Sosyal Medya

Mobil

Qualcomm’un yeni mobil işlemcileri, 5G değil ama özelliklerle dolu

Qualcomm bu sabah Yeni Delhi'deki bir basın etkinliğinde yeni Snapdragon 720G, 662 ve 460'yi duyurdu. Qualcomm'un yeni mobil işlemcileri.

Qualcomm yeni non-5G mobil işlemcilerini duyurdu.

Qualcomm’un yeni mobil işlemcileri 4G kullanan çoğunluk için tasarlandı…

Dünyanın büyük bir bölümü hala 5G’ye geçebilmiş değil, zira cihazlar da öyle. Qualcomm kısaca dünyanın büyük bir bölümü tarafından kullanılacak, yeni mobil non-5G işlemcilerini duyurdu. Yeni mobil işlemcileri yeni gelecek bir çok akıllı telefonda görebiliriz. İşte detaylar…

2020, 5G’nin insanlar için bir fark yaratmaya başladığı yıl olacak ancak 4G LTE ağları henüz hiçbir yere gitmiyor. Büyük ihtimalle de yıllarca dünyanın çoğu için fiili bağlantı aracı olarak kalmaya devam edecek. Bu yüzden Qualcomm’un yeni modern, 4G odaklı bir akıllı telefon işlemci üçlüsünü piyasaya sürdüğünü görmek sürpriz değil aslında.

Qualcomm bu sabah Yeni Delhi’deki bir basın etkinliğinde yeni Snapdragon 720G, 662 ve 460’yi duyurdu. Her üçü de belirli özellikleri paylaşıyor – WiFi 6 ve Hindistan’ın NavIC uydu konumlandırma sistemini desteklemeyi düşünün.

Snapdragon 720G

Sekiz çekirdekli Snapdragon 720G, (açıkça) grubun en güçlüsü. Samsung’un yaklaşan Galaxy S20 serisi gibi tam gelişmiş amiral gemileri olmasa da üst düzey telefonlara yönelik olacağı kesin. Yonga setinin adındaki “G”, oyun oynamaya odaklandığını ifade ediyor; bu nedenle premium Snapdragon 855’te yerleşik olan 10 bit HDR ve aynı hile önleyici önlemleri onda da bekliyoruz.

Yonga seti ayrıca cihaz üzerinde AI işlemleri için Qualcomm’un Hexagon 692 DSP’sine ek olarak 4K video kaydı ve 2520 x 1080’e kadar yüksek çözünürlükte çalışan yüksek hızlı ekranlar için tam destek sunuyor. Belki de en önemlisi, yonga setleri X15 LTE modem, 800Mbps kadar hızlı indirme hızları sağlıyor – muhtemelen bu kadar iyi hızları göremezsiniz, ancak bu şu anda birçok 5G ağında gördüğünüzden çok daha hızlıdır.

Snapdragon 662

Snapdragon 662, 720G’nin çevirilmiş bir versiyonu gibi hissettiriyor. Tabii, aynı zamanda bir sekiz çekirdekli çip, ancak 2.0GHz’de (720G’nin 2.3GHz’e kıyasla) en yüksek hızına ve X11 modem sadece yaklaşık 390Mbps’lik teorik bir limite ulaşabiliyor.

Eğer hevesli bir akıllı telefon fotoğrafçısı iseniz getirdiği gelişmeleri hemen fark edebilirsiniz;

Qualcomm, 662’nin “yeni üçlü kamera yapılandırmalarını ve aralarında yumuşak geçişi” desteklediğini ve görüntülerin süper verimli HEIF dosya biçiminde saklandığını söylüyor.

Bu arada, Snapdragon 460, 662 ile aynı modemi ve daha düşük seviyeli AI motorunu kullanıyor, ancak yeni performans çekirdekleri ve geliştirilmiş bir GPU mimarisi, yonga setinin Snapdragon 450’den yüzde 50 daha hızlı performans gösterdiği anlamına geliyor.

Qualcomm, 5G’nin bu yıl daha yaygın hale gelmesiyle dramatik bir şekilde bol kazanç kazanmayı bekliyor; ancak 4G müşterilerini mutlu etmekte onun için önemli ve karlı bir iş olmaya devam ediyor. Büyüyen pazarda akıllı telefon üreticileri Samsung ve Huawei’nin yanısıra Mediatek gibi rakipleri geride bırakmak zorunda…