Sosyal Medya

Donanım

Samsung ilk 15.6-inç 4K OLED Ekranını Tanıtıyor

Dizüstü bilgisayar ekranlarına OLED Teknolojisi bekleyenler için güzel haber. Samsung ilk 15.6-inç 4K OLED Ekranını Tanıtıyor

Samsung’tan 15.6-inç 4K OLED Ekran!

Samsung ilk 15.6-inç 4K OLED Ekranını Tanıtıyor. Dizüstü bilgisayarların ekranları da artık OLED, Muhtemelen HP ve DELL tarafından kullanılacak Samsung 15.6-inç 4K OLED ekranı şirket tanıtmaya başladı.

OLED ekranının dizüstü bilgisayarlara gelmesini sabırsızlıkla bekliyorduk ve bu sonuçta CES 2019‘da HP ve Dell modelleri ile bu gerçekleşiyor. Zira Samsung ilk 15.6 inç 4K OLED ekranı duyurdu.

Samsung Display’in pazarlama direktörü Yoon Jae-nam ekranlarda, “HDR, mükemmel renk üretimi ve yüksek dış mekan görüşü” olacak diyor.

Her pikselin kendi “ışığı” var, bu yüzden kapatıldıklarında gerçek siyahlar elde edersiniz. Ayrıca Samsung, panellerin VESA’nın DisplayHDR Gerçek Siyah teknik özelliklerine uygun olarak üretiyor. OLED panelleri LCD’den de daha iyi renk hassasiyetine sahip olma eğilimindedir ve HDR kalitesini kolayca elde edebilir. Parlaklık seviyeleri, talepkar DisplayHDR 600 sertifikasyonunu yerine getirmek için yeterli olan 600 nits ekran, DCI-P3 serisinin yüzde 100’ünü 34 milyon renkle kaplar.

Samsung, aynı zamanda daha ince, daha hafif ve LCD ile karşılaştırıldığında daha az güç harcadığını söyledi.

Tüm bunların yanında OLED’ler sorun çıkarmıyor, ancak ekran yanması ve genel kullanım ömrü biraz sorun yaratabilir. Samsung, panelleri 2019 Şubat ayı ortalarında üretmeye başlayacak, ancak hangi dizüstü bilgisayar üreticilerinin bunları kullanacağını henüz söylemedi. Bununla birlikte, 4K OLED ekranlar Mart’ta Dell’in XPS 15, Alienware m15 ve G 15’e gelecek ve HP, Spectre x360 OLED 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarını Temmuz ayında piyasaya sürecek.
Via: Sammobile

Source: Samsung Display (translated)


Samsung ilk 15.6-inç 4K OLED Ekranını Tanıtıyor