Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy Tab S3 incelemesi: Premium Android Tablet Deneyimi Sunuyor

Samsung Galaxy Tab S3 incelemesi: Premium Android Tablet Deneyimi Sunuyor. Galaxy Tab S3 Neden Almalıyım? Tab S3'e Genel Bakış!

Samsung Galaxy Tab S3 Premium Android Tablet Deneyimi Sunuyor!

Samsung Galaxy Tab S3 incelemesi!

Android tabletleri iPad’in sadeliğini, gücünü ve tasarım çizgilerini hiçbir zaman tamamen yakalayamadı. O yüzden Android Telefonlar kadar çok popüler olduklarını söylemek oldukça zor.

Google Pixel C tartışmasız bir şekilde bu konuda iPad’e yaklaşan en iyi Android tablet olarak ön plana çıktı ve Samsung’un Galaxy Tab Serisi bu konuda rekabet sıralamasına giremede bile.

Samsung Galaxy Tab S3 incelemesi: Premium Android Tablet Deneyimi Sunuyor

Ancak durum şimdi biraz daha farklı. Samsung bu rekabette bende varım diyecek şekilde Galaxy S Serisi daha prestijli bir tasarım ve üretkenlik hedefliyor.

Arka ve ön tarafta cam bir panel geliştirilmiş yeni S-Pen ve isteğe bağlı bir klavye.Detaylara geçmeden önce Geliştirilmiş S Pen ve HDR ekran için 599$ verdiğinizi belirtmekte fayda var.

Temelde çok iyi özelliklere sahip ancak 599$ fiyatı cep yakıcı.

Samsung bu geliştirmeler karşılığında 499$ olan fiyatını iPAd Pro gibi 599$’a çıkarmış oldu. Bakalım bu fiyatla satış yapabilecek mi?

Göze Çarpan Önemli Özelliklerine bir Bakarsak;

  • 9.7-inch AMOLED display
  • 2048 x 1536 resolution
  • HDR video support
  • 6mm thickness, 429g weight
  • AKG-tuned quad speakers
  • USB-C port with USB 3.1 speeds
  • 6,000 mAh battery
  • Android Nougat
  • S-Pen support with 4096 pressure levels
  • 4 GB RAM
  • 32 GB storage (expandable via Micro SD)
  • Black and SIlver color options

Rafine Tasarım neden cam bir sırta ihtiyaç duyar?

Tabletler nispeten telefon şeklinde kullandığımız cihazlar değil. Daha sağlam metalik çerçeveli Tabletlerden sonra Cam sırta sahip Tab S3 biraz kırılgan gibi  hissettiriyor ve görünüyor.

Samsung Galaxy Tab S3 incelemesi: Premium Android Tablet Deneyimi Sunuyor

Galaxy Tab S3 incelemesi!

Bunun yanında oldukça saf temiz bugüne kadar görebileceğiniz en iyi görünümlü ve en sağlam dokunuşlu Samsung tablet olduğunu söylemek lazım. Ancak Pixel C hala çok daha iyi görünüyor. Üstelik düşürmek için endişe etmenize gerek yok.

Samsung Galaxy Tab S3 ün en önemli aksesuarlarından 129 Dolarlık Klavye Kapağı. Bu tasarım biraz tartışma konusu. Apple’ın iPad Pro için getirdiği Akıllı Klavye örtüsüne benziyor.
Renk tarafında ise Samsung bulabileceği en gri renk tonunu seçmiş Surface Pro’dan daha renkli bir tasarımı görmek çok daha hoş olurdu.

Klavye herşeye rağmen oldukça iyi bir klavye. Klavyenin arka aydınlatması olmasa da hızlı yaılabiliyor.

Tab S3 Ekranı!

Herhangi bir tablette görebileceğiniz en iyi ve kullanışlı Bar’a sahip. AMOLED Ekranı canlı renkleri ve zift siyahlarıyla muhteşem görünüyor. Ayrıca oldukça parlak olma özelliğine sahip. HDR video için kullanışlı 500 nits değeri ile iPad Pro’ya oldukça yaklaşıyor. Desteklenen video formatları içinde varsayılan olarak Amazon Prime Video var. Ancak Netflix gibi diğerlerinin de desteklenmesi an meselesi.

AMOLED Ekran ayarlarında varsayılan mod olarak “Adaptive Mode” geliyor. AMOLED Cinema Modu gibi önceden ayarlanmış modlar kullanmak mümkün.

AKG tarafında geliştirilmiş Stereo ses deneyiminin harika olduğu ve tüm bu özellikleri ile Birinci Sınıf Medya Deneyimi Sunduğunu söyleyebiliriz.

İşlemci Tarafı!

İşlemci tarafında ise 2016 yılı başlarından sonra ki çoğu amiral gemisi Android Telefonlarda kullanılan özelliklere yer verilmiş. Snapdragon 820, 4GB RAM, 32GB Storage.

Bu konuda yeni özelliklere belki de Note 7 faciasından sonraki o garantici tavır etkili olmuş olabilir. Yeni bir başarısızlığa tahammül yok. Risk alınmamış.

Samsung Galaxy Tab S3 incelemesi – Premium Android Tablet Deneyimi Sunuyor!

Ancak sayılara takılmadan Galaxy Tab S3’ün sorunsuz ve güçlü bir performans sunduğunda emin olabilirsiniz. Bir çok ağır kullanım testinden başarıyla geçmiş durumda.

Samsung’un tüm özelleştirmelerine rağmen Android Pixel C kadar başarılı hissettiriyor.

Aksesuar tarafında sağlam bir klavye ve S-Pen ihtiyacınız birleşince TAb S3 dizüstü bilgisayarınız için harika bir çalışma bileşini olarak karşımıza çıkıyor.

Batarya Tarafında ise rakibi Pixel C 9.243 mAh iken Tab S3 6.000 mAh’lik bir bataryaya sahip. Referans olması açısından Galaxy S7’nin 2 Katı. Son derece verimli çalışan iPad Pro’da ise 7.300 mAh’lik bir batarya var.

Galaxy Tab S3 incelemesi –  Peki Neden Satın Almalıyım?

Bazı yönlerine biraz sert eleştiriler gelse de; Satın Alabileceğiniz En iyi Android Tabletlerden biridir. Rekabet ettiği Pixel C’ye göre Tab S3’ün geliştirilmiş S-Pen ve Daha iyi HDR ekran ile geldiği gerçeğidir.

Bu karşılaştırmayı iPad Pro ile yapsanızda aynı şey geçerli. Görünüşte her şey aynı gibi görünse de söz konusu S-Pen ihtiyacı olduğunda Tab S3 daha hesaplı kalıyor. ve Elbette daha kullanışlı bir klavye sunuyor.
Performans oldukça iyi olmayacak ancak buradaki farkı günlük hayattaki kullanımınızda fark edeceğiniz kadar değil.

Tab S3 devrim niteliğinde değil ancak sağlam bir Android Tablet çabasının bir ürünü ancak PAHALI!
Google’ın eko sistemindeki ürünleri kullanmayı tercih edenler için çok kolay tavsiye edilebilecek bir ürün.

 

TNW