Sosyal Medya

Samsung

Samsung’un yeni nesil flexible – esnek ekranları mükemmel görünüyor!

Samsung'un esnek ekranları, özellikle telefon ve tabletler için daha büyük esnek ekranlar da dahil olmak üzere Samsung mağazasında...

Samsung’un yeni nesil flexible – esnek ekranları mükemmel görünüyor!

Otomobil’in geleceğinde elektrikli otomobiller neyse, akıllı telefonlar ve görüntülü cihazların geleceğinde de flexible – esnek ekranlar o. Samsung bu geleceğe hızla yatırım yapmaya devam ediyor. Görünen o ki yeni nesil esnek ekranlar, beklendiği gibi ekran altı kamera sistemlerine de imkan sağlıyor. Zira Samsung bir dizüstü bilgisayarda ekran altına gizlenmiş kamerası olan esnek bir ekran gösterdi. İşte detaylar…

Samsung, yeni başlayanlar kategorisinde bir lider oluşturmak için katlanabilir ürünlerdeki ilk hamle avantajını gayet güzel kullandı. Geçen sene birinci sınıf bu yeni teknolojiyi daha erişilebilir hale getirmek için yeni tanıtımlar vaat ederek katlanabilir cihazlar konusundaki kararlılığını ortaya koydu.

Bugün, telefon ve tabletler için daha büyük esnek ekranlar da dahil olmak üzere mağazasında bulunan gelecekteki katlanabilir ürünlere bir göz atabiliyoruz. SamMobile’a göre, prototipleri Display Week 2021 etkinliğinde sergiledi.

Kavram tasarımlar arasında, bir akıllı telefon gibi kullanılabilen çift katlanabilir bir OLED panel (yukarıda gösterilen) yer alıyor. Açıldığında, ekran maksimum 7,2 inç boyuta sahip ve bu büyüklük onu Galaxy Z Flip (6,7 inç) ve Galaxy Fold 2 (7,6 inç) üzerindeki ana ekran arasına yerleştiriyor.

Samsung, kıvrımları aşarak, yatay olarak genişleyen bir Kaydırılabilir OLED ekranı da gösterdi. Alandaki yeniliğin bir işareti olarak, TCL ve LG (cep telefonu işinden vazgeçmeden önce) tarafından kullanılan kaydırılabilir ve katlanabilir ekranlara sahip benzer cihazlar gördük. Bunların hiçbiri henüz piyasaya sürülmemiş olsa da, Çinli Oppo, X 2021 katlanabilir telefonunda geleneksel 6,7 inç ekran ile daha büyük 7,4 inç ekran arasında geçiş yapabilen çalışan bir prototip ortaya çıkarmayı başarmıştı.

Katlanabilir Ekranlı Galaxy Tablet

Yakında katlanabilir bir Galaxy tablet görebileceğimizi belirten Samsung, etkinlikte 17 inçlik katlanabilir bir panelin gösterimini de yaptı. Açıldığında 4: 3 en boy oranıyla ekran, Türkiye’de de satışa sunulan Lenovo’nun ThinkPad X1 Fold katlanabilir PC’sindeki 13,3 inç ekrandan daha büyük ölçülere sahip.

Son olarak, Samsung, uçtan uca panellere izin verecek bir konsept dizüstü bilgisayar içindeki panel altı kamera (UPC) ekranına da gösterdi.

Söz konusu ekran altı kamera teknolojisi ZTE’nin Axon 20 5G telefonunda zaten mevcut ve bu yıl Xiaomi’nin telefonlarına da gelmesi bekleniyor.

Görünen o ki teknolojini ağır topları Apple dahil olmak üzere katlanabilir ekranlar üzerine yoğunlaşırken, Samsung bu konuda yavaşlama belirtisi göstermiyor.