Sosyal Medya

Donanım

Seagate’in 1TB Oyun Depolama Alanı neredeyse Xbox fiyatının üçte ikisi!

Seagate'in 1TB Oyun Depolama Alanı beklendiği gibi ucuz olmayacak. Eski oyunları oynayabilir ve daha yenilerini USB bağlantılı sürücülere...

Seagate’in Xbox Series X ve Series S için 1 TB Game Drive maliyeti 220 dolar!

Yeni nesil oyunlar için daha fazla depolama alanı eklemek sandığınız kadar ucuz olmayabilir. Seagate’in Xbox Series S fiyatının üçte ikisine mal olacak yeni depolama alanı…

Microsoft, yeni Xbox Serisi ailesindeki Velocity Drive depolama mimarisinin ayrıntılarını duyurduğundan beri; yeni konsolunuz için fazladan depolama alanı eklemenin ucuz olmayacağını biliyorduk.

Şimdi Twitter anlaşma avcısı Wario64, Seagate’in 1 TB genişletme SSD’si için bir Best Buy listesine işaret ederek daha önceki sızıntıları 220 $ ‘lık fiyatıyla teyit ediyor.

Bu, PCIe kullanan ve genellikle yaklaşık 200 ABD doları olan hızlı SSD’lerle iyi bir şekilde karşılaştırılsa da; 499 ABD doları Xbox Series X veya 299 ABD doları Xbox Series S fiyatı düşünülürse bu topa girmek istemeyenler olabilir.

Microsoft’a göre ise, eski oyunları oynayabilir ve daha yenilerini USB bağlantılı sürücülere kaydedebilirsiniz, ancak yeni nesil oyunların dahili SSD’ye veya resmi lisanslı eklentilerden birine yüklenmesi gerekir, böylece gerçek performansı koruyabilirler.

Rakiplerinde yani bir PS5 satın alıyorsanız, Sony’den Mark Cerny Mart ayında lansmanda “biraz geçmiş” yayınlanan uyumlu donanım listesiyle dahili olarak yükleyebileceğiniz “sertifikalı” M.2 NVMe SSD’leri destekleyeceğini söylemişti.

Bu fiyata bu tip oyunlar için desteklenen ve açıklanmış ürün yok bu nedenle oyun konsollarına ilave depolama alanı ekleme işi neredeyse konsolun üçte iki fiyatına mal olacak… Bu lansman günü oyunlarını yüklemek için fazladan alana sahip olmak istiyorsanız, Xbox Series X ve Series S için 1 TB Game Drive için hemen ön sipariş verebilir ve 10 Kasım’da gönderilmesini sağlayabilirsiniz.