Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Schneider Electric, Yenilenebilir Enerji Platformu Zeigo’yu Satın Aldı

Schneider Electric, enerji, sürdürülebilirlik ve çevresel emtia danışmanlığı alanlarındaki hizmetlerini geliştirmek amacıyla iklim teknolojisi platformu girişimi Zeigo’yu satın aldığını duyurdu.

Schneider Electric, Yenilenebilir Enerji Platformu Zeigo’yu Satın Aldı

  • Schneider Electric, yenilebilir enerji alanında uluslararası çapta başarı kazanan Zeigo’yu bünyesine kattı.
  • Bu satın alma sayesinde şirketin dijital yenilebilir enerji ve kaynak yönetimi çözümleri portföyü genişliyor.
  • Aynı zamanda Schneider Electric, Zeigo’nun makine öğrenme teknolojileri ile pazar lideri danışmanlık hizmetlerini bir adım öteye taşıyacak.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, enerji, sürdürülebilirlik ve çevresel emtia danışmanlığı alanlarındaki hizmetlerini geliştirmek amacıyla iklim teknolojisi platformu girişimi Zeigo’yu satın aldığını duyurdu. Bu satın alma Schneider Electric’in temiz enerji hizmetleri ve çözümleri portföyünü geliştirecek ve şirketin dijital enerji dönüşümü hedeflerine katkı sunacak.

İklim riskleri ve adil bir enerji dönüşümüne yönelik global beklenti ve talepler hızla artarken, kuruluşlar karbonsuzlaşma konusunda artan baskıyla karşılaşıyor. Son 10 yılda şirketlerin karbonsuzlaşmaya başlamak için kullandığı en yaygın ve etkili araçlardan biri elektrik şirketleriyle imzalanan yenilenebilir enerji satın alma sözleşmeleri (PPA’lar) oldu. Kuruluşlar bugüne kadar PPA aracılığıyla gönüllü olarak 77 gigawatt’tan fazla rüzgâr, güneş ve jeotermal enerji satın aldı.

Net sıfır hedefleri dünya çapında yaygınlaşırken, PPA talebinin de artması bekleniyor. 2.000’den fazla şirket karbonsuzlaşma hedeflerini 1,5 derece Santigratlık global ısınma eşiğiyle uyumlu hale getirmek amacıyla şimdiden Bilimsel Hedefler Girişimi’ne katıldı. 300’den fazla şirket de RE100’ün İklim Grubu’na katılarak operasyonlarında %100 yenilenebilir enerji kullanmayı taahhüt etti. Bu taahhütler doğrultusunda Bloomberg, kurumsal yenilenebilir enerji açığının 2030’da 269 terawatt-saat olacağı tahmininde bulundu.

İnsan aklı + makine yaklaşımı enerji tedarik sürecini geliştiriyor

Schneider Electric, uzun yıllardır sunduğu, sınıfının en iyisi danışmanlık hizmetlerini Zeigo’nun yapay zekâ altyapısıyla bir araya getirerek enerji ve çevre emtialarının tedarik sürecinde iş birliğine dayalı gelişmiş zekâ çözümlerini müşterileriyle buluşturacak. Bu çözümler, Schneider Electric’in mevcut birleştirme çözümleri, EcoStruxure™ Resource Advisor ve NEO Network™ dijital platformlarını tamamlayıcı özellikte olacak.

Bu satın alma kararını değerlendiren Schneider Electric Sürdürülebilir İş Bölümü Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Wilhite; “Yenilenebilir enerji tedariği zaman alan ve karmaşık bir süreçtir. Projelere ve risklere dair ciddi uzman değerlendirmesi gerektirir. Dolayısıyla şirketler için yenilenebilir enerji alanında dünyanın en büyük danışmanı olarak hız ve karmaşıklığın pek çok kurumun PPA pazarına girmesinin önündeki iki engel olduğunun farkındayız. Bu kapsamda Zeigo teknolojisini mevcut hizmet ve çözüm portföyümüzle birleştirerek, dünya çapında müşterilerimize sunduğumuz değeri çok daha fazla güçlendireceğiz ve zenginleştirceğiz” dedi.

Zeigo kurucusu ve CEO’su Juan Pablo Cerda ise “Zeigo olarak dijital temiz enerji devrimini hızlandırmak üzere başladığımız yolculuğa Schneider Electric çatısı altında devam etmekten son derece memnunuz. Birlikte hareket ederek karbonsuzlaşma yolculuğuna çıkan daha çok sayıda şirkete yenilikçi enerji çözümleri sunacağız” şeklinde konuştu.

Schneider Electric’in yenilenebilir enerji pazarındaki liderliği sürüyor

Zeigo makine öğrenme algoritmasının ve deneyimli ekibinin Schneider Electric’e katılması ile birlikte şirket, dünyanın en büyük ve en deneyimli kurumsal yenilenebilir enerji danışmanı olarak pazar liderliğini güçlendirecek.

Şirket ABD, Avrupa, Avustralya’nın yanı sıra, Brezilya gibi gelişen coğrafyalarda lider pazar payıyla çalışmalarını sürdürüyor ve Schneider Electric’in global uzmanları 2014’ten beri 13.000 megawatt’tan fazla kurumsal PPA’nın yürütülmesine destek oldu. Schneider ekibi ilaç tedarik zincirlerine yönelik yakın geçmişte duyurusu yapılan Energize konsorsiyumu gibi türünün ilk örneği ve sınıfının en iyisi olan programların geliştirilmesinde de sorumluluk üstlendi.

Schneider Electric 2021 yılında Corporate Knights Global 100 İndeksi tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi olarak kabul edilmişti.