Sosyal Medya

Donanım

Ray Tracing Teknolojili Oyunları Monster Oyun Bilgisayarı Modelleri ile Deneyimleyin

Ray Tracing Teknolojili Oyunları Monster Oyun Bilgisayarı Modelleriyle Oyna. Ray Tracing Destekli Oyun Dünyasına Monster ile dahil olun.

Ray Tracing Teknolojili Oyunları Monster Oyun Bilgisayarı Modelleri ile Deneyimleyin

Oyun bilgisayarı ve grafik teknolojileri alanında hem Microsoft hem de NVIDIA’nın adımları sayesinde ciddi bir kırılma yaşanıyor ve sinema filmleri ya da animasyon filmlerinde sıklıkla kullanılan ray tracing, artık bazı oyunlarda gerçek zamanlı olarak oluşturulabiliyor. Microsoft’un Windows 10 güncellemesiyle etkinleşen DXR teknolojisi, NVIDIA’nın GeForce RTX 20 serisi ekran kartlarına sahip oyun bilgisayarı modelleriyle akıcı şekilde deneyimlenebiliyor. Kimileri bu teknolojiyi görmezden gelse veya önemsiz göstermeye çalışsa da şu an ray tracing destekli olan ve ilerleyen dönemde ray tracing desteğiyle geleceği açıklanan oyunlar, oyun dünyasına damga vurmaya hazırlanıyor. Bu sürece tanıklık edebilmek için en iyi oyun bilgisayarı modellerini edinmek gerekiyor.

Gaming Laptop Formundaki Oyun Bilgisayarı Modelleriyle Tüm Ayrıntıları Yakalayın

Oyuncuların kendilerini adeta oyunun içindeymiş gibi hissedebilmelerini sağlayan etmenlerin başında gerçeğe yakın grafikler geliyor. İyi bir olay kurgusuyla sunulan ya da alan çatışmalarının oyunculara nefes aldırmadığı yapımlar, etkileyici grafik detaylarla bir araya getirildiğinde elde edilen oyun tecrübesi paha biçilmez hâle geliyor. Çevredeki grafik ayrıntıları, etkileşime girilen nesnelerin yarattığı ışık dağılımları ve benzeri unsurlar, oyunlardaki gerçekçiliği had safhaya taşıyor. Yeni nesil oyunlarla birlikte gelen ray tracing teknolojisi de tam bu noktada devreye giriyor ve gelişmiş oyun bilgisayarı kullanıcılarını, bu teknoloji sayesinde eğlenceli saatler bekliyor.

Geleneksel oyun bölüm tasarımlarında teknik imkânsızlıklar nedeniyle önceden hazırlanan ışık kaynakları, oyunlardaki etkileşimin sınırlı düzeyde sahneye yansımasına neden oluyordu. Ancak NVIDIA GeForce RTX 20 serisi ekran kartlarıyla deneyimlenebilen görüntü bazlı yenilikler, ışık kaynaklarının sahnede dramatik değişiklikler gerçekleştirmesini mümkün kılıyor. Işığın, kaynağından çıktıktan sonra nasıl davranması gerektiğini, en ince ayrıntısına kadar hesaplayan NVIDIA GeForce RTX 20 serisi ekran kartlı gaming notebook modelleri yansıma başta olmak üzere pek çok görüntüyü aslına uygun sunuyor. Özellikle cam, metal, su gibi alanlardaki hareketli yansımalar, daha önce oyun dünyasında bu şekilde gösterilemediği için ilgili sahnelere denk gelen oyuncular, sahip oldukları oyun bilgisayarı ile bambaşka bir tecrübe elde edebiliyor.

En İyi Laptop Çözümleriyle Ray Tracing Destekli Oyunların Dünyasına Dâhil Olun

İlk örnekleri gerek oyun geliştiricilerin gerekse Microsoft’un eksiklikleri nedeniyle biraz sancılı biçimde oyuncularla buluşsa da olgunlaşan sürücüler ve oyunlara gelen yamalarla birlikte hedeflenen seviyeye gelen ray tracing destekli oyunlar; artık teknoloji otoriteleri için bir benchmark aracına dönüşüyor. Örneğin; NVIDIA GeForce RTX 20 serisi ekran kartlı oyuncu bilgisayarı modelleriyle gerçek zamanlı ray tracing özelliği etkinleştirilebilen ilk oyunlar olan Battlefield V ve Metro Exodus, ışığın objelere çarpması ve sahnede oluşan görsel zenginliklerle grafik açısından rakipsiz olmayı sürdürüyor. Ekran kartlarının ray tracing performansları da yine aynı oyunlarla ölçümlenebiliyor. İlk versiyonunun 22 yıl önce yaptığı gibi yine sistemleri zorlamak üzere yeniden ele alınarak “RTX” sürümü yayınlanan Quake II de RTX 20’li olmayan oyun bilgisayarı için baş edilmesi zor yapımlar arasında yer alıyor.

Atmosferik unsurlarla donatılan Shadow of the Tomb Raider ise yansıma ve benzeri geliştirmelerden ziyade gerçekçi gölgeler oluşturmak için ray tracing teknolojisinden yararlanıyor. Yumuşak ve gerçeğe uygun hazırlanan gölgeler, oyununun atmosferini güçlendirirken Tomb Raider dünyasına dâhil olunabilmesine zemin hazırlıyor. Yayınlanması merakla beklenen Control ise gölge ve yansıma elementlerinin oldukça iyi şekilde ele alındığını ve RTX 20 serisi ekran kartlı oyun bilgisayarı sahiplerine benzerine rastlanmayan deneyimler yaşatacağını, yayınlanan oyun içi görüntülerden oluşan tanıtım videolarıyla açık ediyor.

Monster, Tulpar serisi oyun bilgisayarı modellerini NVIDIA GeForce RTX 20 serisi ekran kartlarıyla güçlendiriyor ve en yeni oyunların grafik geliştirmelerini edindiğiniz oyun bilgisayarı ile gözlemleyebilmenizi mümkün kılıyor. Eğer siz de yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz güçlü ve modern teknolojilerle donatılmış bir oyun bilgisayarı almayı planlıyorsanız, Monster’ın Abra ve Tulpar serisi gaming notebook çözümlerini inceleyebilir, dilediğiniz modeli kolayca satın alabilirsiniz.