Sosyal Medya

Donanım

SanDisk Taşınabilir SSD 1 TB ile SSD Performansı Cebe Girdi!

Sandisk Sdssde30-1T00-G26 Portable 1 TB 800MB/Sn Taşınabilir SSD ile mükemmel SSD performansı deneyimi avuçlarınızın içinde, hatta cebinize geliyor... Peki Sandisk Sdssde30-1T00-G26 Portable 1 TB 800MB/Sn Taşınabilir SSD Satın Alınır mı?

SanDisk Taşınabilir SSD 1 TB ile SSD Performansı Cebe Girdi!

 

Sandisk Sdssde30-1T00-G26 Portable 1 TB 800MB/Sn Taşınabilir SSD ile mükemmel SSD performansı deneyimi avuçlarınızın içinde, hatta cebinize geliyor…

Sandisk Sdssde30-1T00-G26 Portable 1 TB 800MB/Sn Taşınabilir SSD Satın Alınır mı?

 

Kişisel veri depolama ihtiyacı, kişisel kullanım odaklı elektronik cihazlarımız ve özellik akıllı telefonların hayatımızda giderek daha fazla yer almasınında etkisiyle artıkça artmış durumda. Hal böyle olunca cebimizde veya çantamızda taşıdığımız Taşınabilir Diskler bir anlamda bizlerin can simidi oluyor.

Uzunca bir süre standart HDD taşınabilir diskleri kullandık ancak özellikle giderek artan veri büyüklüğünü ve bu büyük verinin özellikle kopyalama hızları göz önüne alındığında; artık bu teknolojilerin bile ihtiyaçlarımızı karşılamakta çok yavaş kalmaya başladığını görebiliyoruz. Öte yandan bu teknolojilerin darbelere karşı daha dayanıksız ve ömürlerinin daha kısa olmasını da bir başka sıkıntı olarak karşımızda duruyordu.

SSD teknolojisinin hayatımıza girmesiyle beraber özellikle veriyi kopyalama hızları ve kullanım ömürleri belirgin derecede elbette arttı. Önceleri bu teknolojiye sahip donanımlara sahip olmanın maliyeti yüksek iken artık daha makul ve uygun bütçelerle bu donanımlara sahip olmak artık mümkün…

Bugün sizlere özellikle kullandığım her derde deva bir Western Digital Ürünü, USB-C portlu Sandisk Taşınabilir SSD 1TB modelinden bahsetmek istiyorum…

Bundan daha büyük ve daha küçük kapasitelerdeki ihtiyaçlarınız içinde 480GB veya 2TB’lık modellerinin de mevcut olduğunu belirterek başlamak istiyorum.

Sandisk Taşınabilir SSD 1TB Teknik Özellikleri kısaca bakalım!

Modeli farklı kılan avuç içine uygun, minik, ince ve ölçüleri göz önüne alındığında ise cepte bile rahatlıkla taşanabilecek darbelere karşıda oldukça sağlam bir model olması geliyor. Teknik verisine bakıldığında 2 metreye kadar yükseklikten düşmeye karşı dayanıklı bir tasarımı olduğunu görüyoruz.

Bu noktada 3 yıl garanti ile satıldığını da bu noktada ifade etmek isterim.

USB-C Portu Önemli!

USB-C portu sayesinde özellikle yeni nesil PC ve MAC olmak üzere Tüm Dizüstü veya Masaüstü bilgisayarlarla uyumlu çalışabiliyor.

Tüm Teknik Özellikler

  • Taşınabilir bir diskte Ardışık Okuma Performansı 800 MB/sn / 520 MB/sn okuma hızlı katı hal performansı
  • İçerikleri ve anıları yedeklemek için güvenilir depolama
  • İki metreye kadar yükseklikten düşmeye karşı koruma, bu diskin zorlu koşullara dayanmasını sağlar
  • Diski kemer halkanıza veya sırt çantanıza tutturmak için sağlam kauçuk kanca
  • 3 yıl sınırlı garanti ile endişelenmeden seyahat edin.
  • Profesyonel fotoğrafçıların güvendikleri marka olan SanDisk® tarafından üretilmiştir

Kapasite: 1 TB

Ardışık Okuma Performansı: 800 MB/sn

Arayüz: USB 3.2 Gen 2

Kutuda

  • SanDisk Taşınabilir SSD
  • USB-C’den USB-A’ya Kablo
  • Güvenlik ve Garanti Kılavuzu

Garanti: 3 Yıl Sınırlı Garanti

Boyutlar (L x W x H): 9,91 mm x 46,9 mm x 96,9 mm
Ağırlık: 40 gram
ModelNumarası: SDSSDE30-1T00-G26
Çalışma Sıcaklığı: 0°C ila 45°C
Çalışma Dışı Sıcaklık: -20°C ila 85°C
Sertifikasyonlar :CE, FCC, RCM, BSMI, EAC, UKCA, ICES, BIS

Sandisk Portable 1tb 800MB/SN Taşınabilir SSD SDSSDE30-1T00-G26 Özellikleri

  • Ağırlık (gr) 100 gr
  • Kapasite 1 TB
  • Darbeye Dayanıklılık Var
  • Suya Dayanıklılık Yok
  • USB Bağlantısı USB 3.2
  • Şifre Koruma Yok
  • Yazma Hızı 520 MB/s
  • Okuma Hızı 800 MB/s

Sandisk Sdssde30-1T00-G26 Portable 1 TB iPhone 15 ve Android Uyumu Nasıl?

iPhone severlerin bu modeli özellikle seveceklerini düşünüyorum. Özellikle iPhone 15’te bu SSD Diski uyumlu kullanabilirsiniz ancak bunun için paket içeriğinde olmayan USB-C to USB-C kablosunu ilave olarak satın almanız gerekiyor.

Kutu içerisinden sadece eski USB-A to USB-C kablosu çıktığı için buna uyumlu bilgisayar ve akıllı telefonlarda kullabilirsiniz. Yani Sandisk Taşınabilir SSD Diski uygun kablosunu temin etmek şartıyla Mac ve PC, Android ve iOS tüm cihazlarda kullanmanız mümkün.

Sandisk Sdssde30-1T00-G26 Portable 1 TB 800MB/Sn Taşınabilir SSD Satın Alınır mı?

Size şu kadarını söyleyeyim,

Ben bu kadar hafif ve bu kadar ele avuca gelen ve USB-C desteği ile hem MAC hem de PC’nizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir Taşınabilir SSD çözümü olduğunu görünce çok sevindim ve sevdim.

Kutusunun kıpkırmızı rengini, diskin üzerindeki elde kaymayı engelleyecek şekilde tasarlanmış noktalı desen tasarımını ve anahtarlık veya sırt çantanızda bile rahatlıkla kullanmanız için kırmızı tutamacını çok beğendim. Form Faktörü olarak ince, küçük ve şık bir tasarımın yanında darbelere karşı maksimum koruma sağlaması ise harika…

SSD yazma performansını istediğiniz her an yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Sadece 40 gr olması ise varla yok arası bir taşıma hissi uyandırıyor.

 

Fiyat performans olarak özellikle 1TB’lık modelini rakiplerine göre uygun fiyat aralığında görüyorum. (Fiyat bandı olarak şu anda en ucuz Amazon’da gördüm 2393,13 TL 1TB…)

Sonuç Olarak,

Ben Western Digital ürünlerini bugüne kadar güvenle kullandım. Bu nedenle Sandisk Sdssde30-1T00-G26 Portable 1 TB modelinin hem kapasite hem performans ihtiyacı olan kullanıcılar için kesinlikle ideal bir çözüm olduğunu düşünüyorum…

Hele hele akıllı telefonlarında veya dijital kameralarında 4K çekim yapanların ve bu konuda yer sıkıntısı yaşayanlar içinse kaçmaz bir çözüm…