Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Sahte Apple Şarjları Tehlike Saçıyor, Yüzde 99’u Tehlikeli!

Sahte Apple Şarjları Tehlike Saçıyor, Yüzde 99'u tehlikeli olduğu ortaya çıktı! İngiltere'de yapılan test sonuçları oldukça korkutucu! DİKKAT!

Yangına davet çıkarmayın!

Sahte Apple Şarjları ki bunların logosuz olanlar olduğunu kabul edebilirsiniz, Yüzde 99’u güvenlik testlerinden geçemiyor.

Yılda milyonlarca satılan bu sahte Apple şarjlarında üzerinde yakın zamanda yapılan araştırma sonuçlarına göre bu cihazların yüzde 99’u güvenlik testlerinde başarısız oldu. Birleşik Krallığın Tüketici Koruma Organı Chartered Trading Standards Institute (CTSI) tarafından yapılan araştırmaya göre çevrimiçi yani online satışı yapılan 400 adet şarj cihazlarından sadece 3’ü temel güvenlik testini geçebildi.

apple-amazon

En sık karşılaşılan problem ise elektrik çarpmalarına karşı yalıtım eksikliği oldu. Bu da yangınlara neden olabilecek önemli bir sorun!

Elbette yasal üreticinin mallarını almak en önemli davranış ancak sorun gerçekliğini nasıl anlayacağımız?

Apple bile Amazon üzerinden satın alarak yaptığı testlerde yüzde 90 üzerinde taklit mal satıldığını ortaya koymuştu. Amazon’a Fazla Güvenmeyin!

 

charger-mac-796x354

Daha sonrasında Amazon Marka Kayıt Defteri adında programını başlatmış ve satılan her ürün için üreticisinden izin alınmasını sağlamıştı.

Yine de siz siz olun üreticinin şarj cihazlarını kullanın!

Warning over fake chargers and second-hand electricson Charter Trading Standards Institute

Tnw