Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Reeder, Fırsat Eşitliği Modeli sertifikasını almaya hak kazandı

Reeder, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadınların üretkenliğini artırmak için Dünya Bankası teknik desteği ile geliştirdiği Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.


Reeder
, Fırsat Eşitliği Modeli sertifikasını almaya hak kazandı

Reeder, kadının sosyal yaşamdaki yerinin sağlamlaşması, istihdamı ve kadınlar için fırsat eşitliğinin sağlanması konusundaki kararlılığı ile Fırsat Eşitliği Modeli sertifikasına layık görüldü.  Sertifikayı Reeder Teknoloji Satış ve Pazarlama Sorumlusu Ayşegül Kocaoğlu teslim aldı.

Reeder, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) iş yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadınların üretkenliğini artırmak için Dünya Bankası teknik desteği ile geliştirdiği Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı. Reeder böylece, yapıları, eylemleri ve istihdam olguları ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve istihdamda kadın güçlenmesine duyarlı olduğunu ulusal ve uluslararası kamuoyu nezdinde bir kez daha tescil etti.

Toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine katkı sunan politikalar benimseyerek, istihdamda kadın güçlenmesine öncelik veren Reeder, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact’in insan hakları, çevre, çalışma standartları ve yolsuzlukla mücadele alanındaki ”On İlke”sine taahhüt vermiş durumda. Aynı zamanda, UN Global Compact ve UN Women iş birliği ile hayata geçirilen Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) de imzacısı.

Reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, hak kazandıkları ve KAGİDER’in, PricewaterhouseCoopers, EY, Deloitte ve KPMG Türkiye iş birliği ile geliştirdiği FEM sertifikası ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: Reeder’ı 2010 yılında kurarken çıkış noktamız, bilgiyi özgürleştirmek ve erişilebilir kılmaktı. Bununla beraber “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” odağımızdan hiç şaşmadık. Şirketimizde çalışan sayı 1.000e yaklaşırken, kadın çalışan oranımızı yüzde 60ın üzerine yükselttik.  FEM sertifikası, Reederın kapsayıcılık vizyonunu yansıtan önemli bir göstergedir. 4 yıl yönetim kurulunda görev yaptığım ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığımı bana kazandıran KAGİDER’eçabamızı takdir ettiği için, tüm reeder kadınları adına teşekkür ederim.”

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Sektörle İlişkiler Komitesi Liderleri Neşecan Çekici ve Özlem Demirci Duyarlar ise törende yaptıkları konuşmada; dernek olarak hayata geçirdikleri projeler ile kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmelerine katkı sağlayarak toplumsal cinsiyet eşitliğine ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti ve şöyle konuştu: “Bu doğrultudaki hedeflerimize hizmet edecek şekilde geliştirilen FEM Sertifikası’na ilgi gösteren tüm özel sektör paydaşlarımıza teşekkür ediyor, sürdürülebilir vizyonuyla sertifikayı almaya hak kazanan Reeder’ı tebrik ediyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini iş dünyasında daha da çok yaygınlaştırmak için herkesi güç birliğine davet ediyoruz.”