Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Salesforce, 2024 Teknoloji ve Yapay Zeka Öngörülerini Açıklıyor

Salesforce, Türkiye’de Yapay Zeka’nın Benimsenmesini Hızlandırıyor, 2024 Teknoloji ve Yapay Zeka Öngörülerini Açıklıyor.

Salesforce, Türkiye’de Yapay Zeka’nın Benimsenmesini Hızlandırıyor, 2024 Teknoloji ve Yapay Zeka Öngörülerini Açıklıyor

Darüşşafaka, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Borusan Otomotiv, Getir, Hepsiburada, Kale Grubu, MigrosOne, QNB eFinans, Siemens Türkiye, Sneaks Up, Vestel ve VitrA Karo, Yapay Zeka, Gerçek Zamanlı Veri ve Otomasyon ile İş Dönüşümünü Güçlendirmek için Salesforce’u Tercih Etti!

2024’te Teknoloji ve Yapay Zeka Öngörü ve Trendleri Neler?

Salesforce (NYSE: CRM), Türkiye’de ve globalde, şirketlere ve topluma yapay zeka ve teknoloji konusunda rehberlik ederek, dijital dönüşüm süreçlerinde etkili ve sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmalarına katkı sağlamaya devam ediyor. Salesforce’un 360 Derece Müşteri Deneyimi platformunu tercih eden Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Borusan Otomotiv, Darüşşafaka, Getir, Hepsiburada, Kale Grubu, Migros One, QNB eFinans, Siemens Türkiye, Sneaks Up, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Vestel ve VitrA Karo, gerçek zamanlı ve güvenilir bir şekilde veri kullanımını, veri analizini, çalışan memnuniyetini, müşteri deneyimini ve sadakatini artırmayı hedefliyor. Generatif yapay zeka (Generative AI) teknolojisi, ölçeklenebilir otomasyon ve gerçek zamanlı veri analitiğini birleştirerek organizasyonlara daha verimli çalışma ve eşsiz bir müşteri deneyimi sunma imkanı tanıyor.

Salesforce, Akdeniz, Orta Asya ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Sinan Erkiner: “2024’te, organizasyonların ve BT liderlerinin Yapay Zeka (AI) teknolojisini işletme genelinde nasıl benimseyecekleri ve kullanacakları konusunda hazırlıklı olmaları büyük önem taşıyor. Özellikle yapay zeka (AI) teknolojileri, ölçeklenebilir otomasyon ve gerçek zamanlı veri analitiği ile birleştiğinde, organizasyonların her çalışanını daha da verimli hale getirmelerine ve müşteri deneyimini geliştirmelerine imkan sağlayacak.

Türkiye pazarındaki işletmeler için güvenilir bir iş ortağı olma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz ve aynı zamanda toplulukları destekleme konusunda duyarlı bir yaklaşıma sahibiz. Her ikisi için de hayati bir bileşen olan teknolojiler ile, bu önemli coğrafyada tam destek sunuyor ve globale örnek başarı hikayeleri yaratmaya devam ediyoruz. Türkiye’deki STK’larımızdan Darüşşafaka ve TEGV’nin, müşterilerimizden Borusan Otomotiv, Getir, Hepsiburada, Kale GrubuMigrosOne, QNB eFinans, Siemens Türkiye, Sneaks Up, Vestel ve VitrA Karo’nun ‘Stratejik İş Ortağı’ olarak yapay zekanın sonsuz faydalarını sunmaktan ve daha başarılı, dayanıklı ve sürdürülebilir bir geleceğe evrilmelerini desteklemekten büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz.”

Türkiye’deki Müşterilerimiz Neler Diyor?

Eczacıbaşı Karo Grubu CIO’su Murat Gölcü: “Eczacıbaşı Karo Grubu olarak, Salesforce’un sunduğu çözümlerle satış süreçlerimizi dönüştürdük. Sahada ekiplerimiz ve bayilerimiz, Salesforce sayesinde aktivite takibinden sipariş yaratmaya, stok bilgisi edinmeden sipariş takibine kadar tüm işlemleri hızlı ve etkin bir şekilde yönetiyor. Bu platform, verilerimizi anında analiz ederek, müşteri ihtiyaçlarına daha hızlı ve doğru şekilde yanıt vermemizi sağlıyor. Salesforce’un sağladığı bu esnek ve entegre çözümler sayesinde, müşteri ilişkilerimizde önemli bir ilerleme kaydederek, iş süreçlerimizi daha verimli hale getirdik. Bu sayede, hem müşteri memnuniyetini artırdık hem de iş sonuçlarımızı güçlendirdik.”

Kalekim A.Ş. Yurt İçi Piyasalar Satış Direktörü Taner Köseoğlu; “Salesforce Satış-B2B-B2C uygulamalarıyla satış süreçlerimizi dijitalleştirdik. Farklı uygulamalar ile entegrasyon rahatlığı ve iş süreçlerimize uygun olarak oluşturabildiğimiz kişiselleştirilmiş ekranlar sayesinde, tüm süreçlerimizi kurumsal yapımıza uygun hale getirdik. Etkin bir şekilde kullanabildiğimiz raporlama yapısı sayesinde iyileştirmeye açık alanlarımızı tespit edebiliyor böylece “Daima En İyi” mottomuzu her zamanki gibi uyguluyoruz.“

Migros One Pazarlama ve Büyüme Lideri Süreyya Bayraktaroğlu: “Migros One’ın kişiselleştirilmiş müşteri deneyimini oluşturmamızda ve farklı markalarımızı bütünleşik bir şekilde yönetmemizde Salesforce çözümleri önemli bir rol oynuyor; müşteri davranışlarını anlık olarak izleyip, doğru analizlerle daha etkili öneri ve yönlendirmelerde bulunmamıza ve bu sayede müşterilerimiz ile daha anlamlı ve tutarlı bir etkileşim kurmamıza destek oluyor.”

QNB eFinans CTO’su Aysel Kahya: “Salesforce, QNB eFinans’ın müşteri odaklı hizmet stratejisinin başarıyla uygulanmasında önemli bir rol oynadı. Müşteri edinimi sürecinde dijital onboarding, vaka yönetimi, müşteri yönetimi, teklif yönetimi gibi birçok kanalda geniş bir yelpazede destek sunarak müşteri deneyimini iyileştirmemizde katkı sağladı. Salesforce’un esnek ve özelleştirilebilir yapısı, müşterilerimiz ile daha etkileşimli ve kişiselleştirilmiş iletişim imkanı tanıyarak, müşteri sadakatini artırmamıza yardımcı oldu.”

Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Hizmetler Bölümü Servis Yöneticisi Tolga Özçelik: “Siemens Türkiye olarak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşabilmek adına tüm paydaşlarımız ile birlikte tutkuyla çalışmamız, bunun için de ölçülebilir, takip edilebilir ve raporlanabilir hedefler koymamız gerektiğine inanıyoruz. Koymuş olduğumuz bu hedeflerin ve süreçlerin takibinde Salesforce bize çok değerli katkılar sağlamaktadır.”

TEGV İş Geliştirme Müdürü İpek Ural Can: “Salesforce’un CRM çözümü sayesinde, verilerimize hızlıca ulaşıyor, bağışçılarımızla hedef atışlar ile iletişim kuruyor ve gönüllülerimizi segmente edebiliyoruz. Böylelikle bağışçılarımız, gönüllerimiz, çocuklarımız ve diğer paydaşlarımız ile daha etkili kampanya ve çalışmalara imza atıyoruz.”

2024 Teknoloji ve Yapay Zeka Alanında Şirketleri Neler Bekliyor? Öngörüler ve Trendler Neler ?

Geleceğin Çalışma Şekli: Yapay zeka, insan üretkenliğini düşünme ve ölçme şeklini dönüştürecek. Masa başı çalışanlarının generatif yapay zeka sayesinde haftada beş saat tasarruf sağlamayı beklediği belirtiliyor. Yapay zeka daha otonom hale geldikçe, daha etkili işlere zaman kazandıracak; yapay zekanın gelecek yılındaki temel hedefi, standart iş akışlarının tamamen otomatikleştirilebileceği işletmelerde teknolojiyi tam otonomiye ulaştırmak olacak. Şirketler, verilerini ve yapay zekayı daha hızlı ve verimli kullanacaklar. Yapay zeka, işyerini daha akıllı hale getirecek. Sohbet botları ve sanal asistanlar, ekip ihtiyaçlarına uygun doğru alanı otomatik olarak rezerve ederek çalışan deneyimini basitleştirecek. Şirketler, işyeri kültürüne ve çalışanlarına işyeri içinde ve dışında destek olmaya yeniden odaklanacaklar. Yapay zeka, insan üretkenliğini düşünme ve ölçme şeklini dönüştürecek.

Generatif Yapay Zeka ve İş Dünyasının Geleceği: Generatif yapay zeka, iş dünyasını temelden değiştirme potansiyeline sahip. Generatif yapay zeka, işletme genelinde tamamen operasyonel hale gelecek. Yapay zeka ilerledikçe ve AI müşteri temsilcileri gibi özellikler daha geniş bir şekilde kullanıldıkça, verimlilik artacak ve iyileşme döngüsü oluşturulacaktır. Yapay zeka, her endüstriyi dönüştürecek. Generatif yapay zeka, verimliliği hızlandıracak ve hepimiz “anlamsal sorgu”(semantic query) terimiyle tanışacağız. Semantik sorgu alanındaki ilerlemeler müşteri hizmetlerini dramatik bir şekilde değiştirecek. İşletmeler, metin, görüntü, video ve ses kullanarak yapay zeka ile hızlı ve anlamlı, hizmetler sunabilecek. 2025’e gelindiğinde, şirketler “önce bulut” ve “önce dijital” stratejilerini bırakacak ve müşteri odaklı stratejilere odaklanacaklar. Generatif yapay zekayı benimsemeyen işletmeler geride kalacak. Gartner, 2026’ya kadar şirketlerin %80’den fazlasının generatif yapay zekayı kullanacağını veya generatif yapay zeka destekli uygulamaları üretim ortamlarına dağıtacaklarını öngörüyor.

Veri, Yapay Zeka ve Güvenlik: Salesforce’un veri ve güvenlik konularındaki raporuna göre, yapay zeka devrimi, bir veri devrimine dönüşecek. Veri demokratikleşmeye devam edecek… ve daha akıllı hale gelecek. Yeni bir siber savunma çağı, yeni tehditlere karşı önlem almak üzere şekillenecek. Yapay zeka ilerledikçe, dijital ekosistem genelinde sistemlere sızmaya ve istismar etmeye yönelik daha fazla yapay zeka destekli girişim göreceğiz. Bu, sadece güvenlik ekiplerinin verimliliğini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda tehditleri hızlı bir şekilde, geniş bir ölçekte tespit etmelerine ve tepki sürelerini kısaltmalarına da olanak tanıyacak.

Yapay Zeka ve Toplum: Teknoloji ve yapay zeka kullanımının iş dünyası için sınırsız faydaları olduğu gibi, toplum üzerinde de önemli etkileri olacak. Öne çıkan öngörüler arasında, yapay zekanın eşit erişimle birlikte kullanılması, sağlık sektöründe gerçekleşecek dönüşüm, iklim krizi ile mücadele ve sürdürülebilirlik raporlama standartlarının büyümesi bulunuyor.