Sosyal Medya

Donanım

Samsung, 3 Metre’lik düşüşe dayanıklı yeni taşınabilir SSD duyurdu!

Yeni Taşınabilir Samsung T7 SSD Serisi düşmelere karşı ekstra dayanıklı...Yine de siz siz olun,  Samsung'un 160 dolarlık yeni T7 SSD'sini pencereden atmaya kalkmayın...

Samsung, 3 Metre’lik düşüşe dayanıklı yeni taşınabilir SSD duyurdu!

Yeni Taşınabilir Samsung T7 SSD Serisi düşmelere karşı ekstra dayanıklı…Yine de siz siz olun, Samsung’un 160 dolarlık yeni T7 SSD’sini pencereden atmaya kalkmayın…

Samsung, T7 taşınabilir SSD serisini daha sağlam bir sürümle genişletti. Şirket modelin düşmelere karşı direncini ekstra arttırdı. Samsung, yeni alüminyum ve kauçuktan yapılmış yeni gövdesi ile modelin 3 metrelik düşüşlere bile dayanıklı olduğunu söylüyor. Ayrıca yağmur, toz ve ezilme direnci için IP65 derecesine sahip.

Performans tarafında ise, SSD’nin düşük ısı iletkenliğine sahip olduğu ve sırasıyla 1.050MB/s ve 1.000MB/s’ye varan okuma/yazma hızları sunduğu söyleniyor. Zira şirket USB 3.2 Gen2 standardı için, mümkün olan en yüksek hızlar olduğunu söylüyor (ancak SSD, hem USB Tip C-C hem de Tip C-A kablolarıyla birlikte geliyor).

Yeni Taşınabilir Samsung T7 SSD Serisi

Daha önceki T7 Shield harici HDD modelinden neredeyse 10 kat ve SATA tabanlı taşınabilir SSD’lerden ise neredeyse iki kat daha hızlı olduğu da belirtiliyor.

Boyutları ise bir önceki model ile aynı kalmış, 88 x 59 x 13 milimetre ölçülere sahip. Ağırlığı ise sadece 98 gram. Bu modeli bilgisayarların yanı sıra oyun konsolları, mobil cihazlar ve yayın kameraları ile uyumlu bir şekilde kullanabileceksiniz.. Sürücü ayrıca donanım şifrelemesi destekliyor….

Bu özellikleriyle Yeni Taşınabilir Samsung T7 SSD Serisi’nin gezginler ve aksiyon spor meraklıları arasında popüler modeller arasına girmesi beklenebilir.

Fiyatları Nasıl?

Siyah, bej ve mavi renklerine sahip modellerin hepsi şu anda satışa sunuldu. 1TB’lık model 160 dolar iken 2TB’lık model 290$ dolar’dan satışa sunuldu.