Sosyal Medya

Donanım

Samsung Galaxy Book Flex Alpha, QLED serisine daha ucuz model

Samsung Galaxy Book Flex Alpha, QLED serisine daha ucuz model ekleniyor. Daha uygun fiyatlı Galaxy QLED alpha modeli hakkında detaylar...

Samsung Galaxy QLED serisi Flex Alpha Modeli ile genişliyor

Galaxy Book QLED serisine daha ucuz model eklendi.

Samsung, 2020’de Galaxy Book serisini yeni, düşük maliyetli bir yeni model ile genişleterek dizüstü bilgisayar oyununu hızlandırıyor. Galaxy Book Flex Alpha 2020’nin ilk yarısında piyasaya sunulacak ve fiyatı 830 dolar olacak. Bu fiyata QLED ekran ve 13 inçlik incecik bir kasaya sahip olacaksınız.

Bu arada daha premium modelleri Galaxy Book Ion ve Flex’in sırasıyla 1.100 $ ve 1.400 $ ‘a satılması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse; Galaxy Book Flex ve Ion, Samsung’un QLED ekranlarına sahip ilk dizüstü bilgisayardı ve “Dış Mekan Modunda” 600 nitlik bir zirveye ulaşırken daha fazla güç tasarrufu vaat ediyorlardı. Flex Alpha aynı teknolojiyi sunar, aynı parlaklık ölçümünü karşılar ve tıpkı daha premium makineler gibi full HD’de çalışır. Üstelik tüm özellikleri daha uygun fiyata veriyor.

Samsung’un sağladığı basın resimlerinden Alpha, etkileyici bir şekilde hafif hissettiriyor ve daha önemlisi daha premium modellere çok benziyor. 

Ailenin en yeni üyesi 1,19 kg ağırlığında bu cepheye iyi oturuyor. Galaxy Book Flex 1,1 kg (veya 15 inç varyant için 1,5 kg), Book Ion 0,9 kg’dan başlar (15 inç ünite için 1,1 kg). Yeni dizüstü bilgisayarın 13.9mm’lik profili, diğer iki (12.9mm) 13 inçlik modellerden sadece daha kalın bir kaplamadan ibaret ve bu da çok fark edilmemektedir. Ancak emin olmak için cihazla pratik yapana kadar beklememiz gerekecek.

Flex ve Ion gibi, Flex Alpha da rahat girişler için klavyede bir parmak izi sensörüne sahip ve iyi bir bağlantı noktası yelpazesine sahip. İki USB 3.0 jakı, bir USB-C soketi, bir HDMI yuvası ve bir microSD kart okuyucu bulunuyor. Her şeye rağmen yani 2020 olmasına rağmen, kulaklık jakı tamamen kaybolmadı (henüz) – en yeni Galaxy Book bir tane sunuyor en azından…

Peki daha uygun fiyata getirmek için hangi özellikler feda edildi?

Samsung bu düşük maliyeti karşılamak için Flex Alpha’daki birkaç özelliği feda etmek zorunda kaldı.

İlk olarak 54Whr gibi 69Whr’lik bataryalardan daha küçük bir batarya kullandı. Ayrıca Flex Alpha’nın grafik işlemcisi de sınırlı özelliklere sahip. Ekran boyutuna bağlı olarak diğer ikisinde yükseltebileceğiniz Iris Pro veya NVIDIA MX250 işlemcilerle karşılaştırıldığında bir Intel UHD seçeneği size biraz hafif kalabilir.

Flex ve Ion, 1 TB’a kadar depolama alanına sahip SSD’leri destekleyebilse de, Flex Alpha en fazla 512GB destekliyor. RAM tarafında da benzer bir hikaye durumu var. 16GB yerine 12 GB…

Teknik özelliklerin geri kalanında ise Wifi 6 desteği, 10. nesil Intel İşlemci desteği ve stereo hoparlörler. Yani fiyat konusunda bazı özelliklerden ödün vermek ne kadar gerekli bilemiyorum. Ancak bütçeniz kısıtlıysa bu model iyi bir QLED Galaxy Book modeli olabilir.