Sosyal Medya

Samsung

Samsung’un en yeni Galaxy inovasyonları neler?

Teknoloji devi Samsung, üç yıl aradan sonra ilk kez fiziksel olarak düzenlediği ‘Unpacked 2023’ etkinliğiyle geleceğin heyecan verici inovasyonlarını duyurdu. Samsung Electronics üst yönetiminin katılımıyla San Francisco'da gerçekleşen etkinlik, tüm Dünya ile aynı anda Türkiye’de de canlı yayınlandı.

Samsung’un ‘Unpacked 2023’te tanıttığı heyecan verici Galaxy inovasyonlar neler?

Teknoloji devi Samsung, üç yıl aradan sonra ilk kez fiziksel olarak düzenlediği ‘Unpacked 2023’ etkinliğiyle geleceğin heyecan verici inovasyonlarını duyurdu. Samsung Electronics üst yönetiminin katılımıyla San Francisco’da gerçekleşen etkinlik, tüm Dünya ile aynı anda Türkiye’de de canlı yayınlandı.

Samsung, her yıl gerçekleştirdiği ‘Galaxy Unpacked’ etkinlikliğiyle mobil inovasyonda yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Şirket, bu yıl düzenlenen Galaxy Unpacked etkinliğiyle de süregelen bu geleneği bozmadı. Üç yıl aradan sonra San Francisco’da ilk kez fiziksel olarak gerçekleştirilen Unpacked etkinliğinde Samsung, Galaxy ailesinin yeni üyelerini tanıttı. Tanıtılan ürünler arasında yeni Galaxy S23 Serisi yer alırken Samsung, ilham verici sürdürülebilirlik vizyonunu da paylaştı.

 

Etkinliğin ardından görüşlerini paylaşan Samsung Electronics Mobil Deneyim Birimi Başkanı TM Roh, “Günümüzün hızla değişen dünyasına ayak uydurmak için kullanıcılar, güvendikleri markalara yöneliyor. Samsung olarak, kullanıcıların değişen beklenti, ihtiyaç ve performans taleplerini karşılamak için sıradan özelliklerin ötesine geçebilen dönüştürücü inovasyonlar yapmaya odaklanıyoruz. Kullanıcıların bu beklentisi, bizi en iyi cihazları geliştirmek için motive etmeye devam ediyor. Bu cihazları geliştirirken amacımız, yeni premium standartları belirlemek ve mümkün olan en güçlü performansı sunmak oldu. Geliştirdiğimiz çığır açan inovasyonları, tüm dünya ile paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Galaxy S23 Serisi’nin üst düzey kamera sistemiyle yönetmen koltuğu kullanıcılarda 

Etkinlikte tanıtılan, Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü Galaxy S Serisi olan Galaxy S23 Serisi cihazlar, göz alıcı tasarımı ve dikey arka kamera lensleriyle etkinlik ziyaretçilerinin yoğun ilgisini topladı. Samsung, Galaxy S23 Ultra’da birleşik kamera tasarımını iyileştirirken, kameranın kapasitesini de geliştirdi. Kameradaki yeni özellikler, bu yılki Galaxy Unpacked etkinliğinde ilk kez görücüye çıktı. Ziyaretçilerin Galaxy telefonlarla çektiği görüntüler, #withGalaxy etiketi altında yayımlandı.

 

Etkinlikte Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott’ın sadece Galaxy S23 Ultra’yı kullanarak çektiği yeni kısa filmi de gösterildi. Galaxy S23 Ultra’nın üst düzey kamerası, Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü kamera. Ridley Scott’ın kısa filminde, cihazın üstün kamera özellikleri gözler önüne serilirken, izleyiciler Galaxy S23 Ultra ile çekilen videoların nasıl efsanevi bir filme dönüşebileceğine tanık oldu.

Galaxy S23 Ultra’nın yüksek çözünürlüklü kamerası ezberleri bozuyor

Galaxy S23 Ultra’nın yeni 200MP Geniş Açı Kamerası, bir akıllı telefonda daha önce görülmemiş geniş renk yelpazesi ve eşsiz detaylarla yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. Expert RAW’un profesyonel düzeyde özellikleri ise kullanıcıların en yaratıcı ve sinema deneyimine en yakın filmleri çekmesini mümkün kılıyor.

‘Nightography’ özelliği ile karanlık ortamlarda dahi en mükemmel çekimler

Düşük ışıkta telefonla çekim yapmak en profesyoneller için dahi zor olabiliyor. Böyle bir ortamda çekilen görüntüler kötü, bulanık, hatta kullanılamaz dahi olabiliyor. Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğinde, bu soruna yönelik Galaxy S23 Serisi’nin kameralarında bulunan Nightography isimli çoklu kare işlemci çözümünü duyurdu. Bu özel algoritma, görüntü karelerinde birden fazla görüntüyü bir araya getirerek paraziti azaltıyor. Bu sayede kullanıcılar, karanlıkta dahi en canlı ve sürükleyici videoları elde edebiliyor. Gelişmiş yapay zekâ destekli nesle algılama motoru ve stereo derinlik haritası sayesinde kamera, portrelerde net görüntü yakalayarak gece fotoğraflarına hayat veriyor. Galaxy S23 Serisi’nin Nightography özelliği sayesinde kullanıcılar, artık grup fotoğraflarında ve videolarında her zaman yönetmen koltuğunda olacak.

Galaxy S23 Serisi, oyun deneyiminde de yeni bir çağı başlatıyor 

Galaxy S23 Serisi, daha iyi soğutma sistemi, 2.7 kat genişletilmiş buhar haznesi ve yüzde 41 daha hızlı GPU ile üst düzey bir akıllı telefon deneyimi vadediyor. Yeni 8 çekirdekli CPU (işlemci), Galaxy S23 Serisi’nin işlem kapasitesini yaklaşık yüzde 34 oranında artırıyor. Bu da özellikle çoklu görevler için cihaz performansını önemli ölçüde yükseltiyor. Optimize NPU mimarisi de kullandığı yapay zeka algoritmasıyla yüzde 49 daha yüksek performans sunuyor. Bu sayede kullanıcılar düşük ışıkta da en çarpıcı fotoğraf ve videoları elde edebiliyor.

Sektöre öncülük eden iş birlikleriyle mobil iletişimin geleceğini belirliyor

Öncü ve premium deneyimler için birçok işbirliğine imza atan Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğinde Qualcomm ile yapılan iş birliğini de duyurdu. Qualcomm Başkanı ve CEO’su Cristiano Amon, etkinlikte Galaxy S23 Serisi’nin bugüne kadarki en hızlı ve en fazla güç verimliliği sunan ve Galaxy için özel olarak geliştirilen Snapdragon® sistemiyle desteklendiğini açıkladı. Amon, iş birliğiyle ilgili “Galaxy için Snapdragon® 8 Gen 2 Mobil Platformu, gerçek anlamda mükemmel bir mobil deneyimi mümkün kılan, kusursuz bir sistem işleme performansı sunuyor. Üstün yapay zeka özellikleri arasında Cognitive ISP de var. Bu özellik sayesinde karanlık ortamlarda dahi fotoğraf ve videolar gerçek zamanlı profesyonel bir kaliteye erişebiliyor” dedi. Cristiano Amon ayrıca Qualcomm’un en yeni Adreno GPU’sunun ultra gerçekçi grafik özellikleri sunduğunu da aktardı. Amon, sözlerini bitirirken, Qualcomm’un fiziksel ve dijital dünya arasındaki sınırları kaldıracak sürükleyici Genişletilmiş Gerçeklik (XR) deneyimlerine imza atma hedefini de paylaştı.

Samsung ve Google iş birliğiyle heyecan veren yeni teknolojiler

Google Platformlar ve Ekosistem Başkan Yardımcısı Hiroshi Lockheimer ise Samsung ile yapılan Rich Communication Services (RCS) ve Wear OS iş birlikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Samsung ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Lockheimer, kullanıcıların geleneksel etkileşim yöntemlerini farklılaştırmaya aday yeni nesil Genişletilmiş Gerçeklik teknolojileriyle ilgili Google’ın yapacağı yatırımlardan bahsetti. Lockheimer, “Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR), Google’ın uzun zamandır yatırım yaptığı heyecan verici deneyim alanları. Bu teknolojiler, bilgi işlem teknolojilerinin hedeflenen yeni aşamaların ayrılmaz bir parçası. Bu teknolojiler aynı zamanda insanlarla ve bilgiyle kuracağımız etkileşimin ve gerçek dünyada iş yapmanın biçimlerini de dönüştürecek.” dedi.

Samsung Galaxy Unpacked etkinliği ve tanıtılan ürünlerle ilgili daha detaylı bilgi almak için news.samsung.com/tr adresi ziyaret edilebiliyor.