Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Sanal Turizm Uygulaması Tourist Kitle Fonlama Turuna Çıktı 

Tourist gezerken kazandırıyor...iOS ve Android mobil işletim sistemleri üzerinden kullanıma sunulan sanal turizm uygulaması Tourist, Türkiye’nin kitle fonlama merkezi fonbulucu’da yatırımcılarla buluştu. Girişim, 26.08.2022’ye kadar sürecek olan paya dayalı kitle fonlaması turunda şirket paylarının ,2’sinin arzıyla 2 milyon TL finansman elde etmeye çalışacak.

Dünyanın token entegrasyonlu ilk seyahat uygulaması kitle fonlama turuna çıktı

Tourist gezerken kazandırıyor…

iOS ve Android mobil işletim sistemleri üzerinden kullanıma sunulan sanal turizm uygulaması Tourist, Türkiye’nin kitle fonlama merkezi fonbulucu’da yatırımcılarla buluştu. Girişim, 26.08.2022’ye kadar sürecek olan paya dayalı kitle fonlaması turunda şirket paylarının %16,2’sinin arzıyla 2 milyon TL finansman elde etmeye çalışacak. Seyahatin ve kripto ekosisteminin buluştuğu bir sosyal medya platformuna dönüşme hedefiyle yola koyulan Tourist, fonlama sonrası geliştireceği entegrasyonlarla kullanıcılarına dünyayı gezerken kripto token kazanma fırsatı sunacak. 

Haziran 2021’de Mert Akman ve Umut Türemen tarafından sanal seyahati kolay ve erişebilir hale getirmek üzere Münih Almanya’da hayata geçirilen mobil turizm uygulaması Tourist, kitle fonlama sahnesine çıktı.  Bugüne kadarki geliştirme sürecinde sanal seyahate odaklanan girişim,  fonlama sonucu kurulacak şirket özelinde fiziksel seyahate de yönelerek dünyanın ilk token entegrasyonlu mobil turizm platformunu hayata geçirmeyi hedefliyor. Tourist, bu hedef doğrultusunda fonbulucu Invest üzerinden çıktığı yatırım turunda şirket paylarının %16,2’sini yatırımcılara arz ederek 2 milyon TL fon toplamayı amaçlıyor. Almanya’da ikamet eden melek yatırımcılar Lukas Steinberg ve Murat Guenes’in 30 bin euro yatırım taahhüdünde bulunduğu turun başlama tarihi olan 27 Haziran Pazartesi saat 10.00 itibari ile ilk 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda tüm yatırımcılara %20 fazladan pay veriliyor.

Türkiye’nin en iyi 50 seyahat uygulaması listesine girdi

Metaverse ve kripto teknolojileri aracılığıyla seyahat sektörünün dönüşümüne öncülük etme misyonuyla öne çıkan Tourist uygulamasında kullanıcılar tarafından ziyaret edilebilen 70 şehir yer alıyor. Türkiye’nin en iyi 50 seyahat uygulaması listesine giren ve 35. sıraya kadar yükselen uygulama, halihazırda 94 farklı ülkeden 7 bini aşkın kullanıcı tarafından kullanılıyor. Kullanıcılar, uygulamada yer alan şehirleri ziyaret ettiklerinde sunulan iki farklı mod sayesinde bu şehirlerin sokak ve caddelerinde araba sürebiliyor ya da yürüyüş yapabiliyor. Ayrıca  kullanıcılar, şehirlerde  ziyaret edilmesi gereken en popüler noktaları öğrenebiliyor ve bu noktalara sanal seyahat gerçekleştirebiliyor. Tourist uygulamasının ara yüzünde videoların yanı sıra kullanıcıların telefonlarından izledikleri popüler noktalar hakkında bilgiye ulaşabilecekleri yazılı kaynaklar da bulunuyor. Tourist’e yakın gelecekte oteller, tur şirketleri, havayolları, otobüs şirketleri gibi anlaşmalı turizm paydaşlarının da eklenmesiyle, uygulamanın fiziksel seyahat eden kullanıcılara özel segmentlerle geliştirilmesi de planlanıyor.

Uygulama, bu özelliklere ek olarak ziyaret edilen her şehirde kullanıcılar için hazırlanmış bir oyunlaştırma sistemini kullanıyor. Şehirlerde yer alan soruları cevaplayan kullanıcılar, soruları doğru bildikleri takdirde belirli puanlar kazanıyor ve bu puanlar yakın gelecekte entegre edilecek kripto token sisteminin altyapısını oluşturuyor. Seyahatin ve kripto ekosisteminin buluştuğu bir uygulamaya dönüşmesi hedeflenen Tourist,  bu dönüşümle kullanıcılara platform üzerinden kendi içeriklerini üretme alanı yaratıyor. Fiziksel olarak seyahat eden kullanıcıların seyahat ettikleri noktalardan oluşturacakları içeriklerin ve bu içeriklerin aldığı etkileşimlerin geri dönüşümün kripto dünyasından olması planlanıyor. Uygulamanın halihazırda kullanılan puan sisteminin ilerleyen süreçte token sistemine entegre edilmesiyle kullanıcılara dünyayı gezerken kripto para kazanma yolu açılıyor.

Tourist’e ortak olmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar, bütçelerine uygun miktarlarla girişim şirketinden pay hisse satın alınabiliyor. Tüm işlemler https://invest.fonbulucu.com üzerinden tamamen online olarak gerçekleştiriliyor.

Tourist uygulamasının resmi internet sitesine ise https://www.touristapplication.com/tr‘den ulaşılabiliyor.