Sosyal Medya

Otomobil

Schaeffler bugünün yarının ve geleceğin onarım ve hizmet çözümleriyle karşınızda

Schaeffler, 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Automechanika 2022’de pek çok yeni ürününü sergileyecek.

Schaeffler bugünün yarının ve geleceğin onarım ve hizmet çözümleriyle karşınızda

Şirket, 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Automechanika 2022’de pek çok yeni ürününü sergileyecek.

Schaeffler, Uluslararası Otomotiv Fuarı Automechanika’da, içten yanmalı, hibrit ve elektrikli araçlar için geliştirdiği, geleceğe dönük onarım çözümlerini görücüye çıkarıyor. Bağımsız otomotiv yenileme pazarını, yarının teknolojilerine hazırlayan şirket; E-Axle RepSystem-G onarım çözümüyle Automechanika İnovasyon Ödülleri “Parçalar ve İnovatif Teknolojiler” kategorisinde finale kaldı.

Otomotiv ve endüstri tedarikçisi Schaeffler, 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Automechanika Frankfurt’ta ürün portföyünün tamamını ve içten yanmalı, hibrit ve elektrikli araçlar için geliştirdiği, geleceğe dönük onarım çözümlerini görücüye çıkaracak. Schaeffler Automotive Aftermarket bölümü fuarda, “Sizin işiniz, bizim odağımız” sloganını kullanacak. Standında bu slogana uyumlu şekilde, LuK, INA ve FAG markalı pek çok yeni ürününü sergileyecek olan şirket, geleceğin mobilitesinin yanı sıra tamirhanelerin günlük onarım rutinlerine daha yakından odaklanacak. Schaeffler Automotive Aftermarket bölümü, fuarda ilk kez görücüye çıkaracağı E-Axle RepSystem-G, e-aks onarım kitiyle, Automechnika İnovasyon Ödülü’nde finale kalmayı başardı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Schaeffler Automotive Aftermarket CEO’su Jens Schüler,

“Schaeffler; hibrit ve elektrikli araçların artan onarım ihtiyaçlarını karşılamaya hazır durumda. Bugüne kadar her zaman, orijinal ekipman alanında geliştirdiği yeni teknolojileri ve elde ettiği uzmanlığı bağımsız otomotiv yenileme pazarına aktarmıştır. Bu konuda kararlılığımızı bu sene net bir şekilde sergiledik ve yüz yüze görüşmelere tekrar başladık. Akıllı onarım çözümlerimiz ve dijital hizmetlerimizle, tamirhanelerin e-mobilite ve dijitalleşme alanlarında karşılaştıkları ve giderek artan zorlukları aşmalarına yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda, geleneksel içten yanmalı motorları da profesyonel şekilde onarabilmelerini sağlıyoruz. Böylelikle tamirhaneler müşterilerine, eksiksiz hizmet vermeye devam edebilecekler.” dedi.

Piyasa Odaklı: Bugünün ve yarının onarımlarına çözümler

Bu yıl Schaeffler’in Agora açık alan A02’de bulunan standında; Piyasa Odaklı, Müşteri Odaklı ve Geleceğe Hazır olmak üzere üç bölüm bulunuyor. “Piyasa Odaklı” bölümde, müşterilerinin ihtiyaçları ve tamirhanelerin günümüzdeki ve yakın gelecekteki onarım ihtiyaçlarının da bulunduğu onarım çözümleri yer alıyor. Bölümün öne çıkan parçaları arasında; hibrit araçlar için LuK C0 ayırma debriyajı onarım kiti, otomatik start-stop sistemine sahip veya hibrit tahrikli araçlar için ikinci nesil INA Termal Yönetim Modülü ve başarısını kanıtlamış FAG WheelSet serisine ait son tekerlek rulmanı nesli ürünleri bulunuyor.

Schaeffler, aynı zamanda araç geliştirme alanındaki en yeni teknolojilerin de sunumunu yapacak. Ziyaretçiler; 800 Voltluk üçü bir arada e-aks, en yeni TriFinity tekerlek rulmanları veya akıllı mekatronik arka tekerlek direksiyon sistemini (iRWS) inceleme şansı bulacaklar. Bu ürünlerin tamamı er ya da geç tamirhanelerde kullanılmaya başlayacak ve Schaeffler de bağımsız otomotiv yenileme pazarına uygun çözümleri zamanında tedarik edecek. Örneğin, şirketin E-Axle RepSystem-G çözümü, tamirhanelerin elektrikli aksları tamamen değiştirmek yerine onarmalarını sağlayan piyasadaki tek ürün olma özelliğini taşıyor. Schaeffler’in bağımsız otomotiv yenileme pazarı uzmanları stantta, Volkswagen E-Golf üzerinde yapacakları canlı sunumda, söz konusu çözümlerin gerçek hayatta uygulanabilirliğini gösterecek.

Müşteri Odaklı: Schaeffler katma değer yaratıyor

Onarım çözümlerinin yanı sıra şirketin stanttaki önceliklerinden biri de teknik destek. Bu nedenle, müşteri odaklı bölümde de hizmet markası olan REPXPERT’i ön plana çıkaracak. Şirketin bağımsız otomotiv yenileme pazarındaki hizmetlerini tek bir yerde toplayan REPXPERT, bağımsız tamirhanelere hızlı ve dijital destek sunarken birebir iletişimden ödün vermiyor. Online portalın halihazırda 200.000’den fazla kullanıcısı bulunuyor. REPXPERT katalog verilerinden parça tanımlamaya, e-eğitimlerden canlı veya uzaktan desteğe, sayısız kanal üzerinden mümkün olan en iyi hizmeti sağlıyor.

Schaeffler’in fuardaki standına gelen ziyaretçiler aynı zamanda LuK, INA ve FAG kutularında bulunan karekodla kullanılan ve şirketin kullanımı pratik bir dijital hizmet çözümü olan Schaeffler OneCode’u da deneme fırsatına sahip olacak. Tamirhaneler, OneCode’u kullanarak, saniyeler içerisinde ellerindeki parçayla ilgili tüm bilgilere erişebilir, ürünün orijinal olup olmadığını kontrol edebilir ve REPXPERT bonus puanlarını toplayabilirler. Bunun için, OneCode’u akıllı telefonları veya tabletlerinin kameralarına okutmaları veya kodu, REPXPERT uygulaması ve online portalı üzerinden manuel olarak girmeleri yeterli olacak.

Geleceğe Hazır: Yarının sürdürülebilir mobilitesi

Schaeffler, fuardaki çalışmalarının büyük bir kısmını geleceğin mobilitesine ve sürdürülebilirliğine ayırıyor. Schaeffler Group’un “Yürür Aksamı” bu bölümde sahneye çıkıyor. Alan tasarrufu sağlayan, ölçeklenebilir araç mimarisine sahip bu şasi, kablo kumandalı, dörtlü yüksek veya alçak gerilimli porya tahrik sistemli ve tekerlekten direksiyonlu (sürücüsüz araç) için tasarlandı. Son olarak, Schaeffler, Grubun ve Aftermarket bölümünün sürdürülebilirlik etkinlikleri hakkında bilgi vermek için interaktif bir uygulama kullanıyor.

Automotive Aftermarket bölümünde grubun sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına nasıl destek olabileceklerini araştırdıklarını belirten Schüler,

“Çözümlerimiz halihazırda araçların hizmet ömürlerini uzatıyor. Otomotiv Teknolojileri bölümüyle sıkı iş birliği içerisinde çalışarak yeni E-Axle RepSystem-G ürünü gibi pek çok çözümle, e-mobiliteyi, bağımsız otomotiv yenileme pazarına taşıyoruz. Yenilikçi dijital araçlarımız sayesinde de piyasanın gerçek ihtiyaçlarına cevap vererek değerli kaynakların israfını önlüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konu sürdürülebilirlikse, Schaeffler Grubu’nun iddialı hedefleri var. Schaeffler, 14 Eylül günü saat 11. 30’da Salon 3.0‘da kurulu B98 standındaki sahnede gerçekleştireceği “Innovations4Mobility” adlı özel gösteride, geleceğe odaklı çözümleri ve iklim dostu mobilite hakkında sunum yapacak.