuda hala kat edilecek yolun olduğunu gösteriyor.

Özellikle uçaklarda oluşabilecek yangın riskini düşünmek bile istemeyiz… Umarız bu tekil bir sorun olarak kalır. Zira Galaxy Note 7 benzeri bir geri çağırma şirket için de ciddi bir sıkıntı…