Sosyal Medya

Donanım

Samsung LPDDR5 yongaları 16GB Ram’li telefonları müjdeliyor

Samsung LPDDR5 yongaları16GB Ram'li telefonları müjdeliyor. Samsung 16GB LPDDR5 yongalarını duyurdu. PC'den daha fazla RAM kapasitesi...

Samsung’un yeni çipleri Akıllı Telefonları 16GB’a yükseltecek

Samsung LPDDR5 yongaları yüzde 30 daha hızlı ve daha az güç tüketecek.

Yakında yeni nesil akıllı telefonlarda bir çok PC’nin RAM’inden daha fazla bellek kapasitesi görebilirsiniz. Samsung LPDDR5 ile 16 GB RAM kapasiteli akıllı telefonların yaygınlaşmasını yakında görebiliriz.

Samsung ikinci nesil 10 nanometre işlem teknolojisine sahip 16GB LPDDR5 mobil DRAM yongalarını duyurdu. Yeni yonganın kullanıldığı ilk Samsung ürünü olarak Galaxy S20 Ultra’yı zaten gördük. muhtemelen bundan sonraki amiral gemilerinde bu yonga kullanılacak.

Elbette sadece RAM yükseltmesinin yanısıra LPDDR5 yüzde 30 daha hızlı ve daha az enerji tüketecek. 500 Mbps (687.5 MB/s) hız ile bir önceki 8GB LPDDR4X’in 4,266 Mbps’den yüzde 30 daha hızlı. Enerji tarafındaki verimliliği için de bir oran veren Samsung, bunu yüzde 20 olarak belirtti.

Samsung benzer şekilde bundan sadece yeni ay önce LPDDR5 12GB yongalarını duyurduğunu düşünürken şirketin çok hızlı hareket ettiğini söylemek yanlış olmaz. 16GB RAM’li yongalar aslında bir kilometre taşını temsil ediyor. Zira yıllardır PC’lerin 8GB ile 16GB RAM kapasitesi arasında takılı kaldığını düşünürsek, amiral gemilerinde göreceğimiz bu RAM kapasitesi bir çok masaüstü cihazdan daha iyi durumda olacak.

Samsung DRAM yongalarının 5G ve AI donanımlı telefonların artan miktarda veriyle başa çıkmalarına yardımcı olacağını belirtiyor. Ayrıca şirkete göre “Sürükleyici mobil oyun deneyimi için birinci sınıf akıllı telefonlarda dinamik ve duyarlı oyun oynamanın yanı sıra ultra yüksek çözünürlüklü grafiklerinde desteklenmesine yardımcı olacak.”

Samsung’un bundan sonraki yongası ise 6.400 Mbps’yi sağlayacak üçüncü nesil 10 nanometre işlem teknolojisine dayanan 16 GB LPDDR5 yongalarını üretmek olacak. Elbette bu teknolojiler ucuza gelmiyor. Galaxy S20 Ultra en yeni 16GB LPDDR5 kullanıyor ve 1.399 dolar gibi bir PC’den daha yüksek fiyatlara sahip.