Sosyal Medya

Android

Samsung Galaxy S4 İçin Lollipop Türkiye’de

İşte merakla beklenen güncellemenin detayları. Samsung'un Galaxy S4 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi, Türkiye'de.

İşte merakla beklenen güncellemenin detayları. Samsung’un Galaxy S4 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi, Türkiye’de.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki N9000Q kodlu Galaxy Note 3 modeline Android 5.0 Lollipop güncellemesi veren Samsung, şimdi de ülkemizdeki Samsung Galaxy S4 modellerine Android 5.0 Lollipop güncellemesini sundu.

Resmi Samsung Türkiye Twitter hesabından yapılan duyurulya güncelleme tantıldı. Güncellemeyi OTA ile yükleyebilirsiniz. Eğer sizin telefonunuza güncelleme gelmediyse bir süre bekleyin, hala gelmezse kablo ile Kies üzerinden güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Global pazarda yaklaşık 6 ay önce gelen güncelleme, ülkemize biraz geç geldi. Peki güncelleme bizlere neler sunuyor? Tekrar bir hatırlayalım.

Galaxy S4 için Lollipop güncelleştirmesi, bizlere neler sunuyor?

Android 5.0 Lollipop ile beraber gelen yeni bildirim ve kilit ekranlarının eklendiği güncelleme, ART yapısı ve tamamen 60 FPS hızına çıkan arayüzle yüksek hız sunacak.

Standart Android arayüzündeki iyileştirmelere ek olarak yeni TouchWiz sürümüyle beraber verimlilik de artacak.

RAM yönetiminde iyileştirmeler yapan güncelleme, performans odaklı geliştirmelerle beraber işlevselliği de artırıyor. Android 5.0 ile beraber gelen tüm yeni kısayollara ek olarak, yeni arayüzde de ek kısayollar bulunuyor.

Güncelleme için minimum 3 GB boş alana ihtiyaç duyuluyor. Telefonunuzdan herhangi bir dosya silinmiyor. Fakat daha verimli olması adına önümüzdeki dönemlerde telefonu fabrika ayarlarına almanızı tavsiye edebiliriz.

Samsung Galaxy S4’ün Android 4.4.2 KitKat kullanan sürümüyle, Android 5.0 Lollipop güncelleştirmesini alan sürümünü karşılaştıran videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.