Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Rusya Dünyanın ilk Yüzen Nükleer Santralini Duyurdu

Dünyanın ilk Yüzen Nükleer Santrali, Rusya Duyurdu. İkiz Reaktörler Petrol Sanayi Kasabasında Tuzdan Arındırma Tesisine ve Sondaj kulelerine Güç Verecek

Ruslar Yüzen Nükleer Santral Yaptı

Rusya Dünyanın ilk Yüzen Nükleer Santralini Duyurdu.

ABD ve Çin’in dahil olduğu bir çok büyük ülke açık denizlerde kullanılabilecek bir yüzer nükleer santral peşinde koştu durdu. Ancak her iki büyük ülke bu konuda ilk olmayı başaramadı.

Rusya, dünyanın ilk yüzer nükleer enerji santrali olan 70 megawattlık Academik Lomonosov‘u Baltık Denizi’nde kullanmaya başladı. St. Petersberg’den başlayarak, nükleer yakıt almak için Norveç yakınlarında Murmansk adlı bir Rus kasabasına çekilecek. Oradan da bir petrol arıtma tesisi ve sondaj kuleleri ile birlikte petrol sanayi kendi Pevek’e güç vermek üzere yola koyulacak.

Yapımına 2007 yılında başlanan gemi için 232 Milyon Dolar harcandı. Devlet şirket i Rosatom başlangıçta St. Petersberg’te nükleer yakıtı yüklemeyi ve Pevek’e göndermeyi düşündü. Ancak GreenPeace ve bir kaç baltık ülkesinin itiraz dilekçelerini dikkate alan devlet şirketi, Nükleer Yakıtını MurMansk’ta yükleyeme ve test etmeye karar verdi.

Dünyanın ilk Yüzen Nükleer Santrali Çevreciler Karşı!

Greenpeace ve diğer çevre grupları, bunun, özellikle de geminin çekilmesi ve kendi gücüyle hareket edememesi nedeniyle bunun iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor.

Greenpeace nükleer uzmanı Jan Haverkamp, ​​“Bu ‘nükleer Titanik’in testini halk gözünden uzak tutmak [testin sorumsuzluğunu azaltmaz],” diyor.

Arktik Okyanusu çevresindeki yüzen Nükleer reaktörler iklim değişikliği muazzam basınç altında zaten kırılgan bir çevre için bir şok edici bariz tehdit oluşturuyor. Nükleer gemi Pevek bölgesinde 48 megawatt nükleer santralin yerini alacak.

İkiz nükleer reaktörlü gemi, Rosatom’a göre yaklaşık 100.000 kişilik bir şehir için yeterli güce sahip. Rusya ekonomisi bir çok diğer ülkeler gibi petrol ve petrol ürünlerine yoğun olarak dayanıyor.
Ars Technica
Rosatom