Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Samsung Galaxy Z Fold3’te S Pen ile neler yapabilirsiniz? İşte 7 Özellik!

Çalışırken not almak, fikirlerini çizimlerle dijital dünyaya aktarmak, e-postalarını el yazısı ile yanıtlamak gibi birçok kolaylığı deneyimlemek isteyenler için, Galaxy Z Fold3 ve S Pen’in yan yana geldiklerinde yapabileceklerini gösteren ipuçlarını derledik. 

Samsung Galaxy Z Fold3’te S Pen kullanarak daha fazlasını yapabilmenizi sağlayan 7 özellik

Galaxy Z Fold3 satın alan kullanıcılar sadece 7,6 inçlik bir tablete dönüşebilen ve katlandığında cebe sığabilen bir mobil cihaza sahip olmuyor. Eğer isterlerse uyumlu bir Galaxy S Pen ile birlikte kullanarak bu telefonda çalışma biçimlerini daha esnek hale de getirebiliyorlar. Çalışırken not almak, fikirlerini çizimlerle dijital dünyaya aktarmak, e-postalarını el yazısı ile yanıtlamak gibi birçok kolaylığı deneyimlemek isteyenler için, Galaxy Z Fold3 ve S Pen’in yan yana geldiklerinde yapabileceklerini gösteren ipuçlarını derledik. 

Galaxy S Pen, Samsung akıllı telefon kullanıcılarının günlük ihtiyaçları için vazgeçilmez bir araç haline geldi. Samsung Galaxy Z Fold3 5G’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte, kullanıcılar artık dilerlerse S Pen Fold Edition ve S Pen Pro’yu da bu cihaz ile kullanabiliyor. Hassasiyeti, çok yönlülüğü ve mobil üretkenlik alanında sunduğu avantajlarla, S Pen özellikle cihazlarını iş amaçlı kullanan kullanıcıların tercihi olarak öne çıkıyor. Galaxy Z Fold3’ün geniş çalışma alanı sayesinde, kullanıcılar artık S Pen’den en iyi şekilde yararlanabilecekleri daha fazla kullanım seçeneğine sahip oluyor.

Kullanıcıların S Pen’in gücünden tam olarak faydalanabilmesi için 7 ipucunu bir araya getirdik:

Adeta kâğıt üzerinde not alma deneyimi sunuyor 

Birçok insan elle not aldığı zaman yazdığı şeyi daha kolay hatırlıyor. Bazıları da el yazısının klavyeden daha hızlı ve verimli olduğunu düşünüyor. S Pen, adeta kâğıt üzerinde gerçek bir kalemle yazı yazma deneyimi sunarken Galaxy Z Fold3’ün işlemci gücü de bu deneyimi destekliyor. Kullanıcılar cihazlarını açıp masanın üzerine yerleştirdiğinde, Çoklu Aktif Pencere özelliğiyle bir yandan görüntülü konuşma yaparken bir yandan Samsung Notes uygulamasında not alabiliyor. Galaxy Z Fold3 için S Pen, ekran üzerindeki baskıyı azaltan yaylanabilir ve yumuşak kalem ucuyla 4.096 farklı basınç seviyesini algılayarak gecikme olmadan kullanıcının istediği gibi yazmasını sağlıyor.

PDF üzerinde de notlar alınabiliyor

S Pen sayesinde belgeler üzerinde de her türlü işaretleme kolaylıkla ve kusursuz bir eşitleme hızıyla yapılabiliyor. Kullanıcılar herhangi bir üçüncü taraf uygulamasında ayrıca indirip açmaya gerek kalmadan PDF belgelerini Samsung Notes uygulamasında açabiliyor. Belge üzerinde yapılan işaretlemeler tamamlandığında yalnızca birkaç adımda bu değişiklikler kaydedilebiliyor. Üstelik belgeye son halini verene kadar aynı belge üzerinde ekip ile birlikte çalışmak da mümkün. Bu sayede sunumlar hazırlanırken bilgiler daha kolay eklenebiliyor ve paylaşılabiliyor.

Fikirler çizimlerle dijitale aktarılabiliyor

Yaratıcı profesyoneller, çizim aracı olarak kullandıkları bir kalemle birlikte tabletlerini eskiz defteri olarak da kullanabiliyor. Moda ve eğlenceden mimariye, iç tasarımdan grafik tasarım ve pazarlamaya kadar Galaxy Z Fold3 ve S Pen birlikteliği tam da bu tarz bir yaratıcılık için geliştirildi. Çizerek çalışma alışkanlığı olmayan çalışanlar dahi, tabletleri üzerindeki boş bir sayfa üzerinde beyin fırtınası yapabiliyor ve fikirlerini çizerek somutlaştırabiliyor. Kullanıcılar sadece birkaç dokunuşla fikirlerini dijitale aktarabiliyor, kaydedebilir ve paylaşabiliyor.

E-postalar el yazısıyla oluşturulabiliyor

Samsung Notes uyugulamasında çalışırken ya da e-posta oluştururken mesajlarıel yazısıyla yazmak ve anında metne dönüştürmek için de S Pen kullanılabiliyor. Cihazın yapay zekâ özellikleri kalemle yazılan mesajları anında dijitalleştiriyor. Kullanıcılar, Galaxy Z Fold3 Esnek Modda veya açıkken, masanın üzerinde veya ellerindeyken, S Pen kullanarak el yazısıyla yazdıklarını metne dönüştürebiliyor.

Tek harekette araç çubuğuna erişim

S Pen, yazmanın ve çizmenin yanı sıra sık kullanılan görevlere erişmeden önce yapılması gerekenlerin sayısını azaltan özellikler de sunuyor. Örneğin, artık S Pen ile “AirCommand” olarak bilinen araç çubuğuna tek bir hareketle erişmek mümkün. Kullanıcı elindeki S Pen’i ekranın altından yukarı kaydırdığında Air Command menüsü anında açılıyor. Bu menüden not alma, çeviri, Akıllı Seçimle metin kopyalama, ekran görüntüsü alma, taşıma veya paylaşma seçeneklerinden tercih ettiğini hızla yapabiliyor.

Parmak izi bırakmadan bilgisayarda çalışır gibi çalışmak mümkün

Galaxy Z Fold3, Çoklu Aktif Pencere, Edge Paneli ve sorunsuz sürükle ve bırak özelliği gibi özellikleriyle bir bilgisayara da benziyor. S Pen; her dokunuşta, yeniden boyutlandırmada, uygulama düzenlemede ve her işlemde tekrara gerek kalmadan kullanıcıya yardımcı oluyor ve böylece Galaxy Z Fold3’ün yenilikçi kullanıcı deneyimini tamamlayarak geliştiriyor. Kullanıcılar, çalışırken S Pen’lerini gün boyu kullanabiliyor. Böylelikle Galaxy Z Fold3’ün sunduğu tüm avantajlardan ekranda parmak izi lekesi oluşturmadan faydalanabiliyor.

Uzaktan kumanda olarak kullanılabiliyor

Kullanıcılar, yerleşik Bluetooth sayesinde S Pen Pro’larını uzaktan kumandaya dönüştürerek kontrol düğmesine hızlı bir dokunuşla fotoğraf çekebiliyor, slayt sayfalarını atlayabiliyor, müzik çalabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyor. USB-C ile şarj olan S Pen Pro’nun pil ömrü 20 güne kadar dayanabiliyor.