Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy S21 Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Samsung'un yeni amiral gemisi telefonlarından neler bekliyoruz? Samsung Galaxy S21 Hakkında Bilmeniz Gerekenler nelerdir? İşte detaylar...

Samsung’un yeni amiral gemisi yakında tanıtılacak!

2021’in ilk amiral gemisi telefonu olması beklenen Galaxy S21 hakkında bilmeniz gerekenler…

2020 gibi tüm zamanların en kötü yıllarını geride bıraktığımız şu günlerde geleceğe umutla baktığımız yeni bir yıl olmasını diliyoruz. Yeni yılın ilk amiral gemisini akıllı telefonlar için normalde bir kaç ay daha bekleriz ancak bu yıl durum farklı. 2021 bir anlamda farklı şekilleniyor ve Ocak’ta Güney Koreli teknoloji Samsung yılın ilk Premier akıllı telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor.

Samsung yılın ilk amiral gemisini ne zaman tanıtıyor?

Şirket resmi olarak tanıtım tarihini henüz açıklamış olmasa da Android Authority Hindistan’daki bir Samsung mağazasının çalışanına dayandırdığı haberi sayesinde 14 Ocak’ta gerçekleşeceğini artık biliyoruz.

Bu tarih CES 2021 fuarının son gününe denk geliyor. Şirketin her zaman ki takvimine normalde uymuyor. Şirket geleneksel olarak Mobil Dünya Kongresinde yani Şubat veya Mart ayında bu tanıtımları gerçekleştirirdi. Tüketici açısından iyi haber tabi…

Galaxy S21 hakkında ne biliyoruz?

Başlangıç olarak yeni amiral gemisine Galaxy S21 dendiğini biliyoruz. Bir çoğu seride bir sıçrama yapılarak Galaxy S30’a geçeceğimizi konuştuk. Ancak o yıl kesinlikle bu yıl değil.

Galaxy S21’e arkadan baktığımızda özellikle dikkat çeken kısmın metal çerçeveye uyum sağlayan gövde ile birleşik kamera seti kaplaması…S21’in yeni renk seçenekleri ile birlikte siyah ve pembe modellerin gövdelerine uygun metal çerçeve. Beyaz ve Mor modellerde ise göz alıcı gümüş ve bronz çerçeveler yer alıyor.

Kamera özellikleri ise geçen yıl ki Ultra olmayan S21 modellerinde gördüklerimize benziyor. Bu konuda WinFuture’dan Roland Quandt, 12 megapiksellik ana arka sensörün tıpkı geçen seferki gibi f / 1.8 diyafram açıklığı ve 79 derecelik görüş alanı sunduğunu ve telefonun 12 megapiksel ultra geniş ve 10 megapiksel ön kamerasının benzer şekilde değişmediğini belirtiyor.

Kamera tarafında işaret edilen tek fark S21’in 64 MP telefoto kamerasıyla ilgili. Telefoto kamera geçen yılki modele göre daha küçük boyutuna rağmen aynı ışık piksellerini yakalama becerisine sahip olduğu belirtiliyor.

S21’in ön tarafı her zamanki gibi 6.2 inç 120 Hz Infinity-O ekran. Yani düşük güç tüketimi maksimum performans ve yüksek çözünürlük sağlayan LTPS arka panel kullanılmış. Ancak bu konuda farklı beklentiler de var. Android Police göre Galaxy S21 Full HD+ ekranla gelecek ve bu onu geçen yılki gördüğümüz modellerden belki de daha az piksel yoğunluklu model olarak karşımıza çıkaracak.

Pil tarafında ise sızıntılar ve raporlar doğruysa 4.000 mAh’lik bir batarya kullanılacak.

Bir başka dikkat çekici değişiklik Samsung’un bir anlamda kavisli ekran tasarımından vazgeçtiğini gösteriyor. Bir şeye ulaşmak isterken yanlışlıkla başka bir uygulamayı açmış olmayacaksınız bu güzel bir şey…

Gelelim Mobil İşlemci tarafına…

Geçmişte Qulacomm’un Snapdragon yonga setlerinin kullanıldığını gördük. Ancak FCC sızıntısına göre ABD’de Snapdragon 888, ABD dışında ise Samsung’un Exynos 2100 modelinin kullanılacağı belirtiliyor. Aslında bu haber hayranlar tarafında pekte istenmeyen bir durum. Geçmiş karşılaştırmalarda Snapdragon işlemcilerin Exynos’lara bariz bir üstünlüğü vardı. Ancak Samsung’un bu yeni Exynos serisinde bu durumu kendi lehine değiştirmiş olabileceğini söylüyor.

Ayrıca 12GB RAM ve 128GB veya 256 GB dahili depolama alanı seçeneklerinin kullanılmasını bekliyoruz.


Peki Galaxy S21 Plus?

S21 Plus geçen yılki modellerdeki gibi Standart versiyonun biraz daha büyüğü. Başka ne olabilir ki. Tek farklılık 6.7 inçlik Full HD+ ekranı ve daha büyük batarya kapasitesi. RAM ve depolama alanı ve kamera setlerinde bir farklılık beklenmiyor. Bir başka farkta renklerden Pembenin olmaması olabilir.

Geleneksel olarak mantık S21 Plus’ın daha popüler olması bekleniyor. Zira teknik özelliklerde Ekran Boyutu özellikle kullanıcılar arasında daha fazla tercih sebebi. Bu 2020 satışlarında da kendisini ortaya koydu zaten.

ve Galaxy S21 Ultra?

Samsung Ultra modelleri için geçen yıl herşeyi yaptı ancak bu tam olarak satış başarısına dönebilmiş gibi görünmüyor. Galax S21 Ultra diğer iki model ile aynı işlemci ve tasarım dilini paylaşıyor. Ancak onu kardeşlerinden ayıran bazı özellikler olacak tabi.

5.000 mAh’lik daha da büyük bir batarya, Dinamik AMOLED Ekranı ile pekte ele avuca sığacak cinsten değil. Ekran 120 Hz Quad HD ve Gorilla Glass Victus ile kaplı olarak gelecek.

Kamera sayısı diğer modellerden farklı olacak Galaxy S21 ve S21 Plus dört kamera ile gelirken Ultra’da bu sayı 5’e çıkıyor. 40MP selfi kamerası, 12MP, f/2.2 ultra geniş kamera ve 108 MP’lik harika bir kamera söz konusu olacak. Kağıt üzerinde geçen yılki model ile aynı gibi görünse de daha iyi iş çıkaracağı vaat ediliyor.

Geçen yıl iki ayrı 10MP telefoto kamera kullanılmıştı. Biri 3X optik zoom diğeri 10X’ti ve her ikisi de Optik görüntü sabitleme yeteneğine sahipti. Benzer yeteneklerin bu yılda olması muhtemel.

Gerçekçi olmak gerekirse Ultra modellerin bu yılki Apple’ın iPhone 12 Pro Max’ında olduğu gibi şirketlerin en çok satan modeli olması beklenmiyor. Ancak Samsung özellikle Ultra’da Pro Max ile olan aradaki farkı bu kez daha fazla kapatacak özelliklere odaklanmış olabilir.

S Pen de neler var?

Samsung’un S Pen’i Galaxy Note serisi için aslında basit bir kalem olarak tasarımı başladı ancak bir kaç yıl önce bluetooth ve küçük bir kapasitör eklenmesiyle Galaxy Note’u kablosuz kontrol etme aracına dönüştü. Bu nedenle S Pen’i nihayet bir Galaxy Note olmaya telefonda görebiliriz.

Burada önemli ayrıntı S21 içerisinde Note modelinde olduğu gibi bir boşluk olmayacak ancak model tamamen S Pen kullanımına uyumlu olacak. Yani S-Pen cihazın kutusunda olmasa da ayrıca alacak olanlar bunu modelde rahatlıkla kullanabilecek.