Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

RubiBrands, 23 Milyon Dolarlık Yatırımla Dünyanın En Büyüğü Oldu!

Türkiye’nin ilk e-ticaret markaları yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, araştırma şirketi CB Insights’ın yayınladığı rapora göre tohum turunda aldığı 23 milyon dolarlık yatırım ile 2022’nin 2. çeyreğinde teknoloji ve perakende alanında tüm dünyada en yüksek tohum yatırımını alan şirket oldu. 

RubiBrands’in Aldığı 23 Milyon Dolarlık Yatırım Perakende ve Teknoloji Alanında Dünyanın En Büyüğü Oldu

Türkiye’nin ilk e-ticaret markaları yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands, araştırma şirketi CB Insights’ın yayınladığı rapora göre tohum turunda aldığı 23 milyon dolarlık yatırım ile 2022’nin 2. çeyreğinde teknoloji ve perakende alanında tüm dünyada en yüksek tohum yatırımını alan şirket oldu.  Şu ana kadar 7 marka satın alan RubiBrands, Türkiye odaklı tedarik; e-ihracat ve Amazon ile diğer hiper-büyüyen global pazar yerlerine odaklanan kanal stratejileri ile global rakiplerinden farklılaşıyor.

New York merkezli araştırma ve danışmanlık firması CB Insights’ın Perakende ve Teknoloji Sektör Raporuna göre RubiBrands’in 23 Milyon dolar yatırım aldığı tohum yatırım turu, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bu alanda dünyanın en büyük tohum yatırım turu oldu. ABD ve İngiltere’den yatırımcıların da katıldığı yatırım turunda, JAM Fund (Tinder kurucusu Justin Mateen’in girişim sermayesi fonu), Atempo Growth, D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures yer almıştı.

E-ticaret ve özel sermaye yatırımları alanında önemli başarılara imza atan Yetkin Güneş, İrtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekçi tarafından kurulan RubiBrands, başarılı e-ticaret markalarına ortak olup, markalara yatırım yaparak onları hiper-büyüyen pazar yerlerinde geliştirmeye odaklanıyor. RubiBrands, özellikle Orta-Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’de üretilen ve Amazon’da başarılı olan markalara yatırım yaparak onları küresel markalara dönüştürüyor.

Yatırım Miktarı Sadece Türkiye için Değil Dünya e-Ticaret Sektörü için de Bir Zirve

RubiBrands Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İrtek Uraz, gerçekleştirdikleri tohum yatırım turunun sadece Türkiye için değil, dünya çapında bir zirve olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“RubiBrands’e almış olduğumuz 23 milyon dolarlık yatırım, hem Türkiye’de e-ticaret sektöründe tohum turunda bir girişime yapılmış en yüksek yatırım hem de 2022 ikinci çeyreğinde dünyada perakende ve teknoloji alanlarında dünyada yapılmış en büyük tohum yatırımı oldu. Bu yerli ve yabancı yatırımcıların hem iş modelimize hem de pazarımıza olan güveninin bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız yeni yatırım turu, alacağımız yeni markalar ve açılacağımız yeni pazarlar ile RubiBrands’ın küresel ölçekte başarılarını perçinlemeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki on iki ay içinde 25 markaya, yıllık 12 milyon adetlik sevkiyata ve 110 milyon dolarlık satışa ulaşmayı, bu sayede Türkiye’nin en büyük e-ihracatçılarından ve bölgenin önde gelen e-ticaret yatırım şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz.”


RubiBrands Hakkında:

2021 yılında İstanbul’da kurulan RubiBrands, özellikle Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’de başarılı e-ticaret markalarını satın alıyor, operasyonlarını merkezileştirerek ve optimize ederek, personel, pazarlama ve alt yapı yatırımları yaparak ve kendi geliştirdiği teknolojileri kullanarak markaları yeni ülke ve pazaryerlerine açıyor ve onları küresel markalar haline getiriyor.