Sosyal Medya

Android

Redmi Note 13 Pro, Sevdiklerinize Bayram Hediyesi Olabilecek Telefon!

Ramazan bayramı yaklaşıyor, annenize veya babanıza, olmadı oğlunuza veya kızınıza bayram hediyesi olabilecek akıllı telefon mu? arıyorsunuz?

Redmi Note 13 Pro, Sevdiklerinize Bayram Hediyesi Olabilecek Telefon!

Ramazan bayramı yaklaşıyor, annenize veya babanıza, olmadı oğlunuza veya kızınıza bayram hediyesi olabilecek akıllı telefon mu? arıyorsunuz?

Bir kaç gündür deneyimlediğim, Redmi Note 13 Pro ulaşılabilir fiyatı ve 200MP’lik kamera gibi amiral gemisi telefonlarda gördüğümüz özellikleriyle tam da bu ihtiyacımızı karşılayacak bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor.

İşte size Redmi Note 13 Serisinin, Pro modelleri arasında başlangıç seviyesi sayılan Redmi Note 13 Pro’nun bize sunduğu özellikler ve güzelliklere şöyle bir göz atalım.

Bildiniz gibi Xiaomi, Türkiye’de geçtiğimiz günlerde düzenlediği tanıtım etkinliğinde “her kare ikonik” sloganıyla akıllı telefon kullanıcıları arasında giderek popülerleşen yeni Redmi Note 13 serisini duyurdu.

Benim öğrenciler için biçilmiş kaftan diye nitelendirdiğim bütçe dostu bir telefon olarak sınıflandırdığım yeni Redmi Note 13 şimdi bir kenara dursun, Pro özellikleriyle öne çıkan Redmi Note 13 Pro bence kesinlikle tam bir aile telefonu ve muhtemelen harika bayram fotoğrafları çekebileceğiniz mobil fotoğrafçılığa da merak duyanlar için güzel bir bayram hediyesi olabileceği kanısındayım.

En son söylemem gerekeni belki en başta söyledim ama olsun,

Peki neden Redmi Note 13 Pro? Bunun için öncelikle aklımıza takılan şu sorulara cevap verirken modelin dikkat çekici özelliklerine de kısaca birlikte göz atalım.

Redmi Note 12 Serisine göre Redmi Note 13 serisinde neler değişti?

Kamera sistemi, tasarım, ekran ve işlemcide yapılan önemli geliştirmeler sayesinde Redmi Note 13 Serisi, orta sınıf ve amiral gemisi düzeyindeki akıllı telefonlar arasındaki boşluğu kapatmaya odaklanmış görünüyor. Zira 3 tane toplamda Pro adını kullandığı model sundu. Pro modellerinde bile çeşitlilik söz konusu.  Ayrıca bu modellerin tamamı makul fiyatlarla olağanüstü dayanıklılık, harika bir deneyim ve etkileyici görüntüleme özellikleri sunuyor.

En Dikkat Çekici Özellik Nedir?

Xiaomi özellikle yenilenen kamera sistemine dikkat çekiyor!

Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G ve Redmi Note 13 Pro modellerinin tümü, daha önce görülmemiş ayrıntı düzeylerine sahip fotoğraflar çekiyor ve kullanıcılara amiral gemisi düzeyinde bir fotoğrafçılık deneyimi sunuyor.

Bunun yaparken optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğine sahip ultra yüksek çözünürlüklü 200 megapiksel kamera kullanıyor. Ayrıca 2x/4x kayıpsız yakınlaştırma, uzaktan ayrıntılı yakın çekimler sunarak kalabalıktaki bireylere odaklanma veya aksiyonu yakınlaştırma olanağı da tanıyor.

Gelişmiş kamera sistemleri, büyük 1/1,4″ sensör ve ileri düzey görüntü işlemeyle desteklenerek karmaşık ve düşük ışık koşullarında bile muhteşem görüntü kalitesi sağlıyor. Sensör, süper geniş f/1.65 diyafram açıklığı ve Tetrapiksel (gelişmiş piksel birleştirme teknolojisi) kombinasyonu, zayıf aydınlatma koşullarında bile net ve parlak görüntüler sunarken, Atomic Layer Deposition (ALD) özellikli 7P lens parlama ve gölgelenmeyi azaltıyor.

Harika bir netlik sunan, AMOLED Ekran, hem enerji tasarrufu hem de netlik için ideal

Bir diğer dikkat çeken ayrıntı, bana göre anne ve babaların ekranı çok daha net görmeleri için ideal olabilecek 120 Hz yenileme hızına sahip yeni AMOLED ekranlar ile satışa sunulmuş olması.

Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 süper net bir FHD+ AMOLED ekran kullanıyorken, Redmi Note 13 Pro+ 5G ve Redmi Note 13 Pro 5G, 1.5K AMOLED ekran ve 1800 nit maksimum parlaklıkla kristal netliğinde görüntüler sunuyor.

Okuma Modu Göz Koruma Özelliğine sahip

Uzun süreli izleme sırasında daha fazla konfor ve koruma için Redmi Note 13 Serisi TÜV Rheinland Düşük Mavi Işık, Titreşimsiz Ekran ve Sirkadiyen Dostu sertifikasyonlarına sahip. Okuma modu gibi çeşitli göz koruma özellikleri içeriyor ve diğer iyileştirmeler arasında seriye ilk kez eklenen kullanışlı ekran içi parmak izi sensörü de yer alıyor.

Darbelere ve Düşmelere Karşı Koruma Özellikleri

Özellikle düşmelere karşı direnç bu tip cihazlarda önemli ve Corning® Gorilla® Glass Victus® kullanılan ekranlarıyla, Redmi Note 13 Pro+ 5G ve Redmi Note 13 Pro 5G’de düşme ve çizilmelere karşı harika bir koruma sunuluyor. Dokunmatik özelliklerine bakıldığında, cihazların ekranları, yağmurda dahi dokunmatik girişlerin doğru ve hassas şekilde çalışması için tasarlandığı açıklanıyor.

İşlemci tarafında neler var?

Benim deneyimlediğim Redmi Note 13 Pro modelinde 5.000 mAh pil ve MediaTek Helio G99-Ultra çipset kullanılıyor. Serinin lideri Redmi Note 13 Pro+ 5G’de MediaTek Dimensity 7200-Ultra çipset kullanılmış. Kullanılan RAM seçenekleri 8GB RAM ile 12GB RAM olarak modellerin çeşitlerine göre değişiyor. Benim deneyimlediğim bu modelde 12GB RAM ve 512GB depolama alanı bulunuyor.

Turbo Şarj önemli tabi!

67W’lık hızlı yani turbo şarj adaptörü ve şarj kablosu paket içeriğinde gelirken Pro’nun en üst modelinde 120W şarj adaptörü geliyor.

Mobil işletim sistemi tarafında ise MIUI 14 yüklü geliyor. Adında da anlaşılacağı üzere Android 14’ün özelleştirilmiş bir sürümü yüklü…

Peki Redmi Note 13 Pro satın alınır mı? Hangi Redmi Note 13 Pro’yu satın almalıyız?

Pro modeli çok olunca hangisi daha alınabilir diye düşünmeden edemiyor insan. Şöyle söylemek istiyorum. Eğer sizin için Ekranın 1.5K Amoled olması ve 5G desteği önemli değilse bu benim deneyimlediğim Redmi Note 13 Pro modeli sahip olduğu özelliklerle sizin için hem bütçe dostu, hemde en güzel amiral gemisi özelliklere sahip ulaşılabilir bir model olarak öne çıkıyor.

Alım kararınızı doğrudan etkileyecek özelliklerine bir bakacam olursam,

Redmi Note 13 Pro 6,67 inçlik harika ve neredeyse çerçevesiz, ince bir AMOLED ekran tasarımı bulunuyor. 5000 mAh’lik bir batarya ve ona eşlik eden güçlü bir işlemcisi bulunuyor. Darbelere karşı dayanıklı olmasını Gorilla Glass ekran koruyucusu ve oldukça güzel silikon güzel bir kılıf ile geliyor.

Turbo şarj tarafında, 67W’lık bir hızlı şarj adaptörü ve şarj kablosu var. Kamera özellikleri yukarıda söylediğim gibi mobil fotoğrafçılık için biçilmiş kaftan ve görüntü sabitleme özelliği film kalitesinde kareler yakalamınızı sağlıyor.

Gelelim fiyat tarafında, fiyatını ulaşılabilir buluyorum, bütçeniz varsa elbette ileriye dönük 5G planları olan arkadaşlar için 5G destekli modelleri seçimi daha doğru olabilir.

Ancak ben anı yaşarım, daha fazla para vermek istemem dersenizde, Redmi Note 13 Pro modeli; daha fazla para vermeden amiral gemisi özellikleri bulabileceğiniz, sevdiklerinizi mobil fotoğrafçılığa adım attıracak tam bir yaklaşan bayram hediyesi olabilecek model. Alanlar kesinlikle pişman olmaz.