Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Samsung’un HDR10 + Adaptive özelliği, filmleri odadaki ışığa göre ayarlıyor

Samsung 2021 4K TV HDR10+ Adaptive özelliği ile sahne sahne odadaki ışık seviyesine göre kendi ışık düzeyini ayarlamak için ışık sensörleri kullanıyor.

Samsung’un HDR10 + Adaptive özelliği, odanızın aydınlatmasını bir anlamda hesaba katıyor

Samsung TV’ler, bazı ayarlamalar yapması gerekse bile filmleri olması gerektiği kalitede göstermek için sahip olduğu ışık sensörlerini kullanacak. Samsung, evde daha iyi izleme deneyimi için Yeni HDR10 + Uyarlanabilir Özelliği Sunuyor…İşte detaylar…

HDR10 + Adaptive Mode, her oda koşulunda sinema deneyimi sunmak için Film Maker Modu ile birlikte çalışıyor.. Geçen yıl CES’in En iyisi ödüllerimizden biri Dolby Vision IQ‘ya verildi.  Samsung; sahneden sahneye en iyi görüntüyü sunmak için, Aydınlatma koşullarını dikkate alan ve  HDR çıkışını buna göre değiştiren ekran teknik özellikleri giderek genişletti. Yeni özelliklerle Odanın aydınlatmasına göre sahnenin gerektirdiği en iyi aydınlatma ve parlaklık seviyesi otomatik ayarlanıyor.

Samsung şimdi ise sahne bazındaki kodlama teknolojisini,  HDR 10’dakine benzer şekilde HDR10 + teknolojisi ile de birlikte gerçekleştiriyor.

Samsung 2021 4K TV’lerinde bu özelliğin yer aldığı HDR10+ Adaptive özelliği yer alacak. Yeni nesil QLED ürünleri bir anlamda benzersiz özelliklere sahip olacak. FilmMaker modu bu özelliğin aktif edilmesini sağlıyor.

Amazon Prime Video Küresel Video Oynatma ve Dağıtım Başkanı BA Winston;

“Her zaman müşteri deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabilecek yeni özellikler ve yenilikler arıyoruz. HDR10 + ve Filmmaker modu ile Prime Video içeriği, izleme ortamından bağımsız olarak optimize edildi ve müşteriler filmlerin ve TV şovlarının film yapımcılarının istediği şekilde tadını çıkarabilir.” dedi.

Samsung Electronics’de Görsel Ekran İşinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Younghun Choi;

“Tüketiciler evde daha fazla zaman geçirdikçe Samsung, tüketicilerin eğlence deneyimini evlerinin rahatlığında zenginleştirmenin yollarını arıyor. Tüketicilerin evde HDR izleme deneyimini geliştirecek ve dünyanın her yerindeki tüketicilerimize orijinal kalitede sinema deneyimi sunacak akıllı görüntü kalitesi çözümleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

UPHE Dijital Dağıtım Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Aaronson ise;

“Samsung, HDR10 + teknolojisini geliştirme ve endüstriyi destek için bir araya getirme konusunda olağanüstü bir kararlılık gösterdi” dedi. “Bu gelişmiş ev içi görüntüleme ekosistemine dünya çapındaki film izleyicilerine daha fazla başlık getirmek için çalışırken, Samsung ile ortaklığımızı daha da genişletmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Bu arada Prime Video’da bulunan UHD başlıkları ayrıca HDR10 + içerir, böylece tüm Prime Video müşterileri, oda aydınlatma koşullarından bağımsız olarak çoğu Samsung QLED TV ile gelişmiş HDR deneyiminin keyfini çıkarabilir.

Samsung ve Dolby, Samsung ürünlerine Dolby Vision HDR teknolojisini dahil etme konusunda bir anlaşmaya varmak istemezken, bu en azından Samsung müşterilerinin desteklenen içeriği kullanırken güvenebilecekleri bir sürümüne sahip oldukları anlamına geliyor. Güzel şeyler bunlar…