Sosyal Medya

Otomobil

Schaeffler DTM’in resmi inovasyon ortağı oldu

Schaeffler, geleceğin önemli teknolojilerini geliştirmesive sergilemesi için kendisine bir platform sağlayan DTM’in resmi inovasyonortağı oldu. Marka, DTM serisinin gelecekteki geliştirme süreçlerine ortakolacak. Bundan sonraki tüm DTM yarışlarında Schaeffler'in steer-by-wireteknolojisine sahip "innovation taxi" kullanılacak.

Schaeffler DTM’in resmi inovasyon ortağı oldu

Schaeffler, geleceğin önemli teknolojilerini geliştirmesive sergilemesi için kendisine bir platform sağlayan DTM’in resmi inovasyonortağı oldu. Marka, DTM serisinin gelecekteki geliştirme süreçlerine ortakolacak. Bundan sonraki tüm DTM yarışlarında Schaeffler’in steer-by-wireteknolojisine sahip “innovation taxi” kullanılacak.

Artık ADAC’ın yönetimine geçen Alman otomobil yarışıserilerinde Schaeffler ile ortaklığına devam eden DTM, geleceğe doğru yarışastart verdi. Resmi inovasyon partneri unvanıyla önde gelen küresel otomotiv veendüstriyel tedarikçisi Schaeffler, mevcut teknik ve stratejik geliştirmesüreçlerinde ADAC ve DTM ile iş birliği yapacak. Schaeffler Otomotiv TeknolojileriCEO’su Matthias Zink konuyla ilgili şöyle konuştu: “Schaeffler’in DNA’sındayenilik var. Verimli ve sürdürülebilir mobilitenin geleceğini şekillendirenyeniliklerde önemli bir rol oynuyoruz. Bu yüzden DTM’i desteklemeye devamedeceğiz. Mobilitenin lideri olarak ilerlemeye devam etmek ve ADAC ile olan işbirliğimiz kapsamında yarış serilerini teknik ve stratejik olarak ileri taşımakistiyoruz. Bu bakımdan DTM ile olan iş birliğimizin devamı konusunda hiçşüpheye düşmedik.”

 

 

Motor sporlarının elektrifikasyonu için sürüş sistemlerigeliştiriyor ve üretiyor

Schaeffler’in geleceğin önemli teknolojilerinigeliştirmesi ve sergilemesi için bir platform sağlayan DTM, 2021 yılındadireksiyon ve frenlerin yanı sıra şanzımanın da elektronik olarak kontroledilebilmesini olanak tanıyan devrim niteliğindeki Space Drive steer-by-wiresistemini piyasaya sundu. Bu başarıyı sergilemek için Schaeffler’in “innovationtaxi” isimli özel bir aracı bu yılın tüm DTM yarışlarında kullanılacak. Project1 yarışında Yeşil Schaeffler teması taşıyan bir BMW M4 GT3 ile yarışacak olanFürth doğumlu 33 yaşındaki pilot Marco Wittman, 2019 yılından beri şirketinmarka temsilciliğini yapıyor. Schaeffler aynı zamanda motor sporlarının elektrifikasyonuiçin sürüş sistemleri geliştiriyor ve üretiyor. Bunların arasında yakıt hücreliaktarma organlarının yanı sıra kısmi ve tam elektrifikasyon için güçlü vegüvenilir bileşen ve sistemler de bulunuyor.

“Motor sporlarının inovasyonunda önemli bir aktör”

Schaeffler ve DTM’in uzun bir ortaklık hikayesi olduğunuifade eden ADAC Motorsport Başkanı Thomas Voss: “Kendilerini resmiinovasyon ortağımız olarak görmekten çok memnunuz. Serinin geleceğini birlikteşekillendireceğiz. Schaeffler, uzmanlığı ve teknik bilgisi sayesinde motorsporlarının inovasyonunda önemli bir aktör. DTM’in, devrimsel değişiklikleryaratacak heyecanlı bir dünya olmaya devam edeceğinden eminiz.” dedi.

Sayısız teknolojiyi ve sistemi yarış pistinde zorluşartlar altında test ediyor

Schaeffler’in yenilikleri teknolojinin geleceğinideğiştirirken insanların günümüzde ve gelecekte güvenli, verimli vesürdürülebilir bir şekilde seyahat etmelerinin yolunu da açıyor. Teknolojişirketi elektromobilite, CO₂ verimli sürüşsistemleri, şasi çözümleri ve yüksek hassasiyetli rulmanlar geliştiriyor. 2022yılında 1.300’den fazla patent başvurusu yapan Schaeffler, Alman Patent veTicari Marka Ofisi’ne (DPMA) göre Almanya’nın en yenilikçi dördüncü şirketiolarak biliniyor. Schaeffler, sayısız teknolojiyi ve sistemi yarış pistindezorlu şartlar altında test ediyor. Elde edilen sonuçlar üretim için şirketinaraştırma ve geliştirme sürecine dahil ediliyor.