Sosyal Medya

Android

Samsung Galaxy Note 7 Fiyaskosu Apple için Hediye

Samsung Galaxy Note 7 Fiyaskosu Apple için Hediye

 

Samsung yaşanan fiyasko yüzünden kendi elleriyle iPhone 7 Pazarlamış oldu!

Samsung Galaxy Note 7 tanıtımını dünya genelinde olağanüstü bir şekilde gerçekleştirdi. Ancak ne yazık ki SpaceX roketinin fırlatma rampasında patlaması gibi Galaxy Note 7’de çakılmış durumda.

https-%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F198982%2F7b4dc3439074483f85faeda973489432

SpaceX roketi tekrar gönderilecek fakat Samsung Galaxy Note 7 o kadar şanslı olmayabilir.

5.7 inçlik Galaxy Note 7 son derece iyi değerlendirme dereceleri elde etmiş bir ürün olsada akıllarda hep bu patlama olayı kalacak. Batarya patlamalarının bir sonucu olarak Samsung dramatik bir kararla dünya genelinde satışlarını durdurmak zorunda kaldı.

unnamed

Şirket açıkladığı bir plan çerçevesinde problemli olabilecek 2.5 Milyon cihazı değiştirmek zorunda kalıyor.

Samsung daha önceki benzer örneklerden çok daha hızlı bir şekilde müşterilerini korumak adına problemin kaynağını tespit edip çözüm üretme yolunu seçti. Bu aslında güzel.

iPhone7 Beyni

Ancak bu olay Samsung’un uzun yıllardır Apple’a karşı gerçekleştirdiği satış stratejisinin de sonunun geldiğini gösteriyor. Yada iflas ettiğinin diyelim.

Samsung hep Apple etkinliklerinden bir kaç ay önce yeni üst düzey cihazlarını piyasa sürerek olası Apple satışlarının belini kırmak ve pazarı herkesten çok daha önce doyuma ulaştırmak peşinde. Bunda da bu zamana kadar başarılı olduğunu söylemek gerek. Dünya genelindeki satış rakamları bunu göstermeye yetiyor zaten.

Bugüne geldiğimizde ise durum biraz farklı. Zira Galaxy Note 7 fiyaskosu Apple için hediye hatta bir piyango niteliğinde.

UK-Samsung-Galaxy-Note-7-Release-Date-and-Price-1

Apple kullanıcıları büyük bir heves ve merakla yeni iPhone 7’yi bekliyorlar fakat Apple’ın gerçek köklü değişiklikleri 2017 yılında gerçekleştireceği biliniyor.

İşte bu beklentiden dolayı teknik anlamda sönük geçmesi beklenen iPhone 7’i 2016’nın en önemli cihazları arasına Samsung kendi eliyle koymuş durumda ve işte bu yüzden Apple için  Galaxy Note 7 fiyaskosu , Samsung tarafından Apple’a altın tepside sunulmuş bir Hediye olarak görülüyor.