Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

SANLAB, milli teknolojilerini IDEF 2023’te katılımcılarla buluşturacak

Geliştirdiği robotik teknolojiler ile savunma sanayinin öncü kuruluşlarıyla paydaş olan SANLAB, 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (IDEF’23) katılacak.

SANLAB, milli teknolojilerini IDEF 2023’te katılımcılarla buluşturacak

 

Geliştirdiği robotik teknolojiler ile savunma sanayinin öncü kuruluşlarıyla paydaş olan SANLAB, 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na (IDEF’23) katılacak. Fuarda gerçek zamanlı robotik teknolojilerini katılımcıların beğenisine sunacak olan SANLAB, geliştirdiği 6 Eksenli Hareket Platformu’nun yanında farklı robotik teknolojilerini de fuar boyunca sergileyecek.

 

Dünyanın en büyük dört savunma sanayi fuarından biri olan ve en yeni ürün ile teknolojilerin sergilendiği, 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF’23), 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek fuara katılacak olan SANLAB, savunma ve otomotiv sanayi alanlarında kullanılan gerçek zamanlı robotik teknolojilerini ziyaretçilerine tanıtacak.

 

SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek

 

Yeni iş birliklerine zemin hazırlayacak

Türk ve dünya savunma sanayinin bir araya geleceği IDEF’23 hakkında açıklamalarda bulunan SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek; fuarın çok önemli iş birliklerine zemin hazırlayacağının altını çizdi. SANLAB olarak 2019 ve 2021 yıllarında IDEF fuarına üretimini ve ASELSAN iş birliği ile millileştirilmesini gerçekleştirdikleri 6DOF Hareketli Platform ile katıldıklarını ve yoğun ilgi gördüklerini hatırlatan Kükrek,

“IDEF 2023’te bu teknolojinin yanı sıra; tank taret sistemleri, gemi taret sistemleri, uzaktan komutalı silah sistemleri gibi 8-14 ton yükler için geliştirilmiş aktüatör teknolojimizi sergileyeceğiz. Firmamızın şu ana kadar tasarladığı ürünlerden hem kapasite hem performans hem de yapısal olarak daha yüksek kalite ve standartlara sahip olan bu sistem, 14 tona kadar olan yüklerin testinde ve sivil havacılıktaki uçuş simülatörlerinde de kullanılabiliyor. Yurt dışından yüksek maliyetlerle tedarik edilmek zorunda kalınan bu teknolojinin de ithalatının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Yüksek kapasiteli sistemlerin yanı sıra optik, radar ve anten gibi 500 kilograma kadar olan düşük ağırlıktaki sistemlerin testinde kullanılan 6DOF hareketli platform teknolojimiz de fuarda yer alacak. Ayrıca, askeri ve sivil alanda kullanılan simülatörler için geliştirdiğimiz Dikey Eksen 3DOF Hareketli Platform teknolojimizi de fuar boyunca sergileyeceğiz” dedi.

 

Türkiye’yi önemli uluslararası fuarlarda da temsil eden SANLAB, savunma sanayi alanında gerçekleştirilen Euronaval ve Saha Expo gibi etkinliklerde yer alarak gerçek zamanlı robotik teknolojilerini binlerce katılımcıyla buluşturmuştu. Savunma alanındaki millileştirme hamlesine katkı vererek Türkiye’nin bu konudaki dışa bağımlılığını ortadan kaldırılmasını hedefleyen firma, ulusal ve uluslararası arenada yerli ve milli teknolojilerini tanıtmaya devam edecek.