Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Samsung Tizen İşletim Sistemini Raspberry Pi 2’de Çalıştırdı!

Linux tabanlı Tizen 3.0 işletim sistemini daha popüler hale getirmek isteyen Samsung’tan yeni bir hamle geldi.

Son zamanlarda oldukça yaygın kullanılmaya başlayan Raspberry Pi 2 üzerinde Samsung’un Tizen 3.o işletim sistemi sorunsuz çalıştırılabilecek.

Samsung Tizen işletim sistemine oldukça ciddi yatırım yapıyor. Bunun sebebi ise sadece kendi ürettiği giriş seviyesi akıllı telefonlarında ve akıllı saatlerinde değil aynı zamanda özellikle akıllı ev elektroniği eşyalarında sorunsuz kullanmak istiyor.

Tabi Android’ten çıkıp Google’a telif ödememekte bu sebeplerden biri. Bu kadar yatırıma rahmen yeteri kadar popüler olduğu söylenemez.

Tizen en büyük eksikliği ise açık kaynak kodlu olmasına rahmen kendisine has bi geliştirici ve kullanıcı topluluğu oluşmamış olduğu gösterilebilir. Zira bir çok kullanıcı böyle bir işletim sisteminin varlığından bile haberdar sayılmaz.

Yaklaşık 5 Milyon kullanıcısı olan tek devre kartlı Raspberry Pi 2 Samsung için sorunsuz işleyen bir cihaz oluşturmak için önemli bir tercih. Bu sayede Samsung adından söz ettirmek ve bilinilirliğini arttırmak istiyor.

Bakalım Raspberry Pi 2 üzerinde Samsung’un Tizen 3.0 işletim sistemi nasıl sonuç verecek. Beta aşamasından sonra ki süreçleri takip etmeye devam edeceğiz.